MotorMo

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

About MotorMo

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

263 profile views
 1. Nisam našao nigde da li je odlazak u inostranstvo duže od 90 dana vremenski ogranicen i u kom momentu je potrebno odjaviti prebivalište da bi se ispostovao zakon. Kada sam ja prijavljivao odlazak u inostranstvo duži od 90 dana rekao sam da ne znam kada se vraćam i onda mi je rečeno da kao datum povratka ne stavim ništa. Inace, pre nekoliko godina, mozda je bila 2018. ili 2017., kada sam isto išao u inostranstvo (to bilo na godinu dana) otisao sam u petak u SUP da prijavim odlazak u inostranstvo duži od 90 dana. Kako je trebalo da idem tek u utorak u SUP su mi predložili da se
 2. Dakle, u policiji je zavedeno da sam u inostranstvu čim oni to mogu da vide na granici. Još sam im prijavio odlazak i rekao sam da ne znam kada se vraćam. Znam da se u policiji vodi moje prebivalište na toj adresi u Novom Sadu, ali isto tako imaju u evidenciji da nisam sve ovo vreme u Srbiji. Sigurno postoji neka opcija kako odjaviti prebivalište iz inostranstva. Ako moze da se prebacuje imovina, mislim da moze i ovo da se obavi samo moram da saznam kako je to moguće. A mislim da je nepotrebno pisati koliko je pogrešno da se ljudima ovako oteža odjavljivanje jer onda su pod
 3. Dakle, u policiji je zavedeno da sam u inostranstvu čim oni to mogu da vide na granici. Još sam im prijavio odlazak i rekao sam da ne znam kada se vraćam. Znam da se u policiji vodi moje prebivalište na toj adresi u Novom Sadu, ali isto tako imaju u evidenciji da nisam sve ovo vreme u Srbiji. Sigurno postoji neka opcija kako odjaviti prebivalište iz inostranstva. Ako moze da se prebacuje imovina, mislim da moze i ovo da se obavi samo moram da saznam kako je to moguće. A mislim da je nepotrebno pisati koliko je pogrešno da se ljudima ovako oteža odjavljivanje jer onda su pod
 4. Meni je jedino bitno da se osiguram da ne budem u budućnosti u neprilici. Zato bih odjavio prebivalište i zato sam pitao da li je dovoljno to sto sam prijavio policiji odlazak u inostranstvo duži od 90 dana. Nemam nikakav racun na svoje ime u tom stanu u Novom Sadu. A sta u slučaju smrti osobe na koju se vodi račun? Onda se, pretpostavljam, nekako utvrđuje ko stvarno tamo živi?
 5. Nemam nikakav racun na svoje ime u tom stanu u Novom Sadu. A sta u slučaju smrti osobe na koju se vodi račun? Onda se, pretpostavljam, nekako utvrđuje ko stvarno tamo živi?
 6. Teoretski, ukoliko ne uspem da se odjavim sa adrese u Srbiji i neko za 5 godina odluci da u tom stanu prestane da placa račune, da li ću ja imati neke reperkusije jer i dalje imam prebivalište na toj adresi iako mi je boravište u inostranstvu?
 7. A ukoliko bi osoba koja je suvlasnik stana otisla sa mojom potpisanom izjavom u SUP ? I da li je trenutno moja adresa pasivizirana s obzirom da sam prijavio odlazak u inostranstvo a nisam prijavio povratak? U SUP sam rekao da ne znam kada se vraćam pa su datum povratka ostavili praznim.
 8. Bio sam u SUP pre odlaska iz Srbije i prijavio odlazak duži od 90 dana. Imam potvrdu da sam prijavio odlazak na duže od 90 dana, a nisam se vratio u Srbiju i nekako je logično da mi je adresa u Srbiji pasivizirana, zar ne? Otišao sam, prijavio sam odlazak, nisam prijavio povratak... Hteo sam vec da odjavim prebivalište ali kako to da uradim ako moze samo lično u SUP? Da li se očekuje da će neko da proputuje ceo svet samo da dodje u Srbiju na pola dana da odjavi prebivalište? I to u 21. veku kada je sve digitalizovano. Ja zivim u jednoj dalekoj zemlji, nisam bas na sat vremena
 9. Hvala na informacijama. Dakle, u kakvom sam ja sada statusu? Prijavio sam boravak u inostranstvu duži od 90 dana, a otišao sam pre dve godine i neću se vraćati. Jel moja adresa pasivizirana, jel SUP ima u evidenciji da ja zapravo ne zivim na toj adresi?
 10. Pozdrav svima. Preselio sam u inostranstvo sa suprugom i malim detetom. Kada sam odlazio prijavio sam u policijskoj stanici odlazak u inostranstvo duži od tri meseca. Kako smo odlučili da ostanemo zanima me na koji način mogu da odjavim prebivalište kada se već nalazim u inostranstvu? Kako to da uradim iz inostranstva? Jel moze on-line? Zemlja u kojoj se nalazim nema srpski ambasadu već samo konzula. Da li bi majka, sa kojom imam prebivalište na istoj adresi u Srbiji, mogla da ode u policijsku stanicu da umesto mene odjavi moje prebivalište?
 11. Mislim da prvo tvoja supruga može da ode u Irsku a ti da zatrazis visa C. Nakon sto dodjes u Irsku sa visa V (koja traje 90 dana) mozes da zatrazis produzetak boravka. Dok cekas produzetak boravka nemas pravo da radis. Kada dobiješ stamp4 imas pravo da radis. U Irskoj ima dosta posla ali je jako teška situacija da stanovima i kucama. Rentiranje je jako skupo i teško je naći kucu. Poslova ima dosta.