MarkoToro

Members
 • Content Count

  194
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About MarkoToro

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 05/14/1989

Contact Methods

 • Website URL
  https://trbuhomzaosmehom.wordpress.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad (Aveiro in my mind)
 • Interests
  lingvistika/fotografija/putovanja/kuhinja/filmovi

Recent Profile Visitors

11,395 profile views
 1. Ljudi, ima li neko da dolazi iz Kine uskoro za Jugoslaviju? Treba mi usluga prebacivanja jednog kofera koji je ostao zarobljen tamo (naravno, platio bih to, i ne brinite tu su samo knjige, mape i gaće da izvinite). Hvala! 😘
 2. @Miroslava Janackovic Prepoрučujem da koristiš Google Chrome jer ima prevodilac za sve sajtove. Kad odeš na https://www.workaway.info/en/account/workawayer odmaš će ti izaći opcija da platiš, cena je 39€. Ispod ispisane cene imaš: credit card - kartica, PayPal i present code - to je poklon kod ako si od nekog dobila. Ako izabereš karticu: card number - broj kartice, expiration date - datum isteka kartice, CVV - bezbednosni kod na poleđini kartice. I na kraju klikneš Pay now (Platiti).
 3. I @Milena24 @Road_Trip nadam se da niste odustali od ideja svojih zbog virusa. Ja sad gledam Ekvador i čini mi se primamljivo. A i otvorili su granice. Npr. u novembru bi bilo super obići.
 4. @Wazza i šta bi na kraju odoste li vi u Južnu Ameriku ili ne? Ekvador je sad jedini koji prima tursite i ima koliko-toliko sređenu situaciju sa virusom. Pa sad iskreno gledam neki novembar tamo.
 5. Ta nisu skakavci. Valjda po Bibliji ide kuga, suše pa skakavci i onda potop 😆 (izvinjavam se ako sam nekog povredio na religijskoj osnovi). elem, ljudi putuju idu, letuju, rade. Nije baš da niko ne mrda nikud.
 6. Posle Balkanizacije u lingvistici i savremenoj teoriji raspada država, sad imamo i "Balkansku rutu" kad su migranti u pitanju o 2015. i sad ovo "Balkansku korona rutu". Nego, da li je neko putovao ka Istanbulu avionom ovih dana ili nedelja? Značila bi mi informacija kakvo je prolazno vreme izlaska iz aviona i pokupljanje prtljaga uz sve ove kontrole i sl. Trebalo bi da hvatam naredni avion, nisu povezani letovi, pa ne bih da zakasnim ako baš svakom mere temperaturu ili ako nas prskaju i proveravaju ponaosob. Hvala.
 7. Nije jer ne možete ni ući ni izaći iz Kine bez karantina, ili posebnog poziva. Jedno pitanje za vas sve: ima li neko iz Nanjinga ili da ima grupe za strance u Nanjingu. Možete me dodati ili poslati mi ovde poziv za grupu. Na Wechatu mi je isto ime kao i ovde. Hvala!
 8. Hvala na informaciji! Pa dobro, znači u 7č ispred Torlaka se vidimo uskoro.
 9. Update od mene: pred put, na koji nisam otišao, nisam uspeo nigde da se testiram, ne želim da dižem paniku niti širim dezinformacije ali evo. 7 dana pred put pa do 2 dana pred put nisam uspeo da dobijem: Batut, Torlak, Institut za javno zdravlje Vojvodine. Javili su mi se iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac i nemaju testove za građane koji samoinicijativno žele test, i dobio sam Zavod za biocide ali oni ne rade uzorkovanje. Batut kao ima telefon da se dan unapred zakaže testiranje ali se niko ne javlja ili su - nedostupni. Eto. Nadam se da će se u danima i nedeljama promeniti situacija.
 10. Najsigurnije je direktno sajt ministarstva unutrašnjih i/ili spoljnih poslova i min. zdravlja zemlje u koju idete. Idite u Portugal svi. I ne vraćajte se. Ne zato što vas ne želimo već zato što je raj.
 11. @marica, hvala ti mnogo! Uh. Zaista je zeznuto. Meni je let u subotu u ponoć tako da u sredu ujutro bih morao da se testiram i da onda strepim da li će mi dostaviti rezultate do petka popodne.
 12. Svaki dan se vidi/čuje/čita u vestima da ima pa da nema testova, pa se čeka pa se i ne čeka toliko na rezultate. Jasno nam je da je haos, naročito na brdovitom Balkanu. Da li je neko radio PCR test i gde? Najvažnije, koliko se čeka na rezulate? Hvala! (potrebno je imati negativan PCR test za ulazak u neke zemlje, a opet da ne bude stariji od 72 sata pa je sad nauka iskombinovati sve)
 13. Meni je informacije od drugarice i njenog muža koji radi tamo, u Nemačkoj. U karantinu su i testirali su se kad su stigli, Donja Saksonija je u pitanju. Sve države EU su dobile preporuku da prime te države sa spiska gde je i Srbija. A preporuka je neobavezujuća kao u Srbiji da se nosi maska Druga tema, znam. Evo ovde: https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/06/30/council-agrees-to-start-lifting-travel-restrictions-for-residents-of-some-third-countries/ "The Council today adopted a recommendation on the gradual lifting of the temporary restrictions on non-essentia
 14. Kakav biznis, bokte, sad globalno sa testovima. Može se u Grčku i avionom. Juče mi je sestra sletela na atinski aerodrom. Grci traže da se skine neka aplikacija i tu unesu podaci. Takođe, građani Srbije od danas mogu u sve države Šengena osim u Nemačku. Tj. i tamo se može ali uz posebne potvrde, pozivna pisma i-ili 14 dana karantina.