MarkoToro

Moderators
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About MarkoToro

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 05/14/1989

Contact Methods

 • Website URL
  https://trbuhomzaosmehom.wordpress.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad (Aveiro in my mind)
 • Interests
  lingvistika/fotografija/putovanja/kuhinja/filmovi

Recent Profile Visitors

13,930 profile views
 1. Ako tražiš turistički nepoznate ona zaobiđi Barselonu i Sevilju Ili lakše - nemoj ići u Španiju, tamo je svako selo poznato i ima turiste. Malo se šalim, a malo ne. Moje preporuke na toj trasi: Parc Natural de la Tinença de Benifassà, Amposta i delta Ebra, sela oko Kuenke (Cuenca) npr. Valdecabras, Linares i Parque Natural Sierra de Hornachuelos. Eto.
 2. https://www.schengenvisainfo.com/news/netherlands-to-remove-entry-ban-for-tourists-from-us-5-other-third-countries-from-june-24/ All travellers from the United States, Albania, Lebanon, North Macedonia, Serbia, and Taiwan can travel to the Netherlands completely restriction-free, including tourists, starting from June 24.
 3. Odmah da se ispravim. Od danas se može u Nemačku kao pre pandemije. Izvor Ambasada SR Nemačke: https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/corona-einreiseinfo/2337520 "Jedino za putovanja avionom ostaju na snazi ograničenja prema kojima je putnik dužan da avionskoj kompaniji pre poletanja stavi na uvid negativan test na prisustvo virusa kovid 19, potvrdu o revakcinaciji ili potvrdu o preležanoj bolesti. Ukoliko putujete za Nemačku kopnenim putem, nisu za Vas relevantne informacije koje slede."
 4. https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2021/06/18/council-updates-the-list-of-countries-special-administrative-regions-and-other-entities-and-territorial-authorities-for-which-travel-restrictions-should-be-lifted/ Based on the criteria and conditions set out in the recommendation, as from 18 June 2021 member states should gradually lift the travel restrictions at the external borders for residents of the following third countries: --- Republic of North Macedonia Serbia --- Ali i dalje sve zemlje zadržavaju pravo da ne prime putnike (
 5. Ljudi, vi koji ste vakcinisani i idete ili ste išli u neku EU zemlju, javite sa kojim papirom ste išli. Da li ste koristili onaj zeleni sertifikat sa eUprave ili neki drugi dokaz o vakcinaciji? Hvala!
 6. Neko je pitao za Mađarsku i ulazak. Evo vesti za Mađarsku, Tursku i Grčku. "...da će građani Srbije koji su revakcinisani protiv koronavirusa moći da putuju u Mađarsku, Grčku i Tursku, a da su u toku pregovori sa još nekoliko zemalja da bilateralno prihvate sertifikat države Srbije o vakcinaciji koji će olakšati putovanja. [...] da su u toku pregovori sa Rusijom, Kinom i drugim zemljama kako bi se postigli bilateralni sporazumi o priznavanju sertifikata."
 7. MarkoToro

  Bolivija

  Opet neko bez mene ide u Boliviju. 😕 Dobro, srećan put, uživaj @maarinkovic95, i javljaj nam se. Takođe, ako ima nekih novina oko vize za Boliviju, dodaj to ovde: https://www.klubputnika.org/servis/vize/latinska-amerika/123-bolivija Buen viaje
 8. Kome se idu Espanju biće moguće od juna: "Fernando Valdés told the World Travel & Tourism Council summit in Mexico on Tuesday that the programme – under which tourists could show they have been vaccinated, tested negative or recently recovered from the virus - would prove “fundamental to offering travellers certainty”." više: https://www.theguardian.com/world/2021/apr/27/spain-to-welcome-overseas-travellers-with-covid-certificates-from-june
 9. Eto, EU će puštati skroz vakcinisane Amerikance. Verujem da će biti takva odluka i za sve druge ne-EU zemlje.
 10. Hvala na savetu, @petrovna. Bio sam već u Kini 2019. i veruj mi da je bolje da mi ovi uzmu 300$ od prve plate nego tonu živaca koju su mi oni prethodni pojeli. (što me ne štiti od toga da mi ovi pojedu i 300$ i živce )
 11. Evo jedan link koji nije iz México-a https://rs.n1info.com/biznis/ulaz-u-grcku-i-sa-ruskom-i-kineskom-vakcinom/ Ukratko: Sve vakcine će biti prihvaćene za ulazak u Grčku i oni koji su imunizovani biće usmereni u zelenu traku na granici, čime bi se gužve smanjile. Onima koji ne budu imali potvrdu o vakcinaciji, biće potreban negativan PCR test ili antigenski test.
 12. Meni su ovi iz Work and live China ovo poslali: Pa eto. Već je par ljudi otišlo preko njih. I dalje treba imati dva neg. PCR testa, karantin tamo i još jedan test u Kini. Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
 13. Za ulaske do kraja aprila 2021. ne trebaju vize sa građane Srbije. PCR testove možete uraditi na aerodromima u Egiptu za 24 sata su rezultati, i cena je 30$.
 14. Eno Španija puna Nemaca, konkretno Balearska ostrva. Tako da ima ko može i sme da putuje. A i ne-EU Balkancima se smeše Turska, Egipat pa čak i Grčka tako da kontam da će biti cirkulacije ovog leta.
 15. Zdravo svima. Da li je neko radio ili radi preko ovih https://www.workandliveinchina.com? Hvala!