boranija

Members
 • Content Count

  130
 • Joined

 • Last visited

About boranija

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hong Kong

Recent Profile Visitors

461 profile views
 1. boranija

  Zivot i rad u Kini

  U nemoj, ponestalo mi sljiovovice za prevenciju, jel imas dunju mozda?
 2. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Kreiracu ja drugu temu kako pobeci u EU generalno bez problema, jer i dalje vidim da svi misle da je potrebno bog zna sta specijalno. Spremam post i bice uskoro.
 3. boranija

  Zivot i rad u Kini

  QA SW/HW & beta tester. Tako da, da svaki model pre serijske proizvodnje.
 4. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Ne radi to sebi, pocetna znaci i zadnje fixna. Bolje idi radi u Nemackoj kao fizikalac vise ces zarditi i ustedeti. Bez 15K ne moj ni da razmisljas. Gluposti, fon se ne root-uje, nego se otkljucava bootloader i flesuje na global rom, Xiaomi i Huawei imaju full podrsku makar bio lokalni Kinez. Svaki od njihovih telefona prolazi kroz moje ruke tako da f.......... !
 5. boranija

  Zivot i rad u Kini

  LG ga rastura sa svih strana a po prihvatljivoj ceni, A Xiamoi je sve samo ne bolji, elektronika im je dobra ali jeftina plastika i aluminijum oko zavrsne izrade su amin. Samo pro modeli Xiaomia su ok.
 6. boranija

  Vijetnam

  Uz pomoc Ruskih kacusa
 7. boranija

  Rusija - ostanak po isteku vize

  Bice ovo sto ti kazes.
 8. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Koristi bilo koji "VPN" baziran na shadowsocks platformi. jer su bas namenjeni za Kinu i projektovani od strane Kineza da preskoce great wall. Astrill i ostalo smece je proslost i vrlo lako ih blokiraju sto sa shadowsocks serverima nije slucaj. Vec ih ima od 15-20 juana mesecno.
 9. boranija

  Rusija - ostanak po isteku vize

  Ja ne tvrdim vec se oslanjam na KDMID sajt https://electronic-visa.kdmid.ru/spb_home_en.html gde se navodi da nam je potrebna E-visa za Sankt. - Mnogo je tu ne logicnosti, Kao i Kalinin je deo rusije pa nam treba E-visa sto je apsurd. Ja nisam tvrdio samo sam postavio upit jer je i meni nejasno a bio sam u Sankt-u bez vize vozom iz Moskve. Starting from October 1, 2019, nationals of 53 foreign States may be granted an e-visa to enter the Russian Federation through air, naval, automobile, and pedestrian checkpoints located in the territory of Saint Petersburg and the Leningrad region.
 10. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Za primer sto sam ja naveo momci su radili na modelu par godina i njima se sada isplati jer ne moraju da misle kome ce sta prodati, Jer Ajfon koji kosta tipa 7k juana u Kini je 5K HKD u Hong Kong-u, znaci cena plus konverzija valuta. Jer samo Kinezi koji poseduju Shenzhen licnu kartu mogu da idu u Hong Kong bez problema jednom u 7 dana, dok ostalim Kinezima je potreban 2 way permit sto nije lako dobiti i ceka sa po par godina. Nije Kina broj 1, u svakoj zemlji se moze zaraditi, samo treba volje, strpljenja, snalazljivosti, drustvenost sa ljudima i slicno. Recimo sto sam naveo za sebe sutra da se vratim za Srbiju ladno bih imao 2K evra mesecno, jer poznantvo, iskustvo, zanat i manjak radnika vodi ka tome do toga da ja mogu da dirigujem cenu kako god to ja zelim. A Mixy je veoma dobro srocio sve "od mame do mame uz moje uslove"
 11. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Fiksna plata je samo da se pokriju osnovne zivotne potrebe, stan, hrana, pice vecera u gradu, a gde se prave ozbiljne pare su kao sto ima par momaka u mom komsiluku koji 2 do 3 puta nedeljno idu za Hong Kong i kupuju telefone i prodaju ih direktno Kinezima, placeni isti dan, zarada od 500-1K juana (po komadu). A u rancu se nosi po 20-30 komada. A gde je ostalo sto Kinezi kupuju. Samo jedan primer.
 12. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Ja nisam Kineski PR, samo Hong Kong, ali imam residence permit za Kinu validan 5 godina sa kojim mogu da radim za bilo koga i da radim bilo sta. Za Zhima score je kriv Jack Ma, svoj score mozes videti u Alipay aplikaciji, kako sam ja dosao do brojke preko 700 je recikliranje kartona i ostalog smeca (Boxovi za reciklazu ispred gardena), doniranjem 1-10 juana za charity svakog meseca. Potrosnjom kroz Alipay donosi skoro nista, znaci cene ono kroz social, sta si doprineo zajednici. Na tome se svodi Kineski kreditni sistem.
 13. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Imas! I ne treba ti Madjarski za PR.
 14. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Na nas pasos ce da se naceka, za Spaniju znam, bilo bi ti bolje da cekiras Cesku ili Portugaliju. Za Portugal ti treba oko 7K evra na racunu (godisnje). Nakon 5 godina permanent resident. Edit: A i Madjarska je lagano, a uz malo papira mozes raditi u celoj EU.
 15. boranija

  Zivot i rad u Kini

  Takodje! Ali malo ranije. ostajes u Aziji ili Evropa?