Posted May 14, 2011 Nasao sam dobru cenu karte za voz na relaciji Valensija-Madrid. U pitanju je 9-i jul i karta je za dve osobe. To je njihova web tarifa, koja je najpovoljnija za neki super brzi voz i iznosi 32e. E sad, fora je sto te karte brzo nestaju, a ja ne mogu da je kupim Pokusavao sam preko Visa Electron i Visa Internet kartica banke intese, ali ne prolazi ni jedna. Kad kliknem na placanje prijavljuje mi neku gresku posle par sekundi. Kad se bira nacin placanja na sajtu stoji samo credit/debit card, nema onoga da se izabere koji tip kartica (Mastercard, Visa i sl.) sto mi je cudno... Jel kupovao neko mozda preko neta karte kod njih? Inace sajt je http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html a kad se kupuju karte klikne se na ono 'purchase'... Ako neko ima savet, bio bih zahvalan, samo brzo dok nisu nestale karte po toj tarifi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2011 U više navrata sam kupovao karte za špansku železnicu preko interneta i prolazilo je bez problema sa vizom virtuon Rajfajzen banke i vizom elektron banke Inteza. Okreni banku čijom karticom pokušavaš da platiš i pitaj da li se kod njih u sistemu vidi zašto se transakcija odbija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2011 Hvala, zvacu ujutru Intesu da vidim u cemu je problem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2011 Zvao sam Intezu, ali mi oni kazu da se kod njih uopste ne vidi da pokusavam da platim bilo sta U medjuvremenu sam probao i sa MasterCardom kreditnom isto banke Intese i opet ne uspevam... @mnikola: jesi ti kupovao karte po 'web' tarifi ('w')? Da nije fora da nece karte po toj tarifi da prodaju strancima, sto bi stvarno bilo bezveze. Pomislio sam i da ih nesto zeza sajt, ali mi je cudno jer vec nekoliko dana to traje... Poslao sam im mail na engleskom, nadam se da ce mi odgovoriti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2011 Renfe-ov sajt je ubedljivo najgori za ove stvari. Ja sam se nekoliko puta mucio sa web i estrella tarifama i nista postigao nisam. Probao sa 5-6 razl. kartica od 5 razl. banaka i nista. Na kraju kartu kupovao u samoj Spaniji i pitao za to i kazu da se svi stranci na to zale. Preporucili da se pokusa iz Internet Explorera... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2011 Zvao sam Intezu, ali mi oni kazu da se kod njih uopste ne vidi da pokusavam da platim bilo sta U medjuvremenu sam probao i sa MasterCardom kreditnom isto banke Intese i opet ne uspevam... @mnikola: jesi ti kupovao karte po 'web' tarifi ('w')? Da nije fora da nece karte po toj tarifi da prodaju strancima, sto bi stvarno bilo bezveze. Pomislio sam i da ih nesto zeza sajt, ali mi je cudno jer vec nekoliko dana to traje... Poslao sam im mail na engleskom, nadam se da ce mi odgovoriti... Izvinjavam se na kasnom odgovoru, bio sam na putu...da, kupovao sam karte po web tarifi bez problema...doduše, tada je kupovina preko interneta bila moguća samo na španskoj verziji sajta... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2011 U mom slucaju je situacija bila bas kako je Brazilac objasnio. Na kraju mi je kupio karte lik koji zivi u Valensiji (mileagainst hvala!), sa spanskom karticom, pa cu mu dati pare kad dodjem... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2012 Ima li nekog ko je uspeo u skorije vreme da kupi kartu na ovom ukletom sajtu spanskih zeleznica? Ja sam pokusavao sa Intesinom Visa electron, sa mojom brazilskom karticom i ne prolazi. Citajuci po netu, video sam da skoro svi imaju problem sa kupovinom preko njihovog sajta. Izgleda da je najveca verovatnoca da se karta moze kupiti sa nekom spanskom platnom karticom. Ako ima nekog ko ima takvu karticu ili bilo kakvu drugu koja prolazi tamo i ko je voljan da pomogne, neka se javi! Svaki drugi predlog kako kupiti tu kartu po toj ceni, takodje je dobrodosao. Inace, radi se o relaciji Lisabon-Madrid, a karta je po onoj web tarifi i kosta 24 evra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites