Jump to content

Važenje starih pasoša do 31.12.2008-e i ulazak u Srbiju sa njim pre toga....

Featured Replies

Posted

Imam srpski pasoš i slovenački i dva državljanstva.

Ako ne usvoje novi zakon i ostane da stari srpski pasoš važi do kraja godine da li mogu u Srbiju da uđem sa srpskim pasošem i izađem sa slovenačkim (zbog pečata)?

Ako uđem sa slovenačkim da li mogu ja kao srbin da u policiji prijavim sebe slovenca kao stranca i da prijavim ženu na istoj adresi na kojoj imam stan u Srbiji? Glupa varijanta, ali prijava stranca je obavezna...

Pa, ako imas oba pasosa, onda nisi stranac. Ako nas istekne, samo izadjes sa slovenackim. Mislim da niko nece praviti problem.

Mozes da udjes i izadjes sa bilo kojim pasosem. A to oko prijavljivanja je jako komplikovano, ustvari nije nego mi niti znamo propise niti se njih prdrzavamo. A vrlo su strogi.

recimo:

- ako boravis u inostranstvu vise od dva meseca moras to da prijavis;

- ako si se za stalno odselio u in. moras u Srb da se odjavis, i da se svaki put kada dodjes u Srb prijavis u policiji kao i svaki drugi stranac, u ovom slucaju tvoja supruga, ti mozes da je prijavis ako se nisi odjavio ali time pravis prekrsaj kako je ranije navedeno;

- ako imas prijavu boravka ili stalan boravak u inostranstvu tada imas prava da vozis vozilo stranih reg. tablica, ali ako se nisi u medjuvremenu odjavio u mestu prebivalista u Srb. a policajci to konstatuju imaju pravo da ti zaplene auto, zato sto cinis carinski prekrsaj, i da platis kaznu.

Sve pise na sajtu Mupa Srbije.

Masala.