Bantustan: Kako sebe izreći drugome

2 posts in this topic

Zanimljivo mi je nešto što je rečeno u ovom intervjuu, a to je fascinacija nekom ličnošću, ako dolazi iz određene sredine. Da li ste se zapitali ili zatekli u situaciji u, hajd da ga nazovem tako, mikro okruženju?

Meni je jako zanimljivo da posmatram fascinacije ljudi iz manjih sredina kada dođem i kažem da sam iz Beograda. Kao mlađi sam flertovao sa tim, i uživao u fascinacijama. Kako sam počeo da putujem više, manje sam se igrao time dok me ideja o flertovanju nije potpuno napustila...

Primetio sam i fascinacije u obratnom smislu - kada iz manje sredine idete naspram većoj, u mom slučaju dok sam bio student na work and travel programu u Americi. Amerikanci vole da slušaju i pričaju i istražuju i uče od nas. Nema veze da li smo iz Srbije , Bosne, Bugarske, Slovačke, Ukrajine i td. Mnogima je fascinantna ta naša ideja da zapucamo preko okeana, napustimo prijatelje i porodicu na kratko, kako bi radili kod njih nekoliko meseci, putovali i vratili se nazad... Iako deluje da oni takve mogućnosti imaju na pretek, mnogi moji sagovornici se nisu upuštali u tako nešto. 

Dobar intervju...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now