BranislavO.

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

About BranislavO.

 • Rank
  novajlija
 • Birthday 05/25/1981

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Weifang

Contact Methods

 • Skype
  Бранислав Оморац

Recent Profile Visitors

2,135 profile views
 1. Да ли ми можете рећи колика је коначна цена легализације докумената?
 2. У школи где радим, колегиница из Србије добила је испред мене нови уговор, на још годину дана. Она, као и ја, има боравишну дозволу. Њој ће иста само бити продужена. Такође, наша шефица је потврдила долазак још четворо људи из Србије од наредног семестра. Нисмо нејтиви, али за сада нема промене. Поздрав.
 3. Шангај није Кина, срећом. Може да се ради у Кини, можда не више у Шангају коме тежи велики број нејтива. Међутим, они не долазе у мања места. Ако се одбије продужење виза нама, а нејтиви не долазе, ко ће радити? Потражња је велика. Вејфанг је град четвртог реда. Ипак, упознао сам српску породицу чија два члана раде у вртићу за по 12.000. Имају бесплатан стан и оброке. Ћерка похађа кинеску школу и говори и пише кинески. Према анкети ЦФТУ, 68% оних којима је енглески матерњи желе да се врате у своје земље порекла након истека уговора у Кини (или чак пре). А они који су долази
 4. Једина промена коју сам успео да нађем, а која се односи на први мај јесте ова: https://community.tes.com/threads/china-not-recognizing-south-africans-as-native-english-speakers.737425/ Мислим да се ново заоштравање односи на велике градове који ионако имају одређене прописе који регулишу ангажовање само нејтив кандидата (а који нису били до сада доследно спровођени), не на земљу у целини.
 5. Када папире добијете, следи процедура за издавање радне визе: 1) Пасош, 2) Радна дозвола и позивно писмо, 3) Доказ да сте купили карту (може у једном правцу, небитно; тај доказ је електронска карта коју добијате на мејл ако купујете преко нета; а ако купите директно у пословници, копирајте карту), 4) Пре него што одете са свим папирима у конзулат у БГ, отидите до истог и затражите формулар сертификата о здравственом стању странаца (ово је само једна страница, документ је двостран). То би требало да попуни, на основу Вашег здравственог картона, лекар кога сте изабрали и да овери,
 6. За кога ти радиш? Саветујеш девојци да дође у Кину и ради са неодговарајућом визом (читај: да ради нелегално)? Зашто то радиш? На страни 33 можеш да прочиташ моју поруку, па размисли мало. У међувремену, прекини да дајеш људима савете због којих могу да настрадају.
 7. HelloKitty, Да ли сте констатовали шта је написао Дуле85? Немојте веровати онима који Вам говоре да је рад са М визом легалан. Једини начин да радите легално у Кини је са радном (Z) визом. Само име каже. Колега који ради у Пекингу послао ми је поруку следеће садржине пре извесног времена: I nemojte da dolazite da radite na M ili L vizi, pre dve nedelje su uhapsili 40 ljudi, od kojih su 10 nastavnici. Rad na crno je krivično delo u Kini i jako su rigorozni. Такође, обратите пажњу на ову статистику: Такође: http://www.esl-jobs-forum.com/viewtopic.php?p=14424 (нарочито
 8. Када завршите формалности на аеродрому Пудонг, идете на метро, линија 2. Станица се налази у оквиру самог терминала на аеродрому. Када уђете у метро, путујете до станице Shanghai Hongqiao (претпоследња станица линије, одакле и хватате воз за Хангџоу). Купујете карту до Хангџоуа за који из Шангаја свакодневно полази више десетина брзих возова. Тачне поласке возова можете видети овде: www.chinatrainguide.com (from: Shanghai Hongqiao, To: Hangzhou - Search). Разлика у ценама је разлика између прве и друге класе седишта.
 9. Може у једном правцу. Повратну траже када је у питању издавање туристичке визе.
 10. Још једном апелујем на људе да уче из искуства нас који смо најебали када смо отишли без радне визе и када смо се ослањали на обећања. Не напуштајте Србију без радне визе (Z) у свом пасошу!
 11. Први пут сам отишао у Кину 23. јуна. Потписао сам уговор са Trans-Pacific International Education агенцијом. Рад у Суџоу (Анхуи, не Џиангсу), лепа плата, обезбеђен стан итд. Дошао сма на туристичку визу. Нису успели да ми обезбеде радну, али су ми поштено платили неколико дана јуна и оне јулске дане када сам радио (јер сам једним делом био у ХК, да бих продужио туристичке). После тога, отишао сам у Пекинг, да бих потписао уговор 28. јула са агенцијом ''Zhirui Interaction International Cultural Exchange''. Уговор је важио ''од августа 2015. до августа 2016.''. Увераван сам да они раде легално,
 12. Da li vam je poslodavac platio put u Honk Kong radi odlaska u konzulat i predaje dokumentacije za vizu ili ste sami platili?
 13. Imam jedno malo pitanje Da li je neko od ljudi koji su pisali i pišu na forumu u Šangaju?
 14. S obzirom da od Nancy nema ni traga ni glasa, poslao sam CV na adresu agencije Go to teach iz Beograda (www.gototeach.op.rs). Posle samo dan, javila mi se ženska osoba koja se trenutno nalazi u VB, ali radi za kompaniju za ljudske resurse u Šangaju. Obavili smo intervju i sada čekam na njen odgovor sa ponudama. Od same agencije i njenih predstavnika nisam za sada dobio nikakvu povratnu informaciju. Moguće je da je ova osoba njihov agent.
 15. Izvesna ''Nancy'' iz ''Sino Education'' (mada mi je poslala šablon ugovora na ime kompanije ''Sino start'') je izgleda prevarant. Poslao sam joj sken prednje strane pasoša i dokumente o radnom iskustvu. I ne javlja se više, iako je pozivam preko Skajpa i postavljam neka dodatna pitanja.