Deschanel

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

About Deschanel

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Bgd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pisala sam o boravku u Meksiku na roze forumu. Pa, mi ćemo se venčati uskoro, ta odluka nema puno veze sa mojim ostankom u državi, jer razmatramo plan da provedemo leto u Evropi. Javiću detalje ako prođem kroz birokratski pakao.
 2. Dobila sam info da ako se venčam sa meksičkim državljaninom, imam pravo boravka samo godinu dana. Ne razumem, svega mi. A ako dobijem posao i kompanija ponudi da mi obezbedi radnu dozvolu, moram se po istu vratiti u Beograd. Ne znam samo postoji li opcija da posle 180 dana boravka (turistički) izađem na dan iz države i vratim se na još 180 dana. Mislila sam da je naša birokratija idiotska, a ovi su me onako... još gore smorili. Uporno dobijam polovične informacije. Od početne euforije, sada na kraju pojma nemam kako će sve proći.
 3. Apostil je dovoljan. Samo još da dobijem konkretan i zvaničan info od lokalne imigracijske službe šta će mi biti potrebno za venčanje i zaposlenje.
 4. Meni sa hrv pasošem nije potrebna viza, imaću rezervisan hotel i povratnu kartu, samo se i dalje nadam da mi neće dramiti tamo na aerodromu oko dvojnog državljanstva. Posebno ako odem u ambasadu ovde da se raspitam šta i kako, pa još i ako overim diplomu i dokaz da ovde nisam udata. Ništa me više ne čudi, tak'a mi je sudbina sve što može da krene naopačke, krenuće. Zapravo, mislim da je dovoljno da rodni list, državljanstvo i te neke gluposti od matičara prevedem i overim u sudu, a diplomu u ambasadi. Ne znam odakle mi taj info, puna mi je glava podataka, razmišljam na tri jezika, jedva čeka
 5. Moram da overim diplomu i možda još koji dokument u ambasadi, a kao putujem turistički (sa hrvatskim pasošem) sa povratnom kartom, mislite li da će me nešto zapitkivati? Nemam ni pojma šta da prevodim, šta će mi biti potrebno za posao, venčanje. Valjda izvod iz knjige rođenih, državljanstvo, šta još...? Nikako da dobijem neki konkretan savet.
 6. Drugarici je potreban prevoz od Atine do Skopja 12.septembra, posle podne sleće u Atinu i nema drugu opciju da se vrati u Makedoniju pre ponoći (ne uspeva da nađe bus ni voz). Da li se neko slučajno tada vraća u Srbiju, ona bi platila uslugu? Hvala unapred
 7. Hvala od srca na savetu! Ne znam kako ću leteti, još je rano da proučavam cene jer nemam tačan datum, sada se samo informišem o vizama.
 8. Ok, ne uklapam se u priču o Televisi, iako mi je život kao telenovela, ali imam pitanje u vezi odlaska u Mehiko prvi put. Preciznije, planiram da se preselim u jedan divni grad, kod jednog divnog dečka Imam Hrv pasoš ali i Srb. Ne želim povratnu kartu, ali ne želim ni da odmah znaju da se selim, nego neka bude da idem turistički. Hoće li mi praviti problem? Imaću rezervisan hotel u glavnom gradu za prvih par dana, ali jesu li pasoši i karta u jednom pravcu problem, šta mislite?
 9. Imam pitanje u vezi sa radnom vizom za tičere. Šta je konkretno promenjeno i ima li EU pasoš neku prednost? Pitam zbog jednog "projekta", kako su ga nazvali, tehnički je kindergarten posao, predstavljeno kao cultural exchange, uključen smeštaj, ali viza se radi pre odlaska. Projekat traje 12 meseci i nudi se državljanima EU zemalja i Rusije, pored UK i ostalih native govornika. Kontaktirala sam tipa koji je idejni tvorac sa pitanjem o vizama, koja konkretno se dobija, kako šta funkcioniše, baš zbog vaših pisanija ovde i on me očigledno uopšte ne kapira šta hoću da pitam. Kaže niko od tičera ni