Traveler81

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Traveler81

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Drugari, u prilogu vam kopiram odgovor koji sam dobila od Raiffeisen banke a vezano je za tumacenje vracanja poreza Global Refund Tax Free u njihovim ekspoziturama: Otkup cekova preko GLOBAL REFUND HOLDINGS AB, neophodno je izvrsiti licno. Potpisan je ugovor na osnovu koga ce banka pruzati novu uslugu fizickim licima (rezidentima i nerezidentima - Fizickim licima koji su drzavljani zemalja koje nisu clanice EU) u smislu povracaja naplacenog PDV (poreza na dodatu vrednost), tzv. VAT (value added tax). Navedeno podrazumeva da lica koja su drzavljani zemalja koje nisu clanice EU, a kupuju robu
 2. Da li u Brendonu primaju Visa kreditnu karticu?
 3. Koliko znam Madjarska nema PDV na baby opremu. Sigurno je da se isplati, pitanje je samo kako sve to preneti a ne platiti nasu carinu. Kad se sve sabere tu ce sigurno biti vrednosti preko 600 eur a sve stvari su kabaste i ne mogu se tek tako "sakriti" od carinika.
 4. Da li na ovom forumu ima onih koji su prvo opremanje bebe obavili u Madjarskoj? Tu mislim na krevetac, kolica, sediste i svu ostalu baby opremu? Verovatno da je sve mnogo jeftinije ali me brine kako proci nasu carinu sa svim tim a ne prijaviti? Kakva su vasa iskustva?