Чика Милан

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Чика Милан

 • Rank
  novajlija
 • Birthday 03/17/1987

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Београд
 1. Поздрав свима, Планирам пут по Карипским државама али имам једну озбиљну недоумицу која утиче на план и распоред пута. Наиме, планирам да обиђем Мексико (Јукатан), Јамајку, Кубу и Доминикану, можда и Бахаме. За Кубу знам да нам није потребна виза, међутим, негде сам прочитао да уколико имаш америчку визу да ти практично ниједна виза није потребна када путујеш по земљама региона. Колико је то истина? Зато сам и мислио да из Европе летим за Мајами, јер капирам да ми је лакше да извадим и платим једну визу него да све то радим појединачно. Хвала унапред на помоћи.
 2. Поздрав свима. Да се укључим у причу пошто и сам планирам да идем на тај фестивал. И ја сам гледао карте, и одустао сам од Визера и највероватније летети Свис Ером до Амстрдама у одласку и Брисела у повратку (излази око 175е). Најјефтинија варијанта је Адрија Ервејз, око 110 евра, мада је могуће да су се та места распродала. Ја нисам хтео да узимам карту јер чекам да прво да купим карту за фестивал. Како функционише тај систем око смештаја јер су хотели не само пребукирани, него и паклено скупи у том периоду. Волео бих да видим искуство некога ко је већ био тамо.
 3. Jovane, probajte Qatar Airways, ja leteo do bangkoka za 650 eur.
 4. мислимм да је и више него довољно. мени је жао што ми је из комбинације испао вијетнам јер су људи које сам сретао на путовањима по региону стварно одушевљени.
 5. Ја бих прескочио Малезију а додао Сингапур, Индонезију или Филипине. Али имате времена, тако да само напред.
 6. Ja ne znam kakvo je to super zezanje ako smestaj placas 2.5 eur dnevno i trosis manje od 10 eur/dnevno na hranu? I ja sam backpackovao kad sam bio mladji, ali ovo mi vise zvuci kao mucenje nego provod. Zasto svaki topik mora da se pretvori u takmicenje "ko moze duze da prezivi za euro"? Inace na Tajland idem u proseku svaka 3-4 meseca tako da sam prilicno dobro upoznat sa cenama.
 7. то је добра цена, али овако избегаваш цимање до будимпеште и плаћање комбија.
 8. зависи од тога колико остајеш и колико си захтеван у смислу смештаја итд. - ја сам планирам да за месец дана потрошим 1200-1500 евра (хотели+трансфери+храна+изласци). То све може и мање. Упознао сам рибу на Тајланду која је пре тога путовала три месеца по региону и потрошила 1000 долара (иако ми и даље није јасно како је то успела).
 9. Па неко ко тражи организацију пута не би информације тражио на форуму него би отишао у агенцију.
 10. Мој предлог је да кренеш од Балија. То ти је обавезна, а најдаља дестинација. Важна ствар - имаш лет из Бг за преседањем у Дохи (Катар Ервејз).
 11. Капирам да би у том случају можда било мудро да прескочим Вијетнам и посветим се Камбоџи... То су ми рекле и неке Холанђанке - да ми за Вијетнам треба месец дана, толико су и оне остале
 12. Волео би да видим како, тј. колико би људи наплатили за давање неке информације/савета.
 13. Доста људи које сам зимус упознао на Балију је одушевљено Камбоџом и Вијетнамом. Зато сам и решио тамо да идем. Капирао сам да поред Анкор Вата у Камбоџи нема нешто много да се види, већ да су доживљаји углавном везани за атмосферу, људе евентуално храну. Причао ми један Чех да је јео тарантуле у Сием Репу. Оно што би мене могло да смори у Камбоџи/Вијетнаму је невиђена сиротиња и деца која просе на све стране, капирам да бих им све паре дао. Али капирам да би све то требало доживети пре сатирања на Тајланду. chaba и остали, хвала на инфо.
 14. Колико мислиш да је довољно дана да видим Сием Реп, Ангкор Ват и Хо Ши Мин? Мислиш да ми је довољно 7 дана ако то мало све убрзам?