artu

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

About artu

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vizu sam dobila za 10ak minuta. Bez ikakvih pitanja. Valjda su imali sve informacije koje sam proslijedila agenciji (tipa licnih podataka, zanimanje, planirani ulazak/izlazak kao i granicni prelazi, neka ruta/popis mjesta koja planiram obici, kontakt hostela (adresa i broj fona) itd). Jedino sto se viza ne dobija u pasos vec na odstampanom A4 papiru koji morate cuvati do kraja 😕 Uzas. Salju e-vizu i u pdf na mejl. Validna je 3 mjeseca od dana izdavanja. Cijena i dalje 8125 dinara za turisticku vizu.
 2. Evo mog iskustva poslije prvobitnog odbijanja.. Definitivno se nemojte truditi da sami aplicirate ukoliko u Iran mislite ici kopnenim putem. Ak slecete na neki od aerodroma, u tom slucaju najcesce nije problem. Uz posredstvo agencija stvari su mnogo jednostavnije iako nisam nasla ni jednu koja bi mi odobrila placanje usluge samo ako se odobri viza ili u kesu na licu mjesta. Najjeftinije sto sam uspjela naci je 19eur preko Paypal: https://wanderthroughiran.com/order-e-visa/ Doduse platila sam im tek kad su mi rekli da je viza odobrena 3 dana nakon aplikacije /o/ U petak najvjer
 3. S obzirom da i sama planiram u Iran vec mjesec dana i vise prikupljam informacije tako da mogu podeliti ono sto sam do sada saznala.. Sto se tice prekrivanja glave sasvim je dovoljno maramu lezerno staviti preko, ruke bi trebalo da budu prekrivene barem preko lakata i neka tunika, nesto duze preko guze i to je to. Desava se da ima cura koje se nekada ne obaziru na to pa ce biti bez marame kad su van grada ili na nekoj turi.. U biti ne opominju strankinje tako da bez brige (barem je meni tako receno). Za buseve ima sajt al ti je potrebno znanje farsija: https://www.payaneh.ir/fa/bus.p
 4. I mene su isto odbili. Razlog - aplicirajte preko turisticke agencije. 😕 Od kako su ponovo uvedene vize, bukvalno smo stavljeni na isto mjesto ka Ameri, pih.. Online apliciranje je obavezno bez obzira na tip vize koji se trazi i Iranci provjeravaju i odobravaju ili ne.. Ja sam izabrala u ambasadi da mi se izda viza posto bih kopnenim putem i navela hostel u kom bih odstajala posto je smjestaj tamo obavezno polje.. Pisala sam nekim iranskim agencijama ak mogu preko njih da apliciram bez da bukiram turu, pa cu vidjet sto kazu.. Sad su im praznici tako da ce sigurno potrajati..
 5. Mene su upravo odbili za vizu :-/ Trazila sam turisticku, izdavanje u ambasadi u BG posto bih kopnenim putem u solo reziji i cvrc.. Razlog je bio nesto tipa da apliciram preko turisticke agencije.. Bem ti. Ima li ko skorasnjih iskustava sa iranskom vizom?