Snezana011

Members
 • Content Count

  736
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

About Snezana011

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.snezanaradojicic.com

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  negde

Recent Profile Visitors

13,309 profile views
 1. Hvala na objašnjenju. Nema potrebe za vikom (pisanje velikim pa još boldiranim slovima). Ako nemaš strpljenja, nemoj da objašnjavaš. Godinama doprinosim ovom forumu i ovom Klubu promovišući ga, pa nije u redu da mi se spočitavalo što nisam videla pinovan post. Posebno s obzirom na okolnosti iz kojih surfujem, a koje nisu baš sinonim komfora. Svaki put kad se vratim, suočim se sa istim starim razlozima zbog kojih je gomila starih velikih putnika napustila ovo mesto. Pozdrav.
 2. Ovde piše da nije deo Šengena, te da svaki ulazak predstavlja zapravo obnovu boravka u Šengenu: Andorra has stayed outside the Schengen Agreement and maintains border controls with the EU. However, as travellers to Andorra have to pass through the Schengen Area, and Andorra does not issue any visas, entry requirements are in practice the same as in the Schengen area. Visitors to Andorra who require a visa to enter the Schengen area need a multi-entry Schengen visa, since to leave Andorra they must enter the Schengen area a second time.
 3. Čitala sam unazad ovu temu ali nisam našla šta me zanima. Pitanje je sledeće: da li Andora jeste ili nije u Šengenu, i da li se može uraditi tzv visa-run u nju i tako obnoviti pravo na novih 90 dana? Ili je Monako 'najzapadnija' tačka za nas gde to možemo uraditi kada se putuje odavde? Gore piše da je Andora deo Šengen zone, ali na Wiki je prikazano kao da nije:
 4. Snezana011

  Život priča

  Na to je teško odgovoriti. Kad sam uzimala osiguranje, imala sam na umu rizik od saobraćajnih udesa, pošto putujem biciklom. Stoga je i moja procena rizičnih zemalja vezana prvenstveno za bezbednost u saobraćaju na tim putevima. Mada, desilo se da sam prošla bez ijednog jedinog incidenta u zemljama gde već poslovično voze kao manijaci, a da sam imala udes (bez posledica, srećom) u Japanu, gde voze kao po jajima i maksimalno poštuju slabije učesnike u saobraćaju. Kad je reč o bolestima, nisam nikada previše brinula oko toga, ali, opet, moj način putovanja je specifičan, uglavnom pripremam sebi hranu, nemam dodira sa velikim grupama ljudi, nisam u turističkim regijama, koristim prečiščivač vode... tako da ne mogu da budem dobar parametar za drugačije vidove putovanja. Prvih par godina nisam ni imala osiguranje, jer nisam mogla da ga sebi priuštim. Ali mislim da je pametno imati ga.
 5. Snezana011

  Život priča

  U nekoliko navrata uzimala sam kod Uniqa, pošto mi tamo radi drugar i pravio mi je dobru ponudu. Za neke zemlje nisma imala jer je bilo jako skupo, a one nisu pokrivene regularnim paketom. @noskich, hvala veliko!
 6. Snezana011

  Život priča

  Ovde je cela emisija. Ne umem da postavim YT, ne vidim tu opciju.
 7. Snezana011

  Camino de Santiago

  Mene zanima najmanje atraktivna ruta, zato neću ići tom francuskom, nego severnom jer je, uslovno rečeno, najdivljija. Uz to, kampovaću sve vreme, dakle, nosiću kompletnu kampersku opremu što je dodatnih nekoliko kilograma tereta. Priča o tehničkim pomagalima je široka tema i najpre bi trebalo definisati šta je za koga minimum. Imam višegodišnje iskustvo života na drumu i lekcija koju sam morala da naučim još na početku je da prekomernu težinu u bisagama (ruksaku) ne prave jedan-dva komada velike opreme, već mnogo malih stvari koje se mogu izbaciti. Papirnate knjige su jedna od tih malih stvari, mada sam pre kupovine Kindla imala običaj da štampam knjige i onda bacam stranice koje pročitam... No, svako sa svojim iskustvima, zato sam gore i prokomentarisala da ne bi trebalo uopštavati.
 8. Snezana011

  Život priča

  Mislim da je ovo prva emisija tog tipa o nekom našem nomadu (osim sebe, znam još jedan par ljudi iz Srbije koji godinama neprekidno putuju), pa delim najavu, a postaviću i link za YT kad bude tamo okačeno. 26. decembar, 22 h, TV Prva
 9. Snezana011

  Camino de Santiago

  Šta znam, ja bih mogla da kažem da sam se preporodila otkad imam smartfon i vodonepropusnu futrolu, radi i u ekstremnim vremenskim uslovima... Što se ovog poslednjeg zaključka tiče, dobro je napomenuti da treba misliti o promenljivim vremenskim prilikama za one bez puno iskustva. Ali ne bih tako uopštila, lično nikad ne polazim od pretpostavki o idealnim uslovima, naprotiv.
 10. Snezana011

  Camino de Santiago

  Hvala ti. Meni treba lista za Severnu rutu, a vidim sad na sajtu da ima i to. Skinula sam app Pilgrim, čini se da je jako temeljno urađen.
 11. Snezana011

  Camino de Santiago

  Hm, da, nije mi to palo na pamet. Hvala na ideji
 12. Snezana011

  Camino de Santiago

  Oživljavam ovu temu posle nekoliko godina, pošto se pripremam za Camino na proleće. Pešačila bih tzv. Severnu rutu i nosila bih kompletnu kampersku opremu, sa šatorom. Ono što me zanima (pitanje upućeno pre svega Branki i Camino) je da li se može koristiti samo tuš u tim zajedničkim smeštajnim objektima, bez smeštaja i hrane? Iščitala sam dosta toga na netu, ali nigde nisam našla tu informaciju. Hvala!
 13. Snezana011

  Putovanje u juznu Ameriku

  Samo vas pratim, nastavite Ako bude sve po planu (a mora da bude), eto mene tamo početkom decembra, sa mojim Surfijem (biciklom), da započnemo kotrljanje od Patagonije do Aljaske. Yeah!
 14. Snezana011

  Putopis o Severnoj Koreji

  Haha, bih pisala, nego mi je Windows 10 novina a sa njim i Excell, ništa ga ne razumem Biće mi drago ako se vidimo
 15. Snezana011

  Putopis o Severnoj Koreji

  Izašao je probni, digitalni otisak, a do kraja sledeće nedelje izlazi ceo tiraž iz štampe. Na 297 stranica, od čega je pola tekst, a pola foto-reportaža sa preko 300 fotografija... Knjigu možete naručiti preko mejla: ciklonomad@gmail.com Tribine o putovanju Severnom Korejom zakazane su u oko 40-ak gradova tokom oktobra i novembra. Raspored se još uvek popunjava.