boranija

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

About boranija

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

205 profile views
 1. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Sarcasm
 2. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Nasla se osoba koja ce da prica o "uslovima" hahahahahaha.
 3. boranija

  Jugom do Australije

  Njegov troll? Pa u AU nema sanse da udje sa jugom.
 4. boranija

  viza za KINU

  Tacno! al da dam update na prethodnog clana, od 2018. Mozete konvertovati bilo koju vizu u radnu u Sangaju i Shenzhenu za sada. (Peking navodno takodje ali nije potvrdjeno), uslov je da imate bilo koju vizu koja vazi minimum 30 dana, visa free ne moze.
 5. boranija

  Viza za Barbados

  Ukinute! Ortak sleteo u barbados, ponistili mu vizu koju je imao od ranije, i na istu vizu lupili pecat visa free!
 6. Interesantno, jer recimo meni nikada nije bilo trazno da li se vodi postupak protiv mene, vec samo da li sam osudjivan ili ne, u mom slucaju za Austrisjku i Nemacku radnu vizu ranije. Hvala na informaciji.
 7. @MarkoToro Trazi ti se non-criminal record, a ne ono sto ce mozda da bude. Pod istragom veze nema sa criminal recordom.
 8. boranija

  Nedoumice oko vize za UAE

  Ukinute mogu da potvrdim, sleteo sa Air france-om pre par sati.
 9. Funkcionise ali ne koristi isti granicni prelaz, sa jednim pasosem udjes - izadjes preko Srbije, sa drugim idi preko Hrvatske.
 10. boranija

  Kazne iz inostranstva

  Sa Nemcima se ne zezaj, plati tu kaznu i resi se problema. Cak i nakon par godina ako posetis Nemacku a policija/carina te zaustavi radi kontrole dokumenata momentalno ce te privesti do prve policijske stanice gde ces dobiti dve opcije da platis ili da odlezis.
 11. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Imaju Srpske pasose ali izdate od strane koordinacione uprave RS sa kojim im treba viza za sengen, Hong Kong, Kinu i itd. (za osobe koje zive na Kosovu)
 12. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Ne znam gde ces da ih kupis jer su skoro sve rasprodate. Ja sam sam maznuo 30 komada za mene i frendove, A set je "bijo" oko 1400 evra po svakom.
 13. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Sve je to OK sto to kazes. Nego reci ti meni sta ti pise u Residence Permit-u. 100% Nije "English Teacher" Mogu i ja da dobijem radnu vizu u kojoj stoji "Moler" jer imam jelte "BA" i 20 godina iskustva u moleraju i nekom Kinezu treba moler koji prica Serbski jezik. A kao side business predajem Engleski. Kad me klepe opa sta moler radi na casu Engleskog. Tu je poenta.
 14. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Slusaj Talesu, Boranija moze i pricace koliko god hoce, ti nisi 10 godina u Kini tako da ne laprdaj. I NE Nemozes sponzorisati radnu vizu ako firma nema 2 years of history. A ja jesam od tih koji je prekdrasio preko 10 godina u Kini. Opusti se, ne znas sve. Idi popi pivo. Imao vizu menadzera il ne ili bio bezvizno ce da te strpa u kanal.
 15. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Talesu NE, NE MOZES. Cak i prilikom otvaranja svoje firme da bi sponzorisao svoju "radnu vizu" treba ti BA (ne uvek), ali pre nego sto dodjes u situaciju da sponzorises sam sebe firma mora da ima pozitivan bilans i placene takse u periodu od 2 godine minimum. Ne siri dezinformacije, ja otvorim firmu i eto meni RP (Bezo obzira koliko kosta/to je druga prica). Jos si zaboravio da su Kinezi uveli bodovni sistem za radnu vizu: A/B/C working visa category.