Patlidžančić

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

About Patlidžančić

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

1,139 profile views
 1. Eh, da.... Da li neko ima primer itinerary-ja? Na netu sam našla neke samples, ali mi deluju prilično detaljno, ako bih pisala za dva meseca. ..
 2. Ja planiram oko 20. agusta... Da li ima još nekog zainteresovanog? Mada sam odlučila za Šendžen (zbog vize u Hong Kongu), još uvek me više privlači Šangaj ali plašim se da necu završiti vizu. Mada iskustva na forumu su različita, ali opet Szh je bliži HK, pa kapiram linija manjeg otpora. Možda grešim. Ali i avionska karta je jeftinija za HK, nego za Šangaj, pa i to utiče na moj izbor grada.
 3. Gde ste vadili te potvrde o nekažnjavanju? U MUP-u ili u sudu?
 4. Da li ima nekog ko planira da zapali u Kinu, krajem februara, ali ne u Šendžen, nego bilo gde drugde? Ne znam čemu tolika pomama za Šendženom ako je toliki problem za vizu...
 5. A koji su to papiri, da mi koji planiramo da odemo, pripremimo na vreme? I 2000 e plata? Jel to dovoljno da se živi in SHZ?
 6. Imam diplome na engleskom, tako da mislim da će razumeti
 7. Hej ljudi! Da li ste pri prijavljivanju za posao online, slali kopije dokumenata? Šta treba da blurujem na diplomi, pasošu itd.?
 8. @darkoritot, gledam već drugi put ovaj sajt za stanove (neko ga je već ranije postavljao, možda i ti) ali sve piše na kineskom, wtf!? jel ima opcija da se prebaci na engleski jezik?
 9. Živce za Kineze ili živce za administraciju? Kakvi su inače Kinezi, jel se družite tamo sa njima?
 10. @Zidar, evo cene svega i svačega http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=China Nego, da li neko ima u planu da ide u Šangaj ili svi sa foruma planiraju ili su već u Šenženu?
 11. @CCra Da li bi mogao na pp (ili ustalom i ovde da napišeš) da mi pošalješ detalje u vezi tog TEFL-a koji si položio, jer ono što sam ja našla u srbiji traje dva meseca i košta 290 e, a to mi je baš puno... Hvala!
 12. Nije poenta samo znati jezik, već i metodiku i didaktiku. Nažalost, ljudi misle ako razumeju engleski kad gledaju film (pod tim mislim shvate suštinu) da znaju jezik. Apsolutno se slažem sa Lazarom. Treba razmisliti i da li je moralno ići u Kini i učiti nekog nešto za šta nisi ni sam siguran.
 13. @onakazeljubav Hvala ti na odgovoru! Ja čekam da sredim neku dokumentaciju pa da počnem da apliciram na oglase za posao. Znači pitali su te da li se ovde priča engleski? Ha, ha, to je super vest! Btw, ja imam internacinalno ime, tako da će valjda to da mi olakša... (Anna) @delija Ja sam zamislila nekako u svojj glavi da bih da krenem posle praznika, ako sve bude u redu...
 14. I pitanje za sve, da li neko od vas ima iskustva ili poznaje nekog ko radi na fakultetu, kakav se tu engleski traži, koji nivo engleskog uče studenti tamo i overall experience? Meni nekako taj posao najozbiljnije deluje.