boranija

Members
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

About boranija

 • Rank
  putnik kratkoprugaš

Recent Profile Visitors

348 profile views
 1. boranija

  Rusija - ostanak po isteku vize

  Update dakle Oktobar 3. Sve po starom bez problema. Covek postavio pitanje oko "famoznih 90 dana" carinici poceli da mu se smeju. Eto toliko.
 2. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Zapali za Kambodzu, plati za Biznis vizu 6-12 meseci 160/290 dolara i sljakaj za koga god zelis. Ovo sto ti je plan za Kinu ja se ne bih zamarao time.
 3. Bolje Spanija onda, vadi putni list i bezanija. To ti je jedina opcija.
 4. In this situation, burn your passport, apply for emergency travel doc & fly out from Greece. This is the only option which work, since even nowadays border control relay on entry exit stamps in EU.
 5. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Neko u Dongguanu sutra? Za Mec Srbije i Argentine?
 6. boranija

  boravnisna viza i putovanje nakon isteka

  Ovo je totalno pogresno objasnjenje bilo! Po isteku residence permit-a moras napustiti shengen. Vazilo u 2011. kao i danas. Samo pojedine drzave imaju ovo povlascenje kao US, Japan, Koreja.
 7. boranija

  Rusija - ostanak po isteku vize

  Rusko - Kineski granici prelaz Suifenhe. 150KM od Vladivostoka
 8. boranija

  Od Hong Kong-a Do Srbije Kolima

  Da je Ferari ili Lamborghini pa covek da se i zamisli 🤣
 9. boranija

  Od Hong Kong-a Do Srbije Kolima

  Kamo srece da jesu moja, kola su od firme za koju radim ali zbog birokratije oko prelaska Kineske/"Hong Kong" granice na dnevnom nivou kola su na mom imenu da bi izbegli "to much paperwork" mada su kod mene 24/7.
 10. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Pa nisu vojska, ali vole da batinaju hahahaha, ko ce ih znati vise.
 11. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Isto sto i zandarmerija kod nas, budale za proterivanje demonstranata 🤣 Na Wiki je lepo objasnjeno.
 12. boranija

  Od Hong Kong-a Do Srbije Kolima

  Nisam siguran gde tacno da strpam ovu temu, ali vec pravim planove tamo za Decembar da pre bozica u Januaru dodjem kuci kolima. Sto se kola tice tu je Toyota Alphard sa duplim tablicama Hong Kong/Shenzhen sa kojom planiram ovu avanturu, znam da kosta para i trebace vremena ali ovo mi je zivotna avantura koju hocu da sprovedem u delo i srecom da sa nasim pasosem mi ne treba nikakva viza do krajnjeg cilja. Planiram ceo trip da dokumentujem video materijalima i mozda neku knjizicu da napisem usput. Plan puta je za sada da krenem iz Hong Kong-a, preko Makao-a do Guangzho-a sa zaustavljanjem u Chengdu-u nastavim put preko Kazahstana, Rusije, Belorusije do Poljske preko Slovacke i Madjarske u Srbiju. - Za sada sto cekam su informacije oko osiguranja za kola koja su potrebna od strane Ruske federacije i Evropske unije. - Hong Kong i Kinesku vozacku imam, tako da problema nemam sa time. - Sto se daljih planova tice mislim da imam dovoljno vremena da skockam sve, vremena ce trebati ali ne vidim nekih vecih problema za sada.
 13. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Nesto slicno sam odgovorio dve strane ranije, "otpisao Evropu a hocu u Kinu", nema smisla diskutovati svako ima svoje. 😎
 14. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Niko im ne preti vojskom aka PLA, to sto postoje snimci iz Shenzhen-a je PAP koja nema veze sa vojskom.
 15. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Nisam zeleo da se mesam u diskusiju ali sam morao na kraju, alo svi vi koji govorite Kina radi ovo ono Hong Kong-u pojma nemate. Ja sam HK PR i sve sto govorite je cista budalastina. Hong Kong protesti nemaju nikakve veze sa Pekingom jer Peking nije lud da puca sam sebi u nogu jer im je Hong Kong glavni finansijski centar. Protesti su bili zbog spornog zakona o ekstradiciji koji je odavno povucen nakon druge sedmice protesta. Ovo sto se desava trenutno je "americka demokratija" finansirana od strane amerikanaca kao i kod nas nekada. Tako da molim ko ne zivi u Hong Kong-u ne prosipa gluposti gledajuci budalastine sto vam se servirarju preko TV-a.