Followers 0

kanadska viza

19 posts in this topic

neki dan su me zvali  iz kanadske ambasade da mi kazu da mi je odobrena iseljenicka viza, mislim meni i mojoj porodici. danas su me zvali da mi kazu da ne uplacujem vize i da ne dolazim, da navodno jos uvek nesto moraju da provere i da ce me obavestiti. zna li neko ima li to veze sa svinjskim gripom ili neka politicka zavrzlama?!? ne lici mi tako neozbiljno ponasanje na tako ozbiljnu drzavu kao sto je kanada??? help!!!!

Da li je potrebna tranzitna sengen viza za osobe koje poseduju srpski pasos i imaju kanadsku vizu? Letelo bi se iz Bga do Pariza, npr, pa odatle sutradan za Toronto, razlicitim kompanijama.

Ili, da li treba viza za isti slucaj kad bi se letelo preko Londona?

Da li je potrebna tranzitna sengen viza za osobe koje poseduju srpski pasos i imaju kanadsku vizu? Letelo bi se iz Bga do Pariza, npr, pa odatle sutradan za Toronto, razlicitim kompanijama.

Ili, da li treba viza za isti slucaj kad bi se letelo preko Londona?

Koliko sam do sada cuo ako ides preko Pariza i ostajes tamo jedan dan, znaci napustas aerodrom treba ti tranzitne Schengen.

Ako ides preko Londona onda ti netreba dobijes samo pecat (to mu dodje kao tranzitna viza) u pasos kad napustas aerodrom. Ovo vazi samo za zemlje komonvelta i njihove vize sto znaci i kanadska.

neki dan su me zvali  iz kanadske ambasade da mi kazu da mi je odobrena iseljenicka viza, mislim meni i mojoj porodici. danas su me zvali da mi kazu da ne uplacujem vize i da ne dolazim, da navodno jos uvek nesto moraju da provere i da ce me obavestiti. zna li neko ima li to veze sa svinjskim gripom ili neka politicka zavrzlama?!? ne lici mi tako neozbiljno ponasanje na tako ozbiljnu drzavu kao sto je kanada??? help!!!!

nemam pojma, probaj da nadjes odgovor ovde -

http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=80541&page=178

Ako je za London tako kao sto kazes, onda super! Jos jedan mali problem je sto JAT slece u 12:40, a let za Toronto je u 14:00. Da li je to dovoljno da se presedne na Heathrowu? I da verujem da JAT nece da kasni!

bogami, ja bi se raspitao na kom tacno teminalu slece...jer je hitrou ogroman, pogotovu sad otkad su otvorili ovaj novi, najmoderniji terminal, odakle uglavnom i idu letovi za severnu ameriku....a znas da za letove za severnu ameriku moras da se cekiras sat vremena ranije, to je last call, za USA...

Da li je neko od vas radio u Kanadi na kratko vreme?

Ja bih isao leti i imam nekoliko pitanja u vezi vize!

Znaci ako apliciram za "work permit" da li moram  i za "Temporary Resident Visa" ili ne??

Druga stvar, prevod svih dokumenata na engleski... Da li moram odneti kod sudskog prevodioca ili mogu ja sam?(Za vizu za UK sigurno znam da mozes sam prevesti, nisu trazili prevod od sudskog prevodioca!)

Isao bih samo na 2 meseca, nadam se da nece da bude problem...

Pozdrav svima!

Podneo sam sva potrebna dokumenta,u potpunosti popunjen formular kanadskoj ambasadi u Beogradu,u cetvrtak.Sluzbenica je samo presla preko njih,proverila sta sam sve prilozio uz pozivno pismo i jedino sto me je pitala jeste "zasto nisam sluzio vojsku?" iako sam vec u formularu odgovorio na to pitanje, "not mandatory",a i student sam,te sam do sada regulisao vojsku uz potvrdu sa fakulteta.Uzgred,pozivno pismo mi je poslao prijatelj,u kom garantuje da ce snositi trosak oko mog boravka od 3 meseca u Kanadi.Pitala me je takodje zasto sam izabrao multi vizu,na sta sam odgovorio, da bih voleo jos koji put da ga posetim,kao i to da mi je u planu poseta Americi,jer prevaljujem vec toliki put.To je trajalo svega 10 minuta,te mi je rekla da dodjem u ponedeljak,kada cu saznati konacnu odluku.Medjutim,zvoni mi telefon ujutro(u petak) iz ambasade(nisam znao da imaju tu praksu),gde me je sluzbenica zasula pitanjima "zasto,kako,cime se vas prijatelj bavi,koliko se niste videli,ko mu je bio poslednji put,u kojoj firmi radi,sta vi radite,ko vam placa stan,studije,sta garantujete da cete se vratiti,zasto idete u Kanadu(odgovorio sam da zelim da provem Bozic i Novu godinu sa njim,sto i jeste istina i da uredno vratim posle toga),na sva pitanja sam dao iskren i rkatak odgovor.isto mi je receno da u ponedeljak dodjem,kad cu saznati konacnu odluku.

Mene zanima da li je ovo bila neka vrsta(telefonskog)intervjua,da li cu imati neki razgovor u ponedeljak licno,sa sluzbenim licem i je li neko od vas imao ovakvo iskustvo?

Hvala.

U Beč po vizu za Kanadu

Izvor: Danas

Beograd -- Zbog racionalizacije troškova Ambasada Kanade u Beogradu zatvorila odeljenje za izdavanje viza, pa građani Srbije dokumenta šalju u ambasadu ove zemlje u Beču.

Kao glavni razlog za zatvaranje ove službe navodi se štednja, piše "Danas".

Kancelarija kanadske ambasade u Beogradu jedna je od 11 koje će u narednih godinu i po dana biti zatvorene širom sveta.

Izvor

Zahtevi za vizu se podnose u Beču lično ili dokumenta šaljete poštom. U oba slučaja je moguće zadržati pasoše, a poslati/odneti-ostaviti kopije SVIH stranica pasoša. Žene i deca čekaju na odgovor deset, a muškarci dvadeset radnih dana. Zakomplikovano i skuplje, bilo da šaljete dokumenta ili putujete u Beč. Može neko i u vaše ime da odnese dokumenta, ali kome ćete ih dati.  Čekanje na odgovor je verovatno duže ako se šalje poštom (DHL), ali makar ne putujete. Sve u svemu dobar pokušaj da odvrate svakog od ideje da putuje u Kanadu iako zvanično tvrde da je u pitanju reorganizacija i štednja.

Sve u svemu dobar pokušaj da odvrate svakog od ideje da putuje u Kanadu iako zvanično tvrde da je u pitanju reorganizacija i štednja.

Naravno, posto je opste poznato da su hiljade ljudi iz Srbije svakog meseca odlazili u Kanadu [i tamo trosili neke novce] i Kanadjani se svim silama trude da ih odvrate od toga. Jer ko zna, mozda to preraste i na desetine hiljada ljudi mesecno.

Pogledaj za koliko zemalja, i kojih, je zaduzena ta ambasada u Becu, pa ce ti mozda biti jasno zasto je to reorganizacija i stednja...

U isto vreme kada je doneta ovakva odluka u Kanadi je prozvan ministar za imigracionu politiku (ili tako nekako) da bi preispitao sve do sada nerešene imigracione slučajeve, jer je broj ilegalnih imigranata postao nepodnošljiv. Nisu bez razloga Česima uveli ponovo vize jer su oni na konto turističkog putovanja ostajali i tražili boravak i kasnije državljanstvo. Drugo, Evropa je u priličnoj krizi, za razliku od Kanade i to je mehanizam zaštite sopstvenih interesa. Mi jesmo mali, ali takvih kao mi ima dosta. Sigurno je da je im je štednja bitna, ali konzularno odeljenje u Beču je u poslovnoj zgradi na trećem spratu, ne šire se kao u Beogradu. Ne znam kako taj problem rešavaju sa Kinezima i njihovim komšijama, ali sa Evropom je tako kako je.

Zdravo dobri ljudi :mah:

Imam mali problem oko uplate taksi za obradu kanadske vize. Naime sakupio sam papire za kanadsku turisticku vizu, i ostalo mi je samo da uplatim taksu. Posto papire saljem iz Crne Gore, na sajtu www.kanada.at sam skinuo dokument gde kaze:

If your country of residence is not in the above list, you should pay by financial instrument.

FINANCIAL INSTRUMENT (Canadian dollar certified cheque or money order)

Send a financial instrument in Canadian dollars drawn on a Canadian bank, payable to The Receiver General for Canada, for the exact amount of the fee(s) in the table above.

We will not accept financial instruments drawn on non-Canadian banks or in the wrong amount.

Znaci ne pominju banku u Crnoj Gori gde moze da se uplati taksa.

Da li je neko imao iskustva sa 'finansijskim instrumentom' ili sertifikovanim cekom, da li to znaci da moji domacini treba da uplate za mene u Kanadi i posalju mi dokaz ili ima neki drugi nacin da u Crnoj Gori uplatim taksu?

Hvala na odgovoru!

Sve u svemu dobar pokušaj da odvrate svakog od ideje da putuje u Kanadu iako zvanično tvrde da je u pitanju reorganizacija i štednja.

Sve više verujem ovo što sam davno napisao, jer iako do puta imam još samo sedam dana nemam nikakav odgovor (a dokumenta predao lično 29.5.), osim što su tražili dodatna dokumenta u vezi moje vojske, koju sam odradio pre 25 godina. U međuvremenu su žena i dete dobili vize, a ja čekam. Naravno informacija nema, osim što su napisali da proveravaju moju prošlost. Dva meseca !?  :psuje:

Trebalo je da putujem 31.7., porodica je otišla, a ja sam ostao. Izgleda da se probudio Mr. Administrativni i samo dan kasnije mi je poslao ,,ljubazno,, pismo da donesem pasoš. Otišao sam u Beč, nalepili su mi vizu (nije hteo ozbiljni visa agent da mi objasni zašto kasne) i uz novu kupljenu kartu i oko 1000€ dodatnih troškova sam stigao u Kanadu 3.8., a evo već sam stigao i da se vratim. Ljudi su simpatični, nasmejani, komunikativni i radoznali, kada je neko drugi u pitanju, ali su za sebe zatvoreni. Administracija na aerodromu i granici sa SAD kruta, službena, namrštena, kao nekada na granicama sa zemljama iz istočnog bloka. nono

Administracija na aerodromu i granici sa SAD kruta, službena, namrštena, kao nekada na granicama sa zemljama iz istočnog bloka. nono

To zavisi od osobe do osobe - ne mozes da generalizujes.

Nije u pitanju uopštavanje, već sam izneo utisak o četiri kanadska i dva američka policajca na graničnim prelazima.

Не бих да звучим грубо али ко те терао да купујеш карту пре добијања визе? Сам си крив за трошкове...