MD2012

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

  Never

About MD2012

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Чуо сам да је обавезно имати повратну карту када се путује у Русију и да иначе неће да те пусте. Да ли је то тачно? Ја сам више пута био у Русији, али сам сваки пут имао повратну карту, па нисам о томе ни размишљао Било би ми логично да не морам да имам повратну карту, јер могу, нпр. из Русије да одем у Естонију и да је тако напустим. Исто ме занима да ли је за Русе неопходна повратна карта да би допутовали овамо? Хвала!
 2. Могуће да је питање глупо, али како и где се могу наћи такве цене? Мени то звучи као да се иде на бициклу
 3. Треба накратко да одем до Талина (од 3. до 5. новембра) па ме занима која ми је најбоља варијанта из Београда? Сви летови су, колико сам видео, са преседањем и вишесатним џоњањем на аеродрому, а на крају изађе преко 200 евра, па ме занима има ли нека јефтина варијанта било којим превозним средством? Хвала.
 4. MD2012

  KPS majica

  А... која је симболика цртежа на мајици? Ја сам овде нови, па сам можда што не знам шта представљају те маске, али није згорег питати (глупо је да поклоним некоме мајицу, а не умем да објасним шта је на њој )
 5. MD2012

  KPS majica

  А не постоји могућност куповине мајице негде "уживо", т.ј. да не иде преко поште? То ми мало компликује ствар, а хтео бих да дам вам дам мали допринос...
 6. Здраво свима, опет ја У међувремену су се неке ствари промениле, неке су остале исте, а појавила су се нова питања, која се пре свега тичу повезаности градова у унутрашњости. На пример, да ли је реално да из Деспотовца кренемо ујутро, докопамо се неког места ближег главним путевима (нпр. Јагодина), па онда до Краљева и да тамо стигнемо да обиђемо Жичу и можда Маглич, па до Студенице и да тамо преноћимо? А сутрадан бисмо продужили за Бајину Башту и Тару... да ли је то преамбициозно? Ако имате неки други предлог како да се "повежу" ресавски крај и западна Србија преко Студенице, молим в
 7. Хвала, врло корисни линкови! Иначе, шта има у том крају осим Шарганске осмице и Мећавника? Мислим, чим има ноћење, претпостављам да тамо има још нешто лепо Питам зато што не знам колико времена одвојити за Мокру гору. Аха, значи, није проблем да буде пријављена код мене у БГ а да пар дана живи у хотелу у неком другом граду?
 8. Људи, како иде са регистрацијом боравка странаца код нас ако се не остаје све време на једном месте? Например, треба пријавити само за оне дане које ће бити у мојој кући, а после у сваком месте засебно или само једном за целу земљу?
 9. Хвала свима! А Ромеос је заслужио пиво за посебно ангажовање Имам једно питање које је врло могуће глупо за некога ко је обишао седам мора и седам гора, али ја сам почетник у обилажењу Србије Дакле, како из Карловаца обићи (мало детаљније) Фрушку гору? Мислим, претпостављам да се пешке може стићи до Стражилова и до нечега још у близини, али пошто ти манастири нису баш тако мало удаљени, претпостављам да постоји некакав транспорт од једног до другог или се варам?
 10. Puno vam hvala na odgovorima! Da, najbolje bi bilo izdvojiti bar dva dana za to, ali kao što reče pedjalon, za sada sam bliže opciji noćivanja u Karlovcima, sviđa mi se ta ideja. Što se tiče kaučsurfinga, nemam nikakav nalog jer to nikad nisam radio, pa ćemo verovatno tražiti neke jeftinije konake ili hotele. Hvala vam još jednom i hvala unapred ako neko ima još neku sugestiju!
 11. @Ромеос Hvala ti puno na odgovoru! Naročito za ovaj deo koji se tiče istoka. Za Karlovce i Petrovaradin ti nije loša ideja... pretpostavljam da to verovatno znači da bi i tu negde trebalo da se konači, jer nije realno sve to izvesti za dan.
 12. Pozdrav svima! Ja živim u Bg i u avgustu bi trebalo da me poseti prijateljica iz inostranstva koja nikada nije bila ovde. Ja znam njena interesovanja i šta nju zanima, tako da imam u planu okvirno turu po mestima sa prirodnom lepotom, starim tvrđavama i manastirima. Dakle, planirao sam nešto ovako: - na severu Fruška gora, Carska bara, neki salaš... - na zapadu Uvac, Zlatibor, Zara, Perućac... - istočno od Beograda: Smederevo, Golubac - u centralnom delu manastiri ravaničkog kraja. Za ovo poslednje sam mislio da angažujem agenciju za hodočasnike, ali što se ostalog tiče, tu dolazimo do