mnikola

Members
 • Content Count

  138
 • Joined

 • Last visited

About mnikola

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Preporuka za Bergamo, simpatičan gradić, Città Alta (stari deo grada na brdu) je interesantan, odatle se pruža lep pogled na Bergamo i okolinu. Ko voli da pešači, može da prošeta od aerodroma Orio al Serio do Bergama.
 2. mnikola

  Kuba

  Izgleda da su se stvari promenile, pre nešto manje od mesec dana sam dobio i ulazni i izlazni pečat u pasoš (nisam morao da tražim), a nemam američku vizu u pasošu. Ne bi trebalo da bude problema, mi smo takođe po dolasku u mesta nalazili kuću u kratkom roku. Po dolasku u sledeće mesto svratiš u neku kuću, ako nemaju mesta, skoro sigurno imaju nekog rođaka ili komšiju koji ima slobodnu sobu. Takođe, u prethodnoj kući možeš pitaš da li znaju nekog u mestu u koje ides (uglavnom uvek imaju nekog da preporuče).
 3. mnikola

  Kuba

  Nema na čemu :). Bili smo na plaži u Varaderu, bilo je puno talasa, ali nam je bilo zanimljivo tih sat vremena. Nisam tip koji voli sunčanje i provodi ceo dan na plaži, za ta dva sata je Varadero lepo poslužio. Drugari koji su išli sa nama su se kupali i na plaži Ankon, 15km udaljenoj od Trinidada, kažu da je bilo okej. Selo Kaleton (Plaja Larga) ima manju plažu, ali i tu im je bilo okej. Pred kraj smo išli na Kajo Hutias (Cayo Jutías), severno od Pinar del Rija i Vinjalesa, put do tamo je katastrofalan, deo od 45km smo vozili oko dva sata i tamo zatekli lepu plažu koja je tog jutra bila popla
 4. mnikola

  Kuba

  1. Bili smo na Kubi 14 dana sredinom januara i iznajmili smo auto, bilo nas je četvoro. Auto smo rezervisali mesec dana pre putovanja preko sajta www.enjoycuba.es i odmah smo morali da platimo. Rent a kar agencija na Kubi je bila Cubacar. Cena za 11 dana najma je bila 836 evra sa osiguranjem. Trebalo je da pokupimo auto u podne, ali smo na kraju čekali do 17:15h da nam nađu neki auto. Na kraju smo dobili Pežo 301, sasvim pristojan auto, prostran, ima veliki gepek. Dobili smo automatik, iako nismo tražili, dakle, imaju i automatike u ponudi. 2. Mi smo sleteli u Havanu, proveli u njoj dva d
 5. Svratite u San Sebastián (Donostia na baskijskom), grad je lep, popnite se na Monte Igueldo i uživajte u fenomenalnom pogledu na grad. Ako ste voljni da se zadržite u Baskiji i okolini, možete da svratite do simpatičnog sela Hondarribia i/ili da se popnete u Francusku i posetite selo Bayonne i grad Bijaric koji se nalazi u blizini. U Portugalu možete da svratite do Gimaraeša, simpatičnog mesta koje je bilo Evropski grad kulture 2012. godine. Zapadno od Lisabona se nalazi Cabo da Roca, najzapadnija tačka Starog kontinenta. U blizini Lisabona je i Sintra, interesantan gradić u kome se nalazi vel
 6. Kada se vratiš podeli informaciju sa nama. Možda će nekom koristiti... Cena metro karte i dodatka za aerodrom koji je obavezan je 2,50 evra. Vreme putovanja je relativno, ali ide i do sat vremena jer se menjaju 3 linije metroa (ako govorimo o železničkoj stanici Atocha, do stanice Chamartín se stiže brže, za oko pola sata). Karta važi i za presedanja sa linije na liniju.
 7. Pre dve-tri nedelje smo platili 6 karata transferom u u evrima u Unicredit banci . Možda je problem bio u tome što ste pri kupovini karte izabrali opciju za plaćanje u dinarima, a hteli da platite u evrima mada je to banalno jer bi vam u banci skrenuli pažnju na to i uplatili na pravi račun...u svakom slučaju, račun koji Wizz ima kod nas je nerezidentni račun.
 8. Metro radi do 2 sata posle ponoći, a od nedavno postoji i autobus koji i noću ide do aerodroma, u pitanju je gradski bus, a karta je 2 evra. Ovde se nalaze informacije na španskom i engleskom: http://www.emtmadrid.es/web_emt_babel/files/1a/1adb02c5-836d-4151-a2ff-13e1b1e929bf.pdf A ova Plaza de cibelis je u centru Madrida? Jeste, Plaza de Cibeles je u centru Madrida, između trga Puerta del Sol i parka Retiro, trg Cibeles ćeš prepoznati po fontani koja se nalazi na sredini i prikazuje rimsku boginju plodnosti u kočiji koju vuku dva lava.
 9. Metro radi do 2 sata posle ponoći, a od nedavno postoji i autobus koji i noću ide do aerodroma, u pitanju je gradski bus, a karta je 2 evra. Ovde se nalaze informacije na španskom i engleskom: http://www.emtmadrid.es/web_emt_babel/files/1a/1adb02c5-836d-4151-a2ff-13e1b1e929bf.pdf
 10. Metro radi do 2 sata iza ponoći, poslednji voz je negde oko pola dva, na aerodrom bi stigao negde oko dvojke...
 11. ALSA, a i RENFE (španska železnička kompanija) su iz nekog razloga onemogućili kupovinu stranim platnim karticama preko interneta, pre mesec dana drugari iz Estonije, Nemačke, a ni ja nismo mogli da kupimo kartu za ALSA autobuse preko interneta dok su španske kartice prolazile bez problema. Cene autobusa se ne menjaju što je bliži datum polaska, osim ukoliko se ne radi o popustima za kupovinu 15 ili više dana unapred ili drugim promocijama, što će reći da nije problem da kupiš kartu na licu mesta ukoliko ima mesta u autobusu.
 12. Karta za madridski metro je poskupela na 1,50 evra, a dodatak za aerodrom, odnosno suplemento je i dalje 1 evro, što će reći da putovanje metroom do i od aerodroma sada košta 2,50 evra. Ukoliko se koristi abono turistico, odnosno dnevna karta, ne plaća se dodatak.
 13. Na wizz-ovom sajtu se uloguješ i kod stavke my bookings postoji opcija "Add services", tu možeš da dokupiš prtljag.
 14. Izvinjavam se na kasnom odgovoru, bio sam na putu...da, kupovao sam karte po web tarifi bez problema...doduše, tada je kupovina preko interneta bila moguća samo na španskoj verziji sajta...
 15. U više navrata sam kupovao karte za špansku železnicu preko interneta i prolazilo je bez problema sa vizom virtuon Rajfajzen banke i vizom elektron banke Inteza. Okreni banku čijom karticom pokušavaš da platiš i pitaj da li se kod njih u sistemu vidi zašto se transakcija odbija.