Jump to content

Featured Replies

Na knjige se ne placa carina .

placa se carina 2% a PDV 8 %  otprilike, na to ima i neka taksa od oko 200 din.

Tih 200 dinara obicno iznosi carinski pregled..

pa ok, ali kada kupujes na sajtu ti jasno pise da ako uzmes tri knjige(2+1 za dz) oni snose troskove puta i sl...besplatan transport i sve uz to. :blob:

Western Balkans prvo izdanje sam gledao, skroz me je bilo razocaralo. Bolje uzmi iz biblioteke bilo koju knjigu iz SFRJ na tu temu, mnogo bi bilo korisnije. Npr ima predobra knjiga Blago na putevima Jugoslavije. mada opet zavisi sta te zanima :)

sad, interesantno je i da se procita kako nas LP vidi =]

po mom misljenju, prvi Western Balkans je bio samo skraceni LP Eastern Europe, tj, isti info odatle, sa mozda par novih pasusa, bez drugih zemalja iz tog vodicha. Tako da ako vec uzimash, bolje uzmi poslednji LP Eastern Europe, koshta slichno a to je to isto + ostatak tzv. Istocne Evrope.

tiberijuse, daj i meni linkove

Nama je, sto se tice Albanije, Western Balkans super posluzio, narocito sto se tice smestaja i predloga jeftinih a dobrih hotela. Imala sam utisak da daju puno informacija jer sama nisam puno toga znala o Albaniji. Pa ipak, kad sam iz radoznalosti procitala deo o Srbiji, to je bilo potpuno sturo i bezveze.

Ono sto se mora priznati, mape su im dobre, mada izgledaju sugavo onako sivo bele.

pa ok, ali kada kupujes na sajtu ti jasno pise da ako uzmes tri knjige(2+1 za dz) oni snose troskove puta i sl...besplatan transport i sve uz to. :blob:

nisam nikad kupovao preko LP ali takve free shipping akcije su uvek u okviru zemlje ciji je taj sajt. tako da to da salju u srbiju je zaista pravo iznenadjenje.

a sto se tice carine oni ne mogu nikako da snose te troskove zato sto ne mogu ni  da pretpostave kolika ce carina biti kad stigne u srbiju.

Talese kako je druze,

dodzi u Skopje ima LP, ali su skupe, 25-30 eur. Plus ima i Bradt vodice. (Ok nema neki veliki izbor, ali West Balkan, Turska sam vidio)

Prvi put sam koristio LP kad sam sada bio u Siriji i Libanu. Prije sam bio na misljenje da je dovoljno proguglati pre polaska to sto te interesuje i otstampati, ali LP si je ipak LP.

• Author

Hvala Igor!

Razmišljam da poručim za 30 evra 3 LP knjige, andrej013 kaže da nije ništa platio sem cene knjiga!

za 3 knjige od 29$

sam platio 43 eura sve zajedno, sa prebacivanjem dinara u dolare pa dolare u funte(jer sa Ostrva salju pa je moralo u njihovoj valuti)

znaci, ukrali su mi  skoro 2$, skoro 140 din na ime prebacivanja para valjda, al u  sustini, to je to, nema prevare, sve je posteno, nema nikakvog zivog poreza niti provizije(sem toga za prebacivanje valuta)

• 1 year later...

U Delfi knjizara ima LP, DK, Baedeker, Insight guides... Sve u svemu ima raznovrsinih turistickih vodica, a i prednost je sto vise ne mora da se narucuje LP preko interneta.