Jump to content

Featured Replies

Posted

Svim posetiocima zelim ugodno citanje i pracenje mojih utisaka i desavanja preko bare :) Ovu dobrodoslicu vam pisem iz Njujorka, ugodno zavaljen u svom privremenom domu u delu Kvinsa koji se zove Astorija. Tek treci dan sam ovde, a imam utisak da mi se vec toliko toga desilo, kao da sam bar celu nedelju. Prvi utisci o Americi bili su iz aviona, kada su me docekala svetla Bostona, koji je delovao fenomenalno i ogromno, da bi nam se nekoliko minuta kasnije vec ukazao Njujork - dokle god mi je pogled iz aviona sezao, prostirala su se svetla ovog velegrada. Grad navodno ima 8 miliona stanovnika, ali Amerikanci su tu malo skrti pa ne uracunavaju kao mi i mnoge druge gradove koji su prakticno spojeni sa Njujorkom, ali zvanicno nisu deo grada. Sa JFK-a me (naravno) taksirao Pakistanac sto se, jel, moglo i ocekivati :) (ovde ima vic, da ko god dodje u NY, moze da radi kao taksista ;-) - a ni ja nisam daleko od toga) Koliko je sve ovde veliko, ogromno i prostrano - od ulica do pakovanja u prodavnicama, pisacu jos kasnije. Danas me ceka prvi radni dan tako da se cujemo kasnije! Pozdrav svima! - Slobodan

usa948.gif

Pročitajte ceo tekst

• 1 month later...

Ciao,

vidim da je i tebi ovo prvi boravak u Njujorku, pa sam htela da te pitam kako si i gde rezervisao smestaj i po kojoj ceni. Ja sam dobitnik green card na lutriji i septembru planiram put u Njujork, ali problem mi je smestaj, jer ne znam koji su krajevi dobri, manje dobri i mnogo losi...

Ako te ne smaram volela bih da mi napises nesto odredjenije sto bi mi pojasnilo sliku

Thanx

Smestaj sam rezervisao sasvim slucajno jer sam naleteo na netu na jednog naseg coveka odavde koji mi je ponudio sobu na izdavanje. Najbolje mi ostavi mejl pa cu ti napisati vise.

• 1 month later...

eeeee, shta ti se sve izdeshavalo od kako si doshao.. nisi mogao ni da zamislish, zar ne? =))