prolaznik

Members
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

About prolaznik

 • Rank
  putnik kratkoprugaš

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. prolaznik

  Zanimljivi članci

  According to Nobel Peace Laureate Shirin Ebadi, activist Narges Mohammadi, who already suffered from serious health problems, has been transferred to a ward where the authorities have urged individuals convicted of violent crimes to harass her physically and mentally. In the meantime, several dual and foreign nationals, including Iranian American businessman Siamak Namazi, British Australian academic Kylie Moore-Gilbert and 66-year-old British Iranian Anoosheh Ashoori, remain imprisoned on trumped-up national security charges... https://www.washingtonpost.com/opinions/2020/04/23/why-irans-coronavirus-pandemic-is-also-crisis-human-rights/
 2. prolaznik

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  ne znam koji deo u "kada avioni zvanicno pocnu da lete" i u okviru toga donosenje sopstvene individualne odluke o sopstvenom zivotu i letu nije bio jasan...
 3. prolaznik

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  ne vozimo se ocigledno istim autobusima i kombijima... plus, svakom svoje. neka svako radi sta hoce sa svojim zivotom. kada avioni zvanicno pocnu da lete, ko hoce nek leti, ko nece ne mora.
 4. prolaznik

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  sta reci sem za zarazu je dovoljan sekund i ne vozimo se ocigledno istim autobusima i kombijima...
 5. prolaznik

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  da, to se zove pr i percepcija. nema razlike u putovanju zagusenim javnim prevozom i avionom u smislu mogucnosti da se zarazi. naravno, ko hoce da se zarazi u maticnoj zemlji, moze da ostane u svojoj maticnoj zemlji. warning signs im nece biti potrebni (sem kao izgovor za sprecavanje kretanja u situacijama kada im to odgovara), jer ce se na kraju ipak sve svesti na precutno dozvoljavanje herd immunity i povecanje broja bolnica i zdravstvenih radnika, plus izvrtanje statistike. imo.
 6. prolaznik

  Za petnaesti rođendan: Bantustan u javnom domenu

  bas lepo. najbolji deo sajta -putopisi i vrlo korisni servis -vize. cestitke
 7. prolaznik

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  pa nece biti drugacije sto se tice samog virusa, ono sto ce biti drugacije je da ce se promeniti percepcija - zivece se s tim, i kretace sa tim. imo.
 8. prolaznik

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Super za tebe. Da nastavis da imas tu srecu, pa da nikad ne razumes. Inace update: https://www.nytimes.com/article/coronavirus-travel-restrictions.html
 9. prolaznik

  Zanimljivi članci

  https://www.newyorker.com/magazine/2018/05/21/the-long-black-line
 10. prolaznik

  Zanimljivi članci

  https://www.afro.who.int/news/5-children-under-age-5-die-every-minute-african-region Spain sets out back-to-work guidelines as coronavirus death rate slows https://www.msn.com/en-xl/lifestyle/coronavirus-europe/spain-sets-out-back-to-work-guidelines-as-coronavirus-death-rate-slows/ar-BB12uYEb?li=BBKxJ6T
 11. prolaznik

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  tolika opsednutost proganjanjem obicnih gradjana... i onda se desi.... puf... a nema potrebe da se bojite - nece potrajati desetine meseci. moglo je da bude gore. stopa smrtnosti nije kao kod nekih drugih bolesti.
 12. prolaznik

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  ko hoce, nek ostane gde jeste, i nek nastavi da udise tamo gde jeste. kada ukinu karantin, ko hoce da ide, nek ide. svi srecni. a jeste sasvim sigurno.
 13. prolaznik

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  ovo je dobar feed -presek za skoro sve zemlje: https://www.nytimes.com/article/coronavirus-travel-restrictions.html za vecinu zemalja pise do kada su u karantinu, i do kada se moze ocekivati da se ukine, verovatno u 2 etape - prvo ukidanje internog karantina, dve nedelje razmak, posle toga ukidanje eksternog karantina za odredjene zemlje, znaci eksterni letovi verovatno jun, u zavisnosti od toga u kojoj zemlji se putnik nalazi/u koju zemlju odlazi. u julu i avgustu sasvim je sigurno da nece biti eksternog karantina u vecini zemalja.
 14. prolaznik

  Dokumentarci

  Na temu herojstva, ovo je jedan od najboljih filmova imo (nije dokumentarac)
 15. prolaznik

  Zanimljivi članci

  https://granta.com/how-to-write-about-africa/ https://www.theguardian.com/world/2020/apr/06/europe-looks-past-lockdowns