sanjalica_77

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

About sanjalica_77

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Tara, iz mog iskustva, ukoliko čekaš dan kada ima 20% popusta, kartu kupuješ odmah nakon ponoći jer tada zaista imaju popust i dobre cene. Ja sam tako početkom februara u 00:10 kupila 4 povratne karte za Pariz za 22.000. .gif' alt='::'>
 2. Da li se neko čekirao skoro na Wizz air-u? Ne traže nikakve podatke iz pasoša, a nisam ih unela, jer nije tražilo, ni kada sam kupovala kartu. Kada sam kliknula na čekiranje izašlo mi je obaveštenje da oni ne traže više podatke iz pasoša. Prvi put letim low costom pa sam malo zbunjena tj frka mi je da ne propustim nešto.
 3. Da bi i ti dobio mađarsko državljanstvo na osnovu braka sa njom moraš kao prvo znati jezik, a drugi uslov je da budete 10 godina u braku ili da budete 5 godina u braku i da imate zajedničko dete.
 4. Ja ne znam nikoga ko je toliko čekao, naročito ne oni koji su predali u Mađarskoj. Svi su manje-više bili pozvani u roku od 3 meseca.
 5. Da zovem na onaj broj što je objavljen na sajtu kao call centar?
 6. Izdato je zvanično obaveštenje, link postavljam čim dobijem. Predaja papira će biti moguća do kraja marta, u Bg npr do 28-og marta, a obustavlja se zbog izbora koji se 06.aprila održavaju u Mađarskoj. Tokom aprila i maja neće uopšte biti moguće predati papire, a sve posle toga je pod znakom pitanja.
 7. Nisam čula na osnovu kog zakona ( mogu ti se raspitati ako želiš ) ali sam čula sa bukvalno 5 različitih strana, od ljudi koji se po opštinama u Vojvodini bave zakazivanjem "konzularnih" dana, imam info i od poznanika iz Mađarske. Ajde saću da proverim pa javljam.
 8. Do 20-og marta je moguća predaja papira za državljanstvo i više ne. Što su podelili, podelili su.
 9. Kada pokušam da promenim podatke sa svog profila mogu sve osim imena i "titule".
 10. Trebam malo pomoći... Naime, ja sam početkom februara kupila 4 povratne karte za Pariz za čitavih 22500 Greška, koju sam tek kasnije uočila , jeste to što sam na svom imenu ( a ja sam nosilac rezervacije) umesto MRS verovatno slučajno kliknula na MR. Da li će mi to sada praviti problem i da li mogu da ispravim tu grešku prilikom čekiranja? Hvala
 11. Dobar dan svima, Nova sam na forumu i pored toga što sam veliki ljubitelj putovanja, prošle nedelje sam postala i mađarski državljanin. Procedura je, ako znate jezik, vrlo jednostavna. Ja sam dokumenta predala u Vojvodini, početkom avgusta, a zakletvu sam polagala ovde u ambasadi u Beogradu, sad u decembru. S obzirom da mi je mađarski maternji jezik i da je vrlo popularan u ovim momentima razmišljam i da krenem da dajem časove Što se tiče izbora koje pominjete, situacija je sledeća, prilikom polaganja zakletve dobijete list koji je ustvari zahtev za upis u birački spisak. Njega uredno