tanleoni

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

About tanleoni

 • Rank
  novajlija
 1. Pozdrav, moji baba i deda su se nekada davno preselili u Juznoafričku Republiku i živeli tamo par godina. U tom periodu mi se i majka tamo rodila, međutim kako su davno napustili državu(pre oko 50 godina) nemaju nikakve dokumente njihove. Već nekih godinu/dve imam misao da napravim njihovo državljanstvo i pasoš. Da li postoji ta mogućnost? Koja ambasada je nadležna, jer nalazim info za Sofiju i Atinu?
 2. Zdravo, da li smem da nosim masinicu za brijanje u rucnom prtljagu?
 3. Uh, ovome se bas i nisam nadao. U svakom slucaju, hvala svima na informacijama.
 4. Zdavo, Da ne bih otvarao novu temu, postavicu ovde jedno kratko pitanje. Planiramo par drugara i ja da idemo u Stokholm u junu ove godine. Jedan poznanik koji je bio ranije u Svedskoj nam je rekao da u barovima/kaficima ne moze da se kupi alkohol, kao ni u prodavnicama. Navodno moze jednom mesecno da se kupi kada su njima plate i to je to. Obizrom da smo mladi i da cemo pored obilaska grada, traziti i nocni provod, ovo nas malo brine. Zvuci previse glupo ali moram da pitam. Da li je to istina? Moze li neko da potvrdi?
 5. Zdravo, Poslednja transakcija na WizzAir mi je bila pre nekih 4 nedelje. Noćas mi je skinuto sa tekućeg računa 17,55e iako sam plaćao internet karticom, ne znam kako je to moguće. U poruci piše "Gate Retail Wizz EUR Capability GrGB". Da li se nekome dešavalo isto?
 6. E super, obratiću pažnju. Nije neka cifra 15e ili koliko traže, ali mi je apsurdno da platim to- kad je povratna karta 30e. E ovoga sam se plašio. Kupio sam kartu pre 20ak dana dok je sve bilo dobro. Sestra je otišla tamo na Erasmus, pa smo trebali dva drugara i ja da odemo tamo i usput gledamo utakmicu Portugal-Srbija. Ništa, nadam se da će se stanje oko ulaska promeniti za mesec i po dana. Hvala obojici!
 7. Hvala za info. Da, znam da se može u Mađarsku bez problema. Ali ne znam da li mogu da prave problem na aerodromu oko nečega.
 8. Pozdrav, Kupio sam karte za let Budimpešta-Lisabon 10. novembar, 15. novembra nazad. Nisam platio da biram sedišta i sad mi stoji "Not selected". Online check-in će biti dostupan za 16 dana. Da li ću onda morati da platim sedišta ili će mi se tad prebaciti iz not selected u neko random sedište? Ili sedišta nećemo znati do poletanja, pa nas tad smeste na preostala neplaćena sedišta? Ili sam trebao da izaberem sedište da sad ne bih dobio neki penal? Da li se uopšte može leteti iz Budimpešte sa srpskim pasošem?
 9. Hvala puno delter na brzom odgovoru. klanfa nisma primetio da se jos negde vidi, ali svakako je obrisao moderator.
 10. Pozdrav forumasi, imam jedno pitanje u vezi otkazivanja leta koji jos uvek nije placen. Naime, greskom sam odabrao Bank transfer, sto kasnije nisam mogao da promenim da platim karticom. Sad je ta rezervacija na hold i kako sam shvatio kada sam rezervisoa kartu, trebala je rezervacija da se ponisti nakon 24h ukoliko ne uplatim. I ja sam onda istog trenutka napravio novu rezervaciju(racunajuci da ce se prvobitna ponistiti) i platio karticom. Medjutim ni posle 4 dana ona rezervacija na hold nije ponistena. Dakle imam jednu confirmed i jednu hold. Da li neko zna kuda ovo vodi? Da li cu morat