Mirko

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

About Mirko

 • Rank
  novajlija
 1. Ja sam imao situaciju sa hrvatskom i EU i Hrvatska ne ulazi u tih 90 dana.(lično se uverio,prešao granicu, iako su mi u našem konzulatu rekli da se ti dani u Hrvatskoj ubrajaju.) Prilikom zadnjeg izlaska mi nisu Mađari a ni Srbi stavili pečat da sam izašao iz EU,kad sam ulazio sl.put niko mi nije pravio problem.Da li neko zna da li mi se sad novih 90 dana broji od ovog zadnjeg ulaska?
 2. hvala ti Lazo. I sada ja tih 90 dana mogu da potrosim u narednih 180 dana pocev od 04.09,a ako napravim pauzu duzu od tri meseca onda se od tada racuna novih 180 dana?
 3. pozdrav svima Moze li mi neko razresiti ovo oko tih 180 dana u Šengenu. Ja sam ušao 08.05. i izasao 21.05. pa sam ušao 04.09. i još sam u Nemačkoj. Od kada se računa tih 180 dana,jel od mog prvog ulaska 04.09. ili nesto drugačije?Ako je tako,onda je to oko 30 oktobra.Jel moram tada da izadjem i opet mogu da se vratim za par dana kada počne novo računanje?
 4. U pravu si,upravo o tome je rec. Jel znaš nekog ko je imao isti problem?
 5. I ja sam to pomislio al me pokolebao ovaj iz konzulata našeg koji kaže suprotno.
 6. Ljudi šta da radim... Bio sam letos u Hrvatskoj.sad sam u Nemačkoj.Da li se sabiraju dani iz Hrvatske sa ovim danima u Nemačkoj i ulaze u tih 90 dana. Zvao sam konzulat naš u Nemačkoj i oni onako usmeno kažu da se računa,a na isto pitanje dobijem email iz Austrijske ambasade u kom mi kazu da se samo računa Šengen-područje i da ne ulazi Hrvatska,Bugarska... Ako se sabiraju onda sam u velikom problemu.