jalle007

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About jalle007

 • Rank
  putnik-pripravnik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Želio bi znati odgovor na jedno pitanje: Da li da intervjuu i tokom popunjavanja 160 obrasca navedem da putujem u USA tokom svog godišnjeg odmora ili da u biti planiram raditi remote, za svoju lokalnu firmu . Mislim da sve ostale uslove ispunjavam, radni odnos, dobra primanja, ali ovo pitanje me muči. Da li neki digital nomadi , koji su putovali u USA imaju savjet sa ovim ?
 2. Možeš li reći koje države? Sent from my GM1913 using Tapatalk Da hm to vrlo otežava putovanje u recimo Južnu Am ili Aziju... Fakat smo si robovi svojih država. Neko s manje neko s više ograničenja. U zlom planu NWO ima jedna dobra stvar, države i granice neće biti potrebne. Možda i doživimo tu slobodu + fašizam [emoji846] Sent from my GM1913 using Tapatalk
 3. Recimo želim da idem u Boliviju zatim Peru Za prvu ne trebam vizu za drugu da. Da li je uobičajeno (meni pravo zgodno) vadiiti peruansku vizu u Boliviji ? Ili je pod moranje da vadim u ambasadi Perua u svojoj matičnoj zemlji ? Mislim pretpostavljam da je ovo prvo moguće za većinu zemalja.- vaditi vizu "na licu mjesta" Znam iz priča putnika koji su prošli SE Azijom. niko se nije vraćao kući na balkan da radi vizu već je to uradio u susjednim zemljama. Nadam se da nisam zakomplikovao pitanje, koje je jednostavno , da li je uobičajen praksa vaditi vizu u susjednoj zemlji
 4. jalle007

  Bolivija

  Je li ovo neophodno za vizu ili samo preporuka ? Sent from my GM1913 using Tapatalk
 5. Svi traže preporuku za toplije krajeve, a ja sam se poželio svježine. Nešto kao Bansko u Bugarskoj, planinski resort sa dobrim internetom Da poželio bi u Rusiju sada, ali to mi izgleda problematično. Ima li nekih dobrih preporuka ?
 6. Evo ja ću odgovoriti ako može. Hrana je budzašto,, lira je spala 40% Renta isto pogotovo ovdje u Fethiye gdje sam ja. I da predao sam, sad očekujem Ikamet ubrzo..
 7. Nalazim se u Fethiye već mjesec dana. Ako ima neko u blizini neka se javi za kafu , piće
 8. Bio sam i ja ipak, i to mjesec dana. Idealna kombinacija seoskog turizma, skijanja i zabave NE postoje zarazna oboljenja !
 9. Vidim da je stara poruka ali ja krećem autom uskoro, na duži put po Turskoj
 10. Jesi li obišao ovu turu ? Ja sam se upravo vratio, iz Bodruma , s kolima i nije bilo nikakvih problema. Sada ponovo planiram na put ovaj put na god dana... Sent from my GM1913 using Tapatalk
 11. Jeste se preselili ? Ja planiram isto, ubrzo... Sent from my GM1913 using Tapatalk
 12. jalle007

  Istanbul

  na otvorenom, ne. Sent from my GM1913 using Tapatalk
 13. Pa odabrao sam Tursku samo zato što nema restrikcija i ima se mnogo stvari za vidjeti. Grčka je poprilično zatvorena, čak za putovanje izmedju ostrva traže neke potvrde.
 14. Pozdrav svima Mnogo strastvenih putnika ovdje, pa da vidim ima li neko odlučan Imam u planu duže putovanje, autom, pogon na plin tako da gorivo neće biti veliki trošak. Opcije su raznorazne, otvoren sam za prijedloge. Opcija 1 : Turska ( Antalija) . Iskreno najviše me zanima proputovati kontinentalnim djelom, Cappadocia i slično. U Antaliji i Alanji sam već bio. Opcija 2 : Crna Gora ili Albanija (Drač ima dobru plažu) Smještaj: Apartman ili hostel za druženje s ljudima. Period: Čim prije tim bolje, s tim da putovanje traje što duže. Iskreno moja putovanja su uvje
 15. Ja sam svojevremeno vozio do Albanije, Duress. Planirao sam do Atine ali je bilo prevruće. U kojem periodu si mislio ić i primaš li saputnika ??