frktalj

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

About frktalj

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @smilja1985 Moze provereno Nemoj da tebe ili nekog drugog brine ako niste iz Beograda, sto se tice uverenja o nekaznjavanju - prvo se izvadi dokument, prevede (mi smo u Beogradu, jer nema sudskog tumaca za kineski u nasem gradu), pa se overi sam dokument u tom mestu gde je izvadjen, pa onda Osnovni sud u Beogradu vrsi nadoveru potpisa prethodnog sudije (gde su oni overili i prevod ovog dokumenta) i nosite posle na sva ostala mesta do konzulata.
 2. Legalizacija zavrsena! Hint za konzulat - kad idete da predajete dokumenta, potrebna vam je i kopija nekog licnog dokumenta, a isto vazi ako predajete za nekog drugog (tada je potrebna kopija vaseg i njihovog pasosa/ licne karte). Ovo pisem jer je najbliza kopirnica kod pijace na Senjaku, sto je oko 10-15 min peske, a treba da se vraca uzbrdo posle. Ako vas to snadje, mozete da hvatate autobuse 44 ili 34. Ako nekome treba lekarski, medicina rada na Novom Beogradu radi, cena je oko 1700. Pre odlaska tamo morate odraditi test na HIV (ima besplatno u Zavodu za zastitu studenata u Bg
 3. @hannah_dee Ne treba kod notara, samo sa prevodom ides u Osnovni sud, pa onda dalje u ministarstva. Lekarski se valjda samo na engleskom popuni. Srecno!
 4. @iva_ob Hvala! Treba mi jedno fast-forward dugme kad je ovo vec legalizovano sve Ima li neko predlog gde odraditi lekarski pregled u Beogradu? Da li postoji neko ko ume da popuni onaj kineski obrazac? Pretpostavljam da to treba samo na engleskom. Bila je jedna tema i neko je napisao na Savskom vencu da moze da se odradi, ali covek nije bio aktivan od 2014. godine
 5. Jeste li overavali dodatak diplomi? Na Filoloskom oni daju taj dodatak u kome su napisani pohadjani kursevi, ocene, itd. uz diplomu, ali ne znam da li se to trazi isto za vizu.
 6. @iva_ob Jesi fotokopirala nakon overa u sudu i ministarstvima ili pre? Koliko kopija si pravila? Hvala za update
 7. Cao! Ako ima nekog ko je trenutno u procesu skupljanja papira i odlaska u Kinu, neka me slobodno doda na wechat - ljiljakaradzic ili neka se javi ovde. Brat i ja smo dobili ponudu za Nancang, pa trenutno jurimo svuda da zavrsimo sve sto je potrebno. Srecno svima!