davor.dumeljic

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

  Never

About davor.dumeljic

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Kao sto su ti vec napisali gore samo da potvrdim, cene su ti kao kod nas, hrana im je dosta jaka tako da velicina nemoj da te zavara (kao sto mene jeste nekoliko puta). Pice u gradu ti je kao kod nas ili cak jeftinije. Sto se tice karte za ceo dan postoje neke od 5.5e i neke od 15e ova od 5.5e ne obuhvata sve prevoze. U svakom slucaju meni se nije isplatilo da ih kupujem jer su pojedinacne karte 1.2e a smestaj mi je bio u centru tako da se nisam vozio vise od 4 puta dnevno. Ne znam koliko planiras da ostanes ali ti je za Lisabon dovoljno 3 dana za obilazak (ako sve lepo isplaniras) a ako ce
 2. Ja sam upoznao lika iz Amerike u Portu pre dve nedelje koj je posao na putovanje po evropi na 20 dana u novembru . Svidela mu se evropa i ide od grada do grada, uzima hostele, prvo vece izadje u grad, skonta se sa sankerima i menadzerima i vec drugo - trece vece pocne da radi kao konobar. Radi par dana "dokle mu je zanimljivo u tom gradu" pa tera dalje. I bas mi rece da ne veruje da ce skoro za Ameriku.
 3. Evo da postavim ovde ako nekom nekad bude trebalo http://www.hostelbookers.com/ - preko ovog sajta mozete pronaci dosta povoljnih hostela u lisabonu i portu (od 10e pa na gore) sa ukljucenim doruckon, internetom,.... Sto se tice prevoza izmedju ova dva grada postiji avionski koj je i najskuplji moze vozom http://www.cp.pt/cp/displayPage.do?vgnextoid=87cbd5abe2a74010VgnVCM1000007b01a8c0RCRD karte se krecu oko 30e u jednom pravcu i stize se brze nego autobusom, stanice stanice su lepo oznacene na googlemaps tako da ih lako mozete pronaci i treca varijanta je autobusom http://www.rede-expres
 4. Pronasao sam neke povratne karte za 32e lisabon -porto -lisabon. putuje se duze nego vozom (ima 309km) http://www.rede-expressos.pt/Default.aspx da li je neko putovao mozda sa njima?
 5. Ja se razmisljam izmedju tog gadrdenhouse i ovog http://www.hostelbookers.com/property/prp/78930/arr/2012-04-20/ngt/2/ppl/1/ A nigde ne mogu da nadjem gde staju autobusi.
 6. Rezervisao sam ovaj smestaj za lisabon http://www.hostelbookers.com/property/prp/38491/arr/2012-04-17/ngt/3/ppl/1/ Za porto trazim jos jel bi hteo u centru i blizu autobuske (verovatno cu autobusom da odem do porta)
 7. Ja sam uzeo pre jedno mesec dana za 180e preko airFracne u jumbo-travel agenciji. Kad sam uzimao ova karta je bila 170e jeftinija od najjeftinije sledece (verovatno zato sto se pravi pauza u Parizu od 16 sati i na tamo i u povratku). Drug koj je odlucio da ide sa nama je juce kupio kartu za 250e ali putuje preko Minhena ne ide direktno.
 8. davor.dumeljic

  KPS majica

  Hoce li biti nekih majca uskoro
 9. U lisabonu necu biti sam, tu cemo probati da nadjemo nekog hosta preko studentske organizacije, a ako ne uspe moracemo da uzmemo neku sobu za dve osobe. Nakon toga imam smestaj u nkom malom gradicu (mozda i selu) Varzea ali ja ne bi iso tamo pa bi sam produzio do Porta na 3-4 dana.
 10. Zdravo svima, idem u aprilu u Lisabon, pa me interesuje da li znate gde bih mogao da potrazim neke hostele tamo. Bio bi par dana u lisabonu pa sam mislio da odem na par dana do Porta pa me takodje interesuje da li znate gde bih mogao videti prevoze i hostele za porto ? Hvala Vam unapred !