Dokumenta

-Popunjen formular IMM 5257. Ako je popunjen pa odštampan stavite stranu (5/5) sa barkodom na vrh svake aplikacije.
-Formular IMM 5645 samo ako je tako od vas zatraženo.
-Popunjeni IMM 5257 - Schedule 1, IMM 5409 i IMM 5476 ako je potrebno u vašem slučaju.
-Plaćena taksa.
-Važeći pasoš sa jednom praznom stranom koja ne sme biti poslednja strana.
-Dve fotografije po uputstvu sa www.cic.gc.ca/english/pdf/photospecs-e.pdf
-Dokaz o posedovanju finansijskih sredstava.
-Kopija povratne karte ili itinerera.
-U slučaju maloletnika koji putuje sa jednim roditeljem ili sam potrebno je dostaviti dozvolu drugog roditelja odnosno oba roditelja.
-Bilo koja dodatna dokumenta koju mogu biti zatražena od vizne kancelarije koja obrađuje zahteve poput npr. lekarskog pregleda.
-Za bake i deke pozivno pismo deteta ili unuka koji žive u Kanadi i dokaz da oni imaju finansijskih sredstava i zdravstveno osiguranje na godinu dana sa kanadskom kompanijom.

Od 31. jula 2018. obavezno je predavanje biometrijskih podataka (fotografija i otisak prsta) u viznom centru - www.vfsglobal.ca/canada/serbia/english/important_information.html#1
Svi dokumenti moraju biti prevedeni na engleski ili francuski jezik

Dodatna dokumentacija:

ako ste zaposleni, vaša radna knjižica, pismo vašeg poslodavca sa detaljima o vašem zaposlenju - zanimanje, plata, dužina radnog odnosa, itd, i potvrda da se slaže sa vašim odustvovanjem u naznačenom vremenskom periodu

ako ste privatnik, vašu poslovnu registraciju, kao i dokaz o funkcionalnom poslu (priznanice od poreza, informacije o broju zaposlenih, potvrde o transakcijama iz banke itd...)

ako ste student, potvrda da ste student, fotokopija indeksa i sam indeks, te potvrda io zaposlenju roditelja

ako ste penzioner, dokaz o Vašoj penziji i dokaz o penziji vašeg bračnog partnera

ako ste pozvani, priložite garantno pismo prijatelja ili rođaka. Ako prijatelj ili rođak finansira vaš boravak u kanadi, opišite šta će tačno biti finansirano od strane njega (smeštaj, transport, zdravstveno osiguranje...). Morate priložiti i dokaze o statusu vašeg domaćina u Kanadi - kopiju njegovog pasoša ili imigracione vize, kao i dokaz o njegovom zaposlenju i mogućnosti da Vas izdržava tokom vašeg boravka (pismo domaćinovog poslodavca)

Viza nije potrebna za turističku posjetu.

Kanadski viza Centar u Sarajevu je ovlašten da prihvati zahtjeve građana BiH za sve privremene kategorije viza (turističke vize, vize za studiranje i radne vize), kao i zahtjeve za putne dokumente građana BiH koji posjeduju kanadsku dozvolu stalnog boravka ("permanent residence card").

Centar djeluje kao privatna organizacija koja naplaćuje svoje usluge. Centar pomaže građanima da popune aplikacije i da po okončanju postupka odobravanja gotove vize, istu preuzmu u Centru.

Samo u izuzetnim slučajevima građani BiH mogu biti pozivani na razgovor u Ambasadu Kanade u Beču.

-

Trošak

Kako izvršiti uplatu viznom centru u dinarima - www.vfsglobal.ca/canada/serbia/english/pdf/Bank-Instructions-eng.pdf

Obavezno uzimanje biometrijskih podataka na svakih 10 godina košta $85 CAD i uključuje troškove viznog centra za predaju zahteva.

Ili 100 CAD online na https://eservices.cic.gc.ca/epay/welcome.do?lang=en

7 $

-

-

Trajanje

6 meseci sa pravom jednog ulaska (single entry visa)

10 godina ili do isteka važenja pasoša (šta je kraće) sa više ulazaka (multiple entry visa)

svaka aplikacija za turističku vizu se automatski razmatra kao aplikacija za multiple entry vizu, administracija na osnovu situacije vaše aplikacije odlučuje koju vrstu vize će vam dati.

6 mjeseci

-

-

Adresa

Mesta izdavanja vize:
Ambasada Kanade u Beču (Austrija) ili Centar za podnošenje zahteva za kanadske vize u Beogradu - www.vfsglobal.ca/Canada/serbia/index.html.

Adresa ambasade u Beču (zahtev poslati redovnom postom ili kurirskom sluzbom)

Embassy of Canada
Visa and Immigration Section
Laurenzerberg 2
1010 Vienna
Austria

Za dodatne informacije posetite sajt ambasade u Beču: www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/index.aspx?lang=eng&view=

Vizni centar IOM - Skenderbegova 3, Beograd

www.vfsglobal.ca/canada/serbia/english/contact_us.html

Prilaz Gjure Deželića 4
Zagreb

Tel: +385 1 48 81 200
Fax: +385 1 48 81 230

Canadian Visa Application Centre (CVAC)
Zmaja od Bosne bb (iza Importane Centra)

Radno vrijeme: od ponedjeljka do četvrtka od 08,30 do 17,30, petkom od 08,30 do 14,30

Tel: 00387 33 293 716

www.vfsglobal.ca/Canada/BosniaHerzegovina/english/index.html


Ambasade Kanade u Beču
Laurenzerberg 2, 3rd Floor
A-1010 Vienna
Austria

Tel: 0043 1 531 38 3000Ambasada Kanade

Adresa ambasade: Laurenzerberg 2, (3 sprat)

Beč, Republika Austrija

Telefon: + +43 (1) 531-38-3000

Email: vienn-visa@international.gc.ca

Web: www.kanada.at

Produženje

-

Nema

-

-

Napomena

-

Počevši od 15. ožujka 2016., hrvatski državljani nositelji obične putovnice koji putuju u Kanadu, ili tranzitiraju preko njezinog državnog područja, obvezni su se registrirati prije planiranog putovanja putem eTA sustava (Electronic Travel Authorization) na web stranici www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp. Registracija vrijedi do 5 godina i plaća se 7 CAD.
** Hrvatski državljani, kao i svi drugi strani državljani, pri ulasku u Kanadu podliježu imigracijskoj kontroli. Za bilo kakve dodatne informacije o uvjetima ulaska u Kanadu za hrvatske državljane potrebno je obratiti se Kanadskom veleposlanstvu u Zagrebu.

-

Državljani Crne Gore moraju posjedovati vizu.

Za izdavanje vize nadležna je Ambasada Kanade u Beču.

Pogledajte istoriju popravki

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 25. 9. 2018
Dokumenta: -Popunjen formular IMM 5257. Ako je popunjen pa odštampan stavite stranu (5/5) sa barkodom na vrh svake aplikacije. -Formular IMM 5645 samo ako je tako od vas zatraženo. -Popunjeni IMM 5257 - Schedule 1, IMM 5409 i IMM 5476 ako je potrebno u vašem slučaju. -Plaćena taksa. -Važeći pasoš sa jednom praznom stranom koja ne sme biti poslednja strana. -Dve fotografije po uputstvu sa http://www.cic.gc.ca/english/pdf/photospecs-e.pdf -Dokaz o posedovanju finansijskih sredstava. -Kopija povratne karte ili itinerera. -U slučaju maloletnika koji putuje sa jednim roditeljem ili sam potrebno je dostaviti dozvolu drugog roditelja odnosno oba roditelja. -Bilo koja dodatna dokumenta koju mogu biti zatražena od vizne kancelarije koja obrađuje zahteve poput npr. lekarskog pregleda. -Za bake i deke pozivno pismo deteta ili unuka koji žive u Kanadi i dokaz da oni imaju finansijskih sredstava i zdravstveno osiguranje na godinu dana sa kanadskom kompanijom. Od 31. jula 2018. obavezno je predavanje biometrijskih podataka (fotografija i otisak prsta) u viznom centru - http://www.vfsglobal.ca/canada/serbia/english/important_information.html#1 Svi dokumenti moraju biti prevedeni na engleski ili francuski jezik Dodatna dokumentacija: ako ste zaposleni, vaša radna knjižica, pismo vašeg poslodavca sa detaljima o vašem zaposlenju - zanimanje, plata, dužina radnog odnosa, itd, i potvrda da se slaže sa vašim odustvovanjem u naznačenom vremenskom periodu ako ste privatnik, vašu poslovnu registraciju, kao i dokaz o funkcionalnom poslu (priznanice od poreza, informacije o broju zaposlenih, potvrde o transakcijama iz banke itd...) ako ste student, potvrda da ste student, fotokopija indeksa i sam indeks, te potvrda io zaposlenju roditelja ako ste penzioner, dokaz o Vašoj penziji i dokaz o penziji vašeg bračnog partnera ako ste pozvani, priložite garantno pismo prijatelja ili rođaka. Ako prijatelj ili rođak finansira vaš boravak u kanadi, opišite šta će tačno biti finansirano od strane njega (smeštaj, transport, zdravstveno osiguranje...). Morate priložiti i dokaze o statusu vašeg domaćina u Kanadi - kopiju njegovog pasoša ili imigracione vize, kao i dokaz o njegovom zaposlenju i mogućnosti da Vas izdržava tokom vašeg boravka (pismo domaćinovog poslodavca i dokaz o njegovim primanjima)
Adresa: Mesta izdavanja vize: Ambasada Kanade u Beču (Austrija) ili Centar za podnošenje zahteva za kanadske vize u Beogradu - http://www.vfsglobal.ca/Canada/serbia/index.html. Adresa ambasade u Beču (zahtev poslati redovnom postom ili kurirskom sluzbom) Embassy of Canada Visa and Immigration Section Laurenzerberg 2 1010 Vienna Austria Za dodatne informacije posetite sajt ambasade u Beču: http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/index.aspx?lang=eng&view=d Vizni centar IOM - Skenderbegova 3, Beograd http://www.vfsglobal.ca/canada/serbia/english/contact_us.html
Datum unosa: 14. 12. 2017
Dokumenta: Moguće je zahtev poslati online preko na Ukoliko zahtev podnosite na klasičan način: -Popunjen formular IMM 5257. Ako je popunjen pa odštampan stavite stranu (5/5) sa barkodom na vrh svake aplikacije. -Formular IMM 5645 samo ako je tako od vas zatraženo. -Popunjeni IMM 5257 - Schedule 1, IMM 5409 i IMM 5476 ako je potrebno u vašem slučaju. -Plaćena taksa. -Važeći pasoš sa jednom praznom stranom koja ne sme biti poslednja strana. -Dve fotografije po uputstvu sa http://www.cic.gc.ca/english/pdf/photospecs-e.pdf -Dokaz o posedovanju finansijskih sredstava. -Kopija povratne karte ili itinerera. -U slučaju maloletnika koji putuje sa jednim roditeljem ili sam potrebno je dostaviti dozvolu drugog roditelja odnosno oba roditelja. -Bilo koja dodatna dokumenta koju mogu biti zatražena od vizne kancelarije koja obrađuje zahteve poput npr. lekarskog pregleda. -Za bake i deke pozivno pismo deteta ili unuka koji žive u Kanadi i dokaz da oni imaju finansijskih sredstava i zdravstveno osiguranje na godinu dana sa kanadskom kompanijom. Svi dokumenti moraju biti prevedeni na engleski ili francuski jezik Dodatna dokumentacija: ako ste zaposleni, vaša radna knjižica, pismo vašeg poslodavca sa detaljima o vašem zaposlenju - zanimanje, plata, dužina radnog odnosa, itd, i potvrda da se slaže sa vašim odustvovanjem u naznačenom vremenskom periodu ako ste privatnik, vašu poslovnu registraciju, kao i dokaz o funkcionalnom poslu (priznanice od poreza, informacije o broju zaposlenih, potvrde o transakcijama iz banke itd...) ako ste student, potvrda da ste student, fotokopija indeksa i sam indeks, te potvrda io zaposlenju roditelja ako ste penzioner, dokaz o Vašoj penziji i dokaz o penziji vašeg bračnog partnera ako ste pozvani, priložite garantno pismo prijatelja ili rođaka. Ako prijatelj ili rođak finansira vaš boravak u kanadi, opišite šta će tačno biti finansirano od strane njega (smeštaj, transport, zdravstveno osiguranje...). Morate priložiti i dokaze o statusu vašeg domaćina u Kanadi - kopiju njegovog pasoša ili imigracione vize, kao i dokaz o njegovom zaposlenju i mogućnosti da Vas izdržava tokom vašeg boravka (pismo domaćinovog poslodavca i dokaz o njegovim primanjima)
Trošak: Izvršiti uplatu od 8,600 RSD na račun Komercijalna Banka Ad Beograd, Kneza Milosa 83, Belgrade, Serbia branch Račun: 908-20501-70 Poziv na broj: 400702-0070200003304. Ili 100 CAD online na https://eservices.cic.gc.ca/epay/welcome.do?lang=en Prilikom predaje dokumenata u Kanadskom viza centru plaća se 6650 RSD za obradu podataka, kao i slanja dokumenata za Beč.
Adresa: Mesta izdavanja vize: Ambasada Kanade u Beču (Austrija) ili Centar za podnošenje zahteva za kanadske vize u Beogradu - http://www.vfsglobal.ca/Canada/serbia/index.html. Adresa ambasade u Beču (zahtev poslati redovnom postom ili kurirskom sluzbom) Embassy of Canada Visa and Immigration Section Laurenzerberg 2 1010 Vienna Austria Za dodatne informacije posetite sajt ambasade u Beču: http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/index.aspx?lang=eng&view=d
Datum unosa: 4. 12. 2017
Trajanje: 6 meseci sa pravom jednog ulaska (single entry visa) 10 godina ili do isteka važenja pasoša (šta je kraće) sa više ulazaka (multiple entry visa) svaka aplikacija za turističku vizu se automatski razmatra kao aplikacija za multiple entry vizu, administracija na osnovu vaše aplikacije odlučuje koju vrstu vize će vam dati.
Datum unosa: 4. 12. 2017
Trajanje: 6 meseci sa pravom jednog ulaska (single entering) 10 godina ili do isteka važenja pasoša (šta je kraće) sa više ulazaka (multi entering) svaka aplikacija za turističku vizu se automatski razmatra kao aplikacija za "multi entering" vizu, administracija na osnovu vaše aplikacije odlučuje koju vrstu vize će vam dati.
Datum unosa: 13. 2. 2017
Trajanje: 10 godina sa više ulazaka (od 6.2.2014.)
Datum unosa: 21. 6. 2015
Dokumenta: Moguće je zahtev poslati online preko na http://www.cic.gc.ca/english/my_application/apply_online.asp Ukoliko zahtev podnosite na klasičan način: -Popunjen formular IMM 5257. Ako je popunjen pa odštampan stavite stranu (5/5) sa barkodom na vrh svake aplikacije. -Formular IMM 5645 samo ako je tako od vas zatraženo. -Popunjeni IMM 5257 - Schedule 1, IMM 5409 i IMM 5476 ako je potrebno u vašem slučaju. -Plaćena taksa. -Važeći pasoš sa jednom praznom stranom koja ne sme biti poslednja strana. -Dve fotografije po uputstvu sa http://www.cic.gc.ca/english/pdf/photospecs-e.pdf -Dokaz o posedovanju finansijskih sredstava. -Kopija povratne karte ili itinerera. -U slučaju maloletnika koji putuje sa jednim roditeljem ili sam potrebno je dostaviti dozvolu drugog roditelja odnosno oba roditelja. -Bilo koja dodatna dokumenta koju mogu biti zatražena od vizne kancelarije koja obrađuje zahteve poput npr. lekarskog pregleda. -Za bake i deke pozivno pismo deteta ili unuka koji žive u Kanadi i dokaz da oni imaju finansijskih sredstava i zdravstveno osiguranje na godinu dana sa kanadskom kompanijom. Svi dokumenti moraju biti prevedeni na engleski ili francuski jezik Dodatna dokumentacija: ako ste zaposleni, vaša radna knjižica, pismo vašeg poslodavca sa detaljima o vašem zaposlenju - zanimanje, plata, dužina radnog odnosa, itd, i potvrda da se slaže sa vašim odustvovanjem u naznačenom vremenskom periodu ako ste privatnik, vašu poslovnu registraciju, kao i dokaz o funkcionalnom poslu (priznanice od poreza, informacije o broju zaposlenih, potvrde o transakcijama iz banke itd...) ako ste student, potvrda da ste student, fotokopija indeksa i sam indeks, te potvrda io zaposlenju roditelja ako ste penzioner, dokaz o Vašoj penziji i dokaz o penziji vašeg bračnog partnera ako ste pozvani, priložite garantno pismo prijatelja ili rođaka. Ako prijatelj ili rođak finansira vaš boravak u kanadi, opišite šta će tačno biti finansirano od strane njega (smeštaj, transport, zdravstveno osiguranje...). Morate priložiti i dokaze o statusu vašeg domaćina u Kanadi - kopiju njegovog pasoša ili imigracione vize, kao i dokaz o njegovom zaposlenju i mogućnosti da Vas izdržava tokom vašeg boravka (pismo domaćinovog poslodavca i dokaz o njegovim primanjima)
Datum unosa: 21. 6. 2015
Trošak: Izvršiti uplatu od 8,600 RSD na račun Komercijalna Banka Ad Beograd, Kneza Milosa 83, Belgrade, Serbia branch Račun: 908-20501-70 Poziv na broj: 400702-0070200003304. Ili 100 CAD online na https://eservices.cic.gc.ca/epay/welcome.do?lang=en Prilikom predaje dokumenata kod u Kanadskom viza centru plaća se 6650 RSD za obradu podataka, kao i slanja dokumenata za Beč.
Datum unosa: 14. 3. 2015
Dokumenta: Popunjeni formulari Svi formulari moraju biti popunjeni na engleskom ili francuskom jeziku, štampanim slovima Na formularu možete uključiti i supružnika, ili decu do 18 godina Sva dokumenatcija mora biti dostavljena ambasadi najmanje 3 nedelje pre planiranog polaska Svi dokumenti moraju biti prevedeni na engleski ili francuski jezik validan pasoš dve slike za pasoš plan puta, uključujući datume dokaz o finansijskim sredstvima za ovaj put: potvrde od banke koje pokazuju vaše transakcije u prethodna 3 meseca, kreditne kartice, štedne knjižice itd. dokaz o posedovanju nekretnina ako ste zaposleni, vaša radna knjižica, pismo vašeg poslodavca sa detaljima o vašem zaposlenju - zanimanje, plata, dužina radnog odnosa, itd, i potvrda da se slaže sa vašim odustvovanjem u naznačenom vremenskom periodu ako ste privatnik, vašu poslovnu registraciju, kao i dokaz o funkcionalnom poslu (priznanice od poreza, informacije o broju zaposlenih, potvrde o transakcijama iz banke itd...) ako ste student, potvrda da ste student, fotokopija indeksa i sam indeks, te potvrda io zaposlenju roditelja ako ste penzioner, dokaz o Vašoj penziji i dokaz o penziji vašeg bračnog partnera ako ste pozvani, priložite garantno pismo prijatelja ili rođaka. Ako prijatelj ili rođak finansira vaš boravak u kanadi, opišite šta će tačno biti finansirano od strane njega (smeštaj, transport, zdravstveno osiguranje...). Morate priložiti i dokaze o statusu vašeg domaćina u Kanadi - kopiju njegovog pasoša ili imigracione vize, kao i dokaz o njegovom zaposlenju i mogućnosti da Vas izdržava tokom vašeg boravka (pismo domaćinovog poslodavca i dokaz o njegovim primanjima)
Trošak: Izvrsiti uplatu od 8200,00 RSD ISKLJUCIVO u Komercijalnoj banci (ne treba ziro racun, samo odete do banke sa pasosem i kazete da uplacujete turisticku vizu za Kanadu) Prilikom predaje dokumenata kod u Kanadskom viza centru placa se 6650 RSD za obradu podataka, kao i slanja dokumenata za Bec
Napomena: Kada prikupite sva dokumenta dolazite na razgovor, mada ambasada može da odbije vaš zahtev i bez razgovora. Ako planirate da ostanete duže od 6 meseci, možda bude potreban i lekarski pregled. Popunjeni obrasci i sva potrebna dokumenta mogu biti predati u ambasadi radnim danom između 8 i 10 časova ujutru. Viza za jedan ulazak u Kanadu je validna i ako želite više puta da uđete u Kanadu iz SAD, ali nikako ako želite da ponovo uđete u Kanadu iz neke treće zemlje.
Datum unosa: 25. 8. 2014
Trošak: 100$ (od 6.2.2014.) za vizu + 6,180.00 RSD za uslužnu naknadu viznog centra
Datum unosa: 21. 5. 2014
Trošak: Za vizu sa jednim ulaskom - 75 $ (CAD), sa više ulazaka - 150 $ (CAD)
Trajanje: -

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 22. 8. 2016
Trošak: -
Produženje: -
Datum unosa: 17. 7. 2016
Napomena: Hrvatski državljani, kao i svi drugi strani državljani, pri ulasku u Kanadu podliježu imigracijskoj kontroli. Za bilo kakve dodatne informacije o uvjetima ulaska u Kanadu za hrvatske državljane potrebno je obratiti se Kanadskom veleposlanstvu u Zagrebu.
Datum unosa: 20. 6. 2015
Trajanje: -

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Nema istorije popravki podataka za ovu zemlju.

Molimo vas da vodite računa o gramatici i koristite dijakritike (š umesto sh i sl.)

Datum unosa: 22. 6. 2014
Adresa: -
Napomena: -