nakamiči

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

  Never

About nakamiči

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. U julu su meni i mojoj porodici dali vizu na deset godina, a rekli smo im, između ostalog, da bi u SAD boravili nekoliko dana, ili nekoliko puta po jedan dan, da ne znamo datum kada bi to bilo, ali sigurno u avgustu i da bi u SAD ušli iz Kanade, iako u tom trenutku nismo imali kanadske vize. Bili, videli, vratili se. I opet ćemo, samo ne u Sijetl.
 2. nakamiči

  SAD Seattle

  ... pošto u tim gradovima i nema istorije poput evropske, oni su ponosni na prvi Starbaks. Nalazi se na obali, nisam bio, ali ako ti to znači, blizu je dokova odakle polaze turistički brodovi i akvarijuma.
 3. Slikanje, uzimanje otisaka, uvod u evidenciju, razgovor i beli karton koji je policajac zaheftao na stranicu pasoša pored vize. Piće, kafa i klopa u obližnjem Starbaksu ne ulazi u tu cenu, dakle nije konzumacija.
 4. Nije u pitanju uopštavanje, već sam izneo utisak o četiri kanadska i dva američka policajca na graničnim prelazima.
 5. nakamiči

  SAD Seattle

  Pike market na mene nije ostavio neki naročiti utisak, jer sam posle podne prošao kroz taj deo, na putu do dokova odakle je polazio brod za obilazak. Bilo je posle podne, topao dan i velika gužva. Prljavo prepuno prosjaka, alkosa, ratnih veterana koji prose... EMP je fenomenalno mesto, odvojite više sati za posetu. Ako ikako možete idite u Flight Museum. Space Needle je ok, ali nije pod obavezno. Boeing fabrika je za preporuku, ako je moguće da odete radnim danom. EMP, Space needle i su jedan do drugog. Odatle možete do Marketa peške ili vozom (monorail) jednu stanicu i još malo peške prema
 6. nakamiči

  SAD Seattle

  turistički, work je ovde, a travel - gde stignem
 7. Na ulazu u SAD su me slikali, uzeli otiske prstiju i 6 dolara pride, pitali gde idem, zašto idem, šta ću da posetim i gde ću da odsednem. Naravno i kada ću se vratiti. Tri dana, Seattle, pleasure, tourism, ime hotela i par znamenitosti i - boravak na šest meseci. Nisam ostao duže od planiranog, evo me već kod kuće. Onaj beli karton koji zaheftaju za pasoš sam predao imigracionoj službi na aerodromu u Kanadi, pri povratku kući.
 8. Trebalo je da putujem 31.7., porodica je otišla, a ja sam ostao. Izgleda da se probudio Mr. Administrativni i samo dan kasnije mi je poslao ,,ljubazno,, pismo da donesem pasoš. Otišao sam u Beč, nalepili su mi vizu (nije hteo ozbiljni visa agent da mi objasni zašto kasne) i uz novu kupljenu kartu i oko 1000€ dodatnih troškova sam stigao u Kanadu 3.8., a evo već sam stigao i da se vratim. Ljudi su simpatični, nasmejani, komunikativni i radoznali, kada je neko drugi u pitanju, ali su za sebe zatvoreni. Administracija na aerodromu i granici sa SAD kruta, službena, namrštena, kao nekada na granica
 9. nakamiči

  SAD Seattle

  upravo onih nekoliko tačkica najavljuju nastavak, samo da složim slike. Počeo sam odmah da radim, a i još mi se spava danju, a noću nikako.
 10. probaj preko www. to ti je polazna osnova, uz pretraživač naravno.
 11. nakamiči

  SAD Seattle

  Osim vize za ulazak u SAD traže i podatke o tome gde idete, u kom hotelu ćete boraviti i koliko i šta ćete posetiti u tom gradu. Naravno jedna fotografija za uspomenu je dovoljna, a i otisci svih prstiju, tek onako za WELCOME. Odluka je bila idemo u Sijetl na tri dana. Sijetl je divan grad na severu zapadne obale. Veliki, prostran, sa tipičnim centrom grada sa visokim poslovnim zgradama. U tom gradu je fabrika Boing, koju svakako treba obići jer ćete videti zgradu u kojoj se sklapaju najnoviji civilni avioni. Muzej i fabrika se nalaze severno od grada u mestu Mukliteo (Maklitio). Uz plaćenu
 12. Sve više verujem ovo što sam davno napisao, jer iako do puta imam još samo sedam dana nemam nikakav odgovor (a dokumenta predao lično 29.5.), osim što su tražili dodatna dokumenta u vezi moje vojske, koju sam odradio pre 25 godina. U međuvremenu su žena i dete dobili vize, a ja čekam. Naravno informacija nema, osim što su napisali da proveravaju moju prošlost. Dva meseca !?
 13. Nekoliko dana, zavisi od broja slobodnih mesta. Zovite što pre, kako ne bi bili u frci sa vremenom. Ja sam zvao jednog petka, a razgovor je bio prve sledeće srede. Slikajte se, spremite dokumenta, zakažite. Vodite računa da aplikacioni set morate da im pošaljete najkasnije do 24 sata pre zakazanog razgovora.
 14. ZA SANJICU .gif' alt='::'> a sad na učenje
 15. U formularu DS... postoji deo o tome gde si putovala do sada i to se odnosi samo na zemlje u kojima si bila, ne gradovi i ne godine. Mislim, koliko se sećam da postoji i pitanje da li si bio u USA, ali pošto nisam, nisu mi se otvarala dodatna pitanja.