Jump to content

Featured Replies

Uiiii! Odlicno! Bas fin prikaz shetnjice! Kao nagradu za dobar text, sledeci put vam donosimo extra porciju grozdja :P

He!

clap.gif' alt=':clap:'>

Jako simpaticno. A ostrvo izgleda isto kao "Mackov sprud", izuzevsi obrise grada...

Fino... Podseca na Gornje Podunavlje, sa svim tim komarcima i sojenicama. :)

Sjajan opis, ali malo ga preteraste sa onom tropskom klimom i rojevima inseka... :)

Skupstina grada Beograda usvojila je Rešenje o stavljanju pod zaštitu prirodnog dobra „Veliko ratno ostrvo” kao predela izuzetnih odlika, koje je povereno na staranje preduzeću „Zelenilo – Beograd”

Sto se tice Galijasa, sluzi za mrescenje riba, kojima odgovara takvo okruzenje, postojao je i priridni kanal, koji je Dunav lagano nasipao, pa je skoro nestao, a u ovom obliku je zavrsen prosle godine zahvaljujuci ljudima iz Zelenila Beograd, mada ce ga Dunav opet lagano nasipati, pa ce morati opet da se radi.

A sto se tice bilo kakve izgradnje, to je Dunav sam resio redovnim poplavama, pa bilo kakva gradnja je prosto nemoguca, mada je bilo ideja... :dance:

Tako blizu, a tako daleko! Moglo bi se doterati, npr.staze za setnju, klupe, itd. Naravno, bez kioska brze hrane, standa sa patriotskim slicicama i bez marketa. Dusu dalo za jednodnevne izlete, a i komarci imaju svoju draz! :banana:

Hmmm... ni sam ne znam kakav je moj stav po pitanju uređivanja ostrva. Ne bi bilo loše da se malo upristoji, ali onda bi izletnici pohrlili tamo i izdašno ga snabdeli praznim plastičnim flašama, kesama itd. Sem toga, to bi moglo uznemiriti ptice koje se tamo gnezde. Divljina ima svoju draž, ne samo zato što je divlja, nego i jer u njoj nema baš mnogo ljudi :) Iskreno, kada sam se upoznao sa istorijatom ostrva, bio sam zaprepašćen što još uvek nije upropašćeno (mada ideja nije manjkalo). Ipak je to ogroman prostor u centru Beograda.

Ponavljam da je Ratno ostrvo pod zastitom, tako da je gradnja otezana (nadam se dovoljno) ili nemoguca u nekim delovima ostrva. Apsolutno sam protiv bilo kakvih uredjenih staza i klupica, i cega vec... Ostrvo pruza sjajnu priliku studentima biologije, ekologije, zastite zivotne sredine, geologije da u neposrednoj blizini grada vide zaista fenomenalne stvari.

E steta sto nisam bila, sledeci put idem sigurno. ;D

Bila sam vise puta na ostrvu, uvek tako u sred leta i uvek me smore ti insekti. Nikad mi nije palo na pamet da idem zimi, cak nisam sigurna ni da li je to moguce?

Generalno, bas i ne volim recni Beograd, sem onog parcenceta oko 25. maja i onaj novo beogradski deo savske obale, pre nego sto pocnu splavovi...

Ali tvoj post je zasluzio clap.gif' alt=':clap:'>

Izvinite sto se mesam u Beogradski svet, ja sam iz Novog Sada i duze posmatram na kartama to Veliko Ratno Ostrvo. Po meni steta da se tako velika lepa povrsina okupirana vodom neiskoristi. Bilo bi dobro kad bi se na severu tog ostrva napravila lepa plaza, iza nje sportski prostor i nesto kao banja gde ljudi mogu da se odmore.A na jugozapadu da se izgradi poslovni objekti veliki staklenjaci, koji gledaju prema Novom Beogradu. U sredini ostrva da se napravi lepi park, da ostrvo delom zadrzi ono zelenilo. clap.gif' alt=':clap:'> :bang:

Svaka ti čast za post! Nešto mi se čini da je Lido potpuno zarastao u travu od kad sam ga poslednji put video.

Evo jedna tema sa par slika Lida između ostalih: Plaže Srbije [FOTO Tema]

Za Leonarda: Plaža na severozapadu već postoji i dugo je bila sasvim solidna (fin pesak, 'ladovina...), jedino što nije bilo pijaće vode, tj. česme nigde. Takođe je postojala mnogo lepa plaža na severoistoku sa prirodnim rečnim peskom, međutim, potpuno je zarasla u žbunje, a sada već i drveće.

Što se tiče velikih zgrada, mislim da ostrvo to ne bi izdržalo (ipak je podloga peščana), a i narušilo bi čitav ambijent. Možda bi bilo dobro napraviti neki drveni hotelčić na splavu (za slučaj poplave) ili tako nešto, naravno morala bi da se sprovede voda crevom od Zemuna nekako.

Pozdrav svim ljubiteljima Beograda i Ratnog ostrva od mene!

apsolutno se slazem i zalazem da ratno ostrvo mora ostati ne naseljeno i netaknuti dio prirode u beogradu, sto vise zelenila sacuvamo u divnom beogradu svi cemo vise uzivati u njemu.kako u izletima tako i u cistijem vazduhu

• 3 weeks later...

Što se tiče velikih zgrada, mislim da ostrvo to ne bi izdržalo (ipak je podloga peščana)

Ocigledno si u pravu da je podloga pescana, ali javi mi kakva je podloga ispod nekih delova New Yorka ili nekih drugih gradova koji poseduju visoke zgrade.Znaci mislis da danasnji inzinjeri sveta ili drzave Srbije nemogu naci neki drugi put da to zemljiste osposobe za izgradnju nebodera. Instalacija vode struje puteva i ostalog je najmanji problem ako je to problem moje misljenje je, ne nije problem jer nastaju nova radna mesta itd.

I drugo ako bi se taj projekat naveden od mene pokrenuo automatski bi gredjevinske firme u Srbiji i regionu u narednih neznam koliko decenija imale sta da rade, sto bi pomoglo Srbiji pod demokratckim rezimom da se bolje razvija i bude uspesnija u narednim vekovima. Zaposlilo bi se puno radnika, kao sto su inzinjeri informaticari matematicari razne zanatlije da nelupam dalje 3 tacke.

Znaci zaposljenje radnika i budjenje Beograda iz kao najaca Metropola na balkanu. Ovo je ovde Balkan (Bajaga)

Pozdrav iz Novog Sada (Stuttgart Nemacka)

Ziveo Rock`n`Roll zivela Srbija i Prestonica

• 3 weeks later...

Ko god misli da treba da se gradi nesto na ostrvu, nikad nije bio na ostrvu...

Marko, ja nisam bio na tom ostrvu, daj mi ispricaj nesto o tom ostrvu, kako si se proveo na njemu, sta tamo ima: cvece, drvece, cist vazduh. Jednostavno pisi sta si tamo video i kako je bilo, radoznao sam kao malo dete.

Hvala u napred. :roll:

• 2 months later...

ovo je stvarno super :kamp: :kamp: :kamp: :kamp: :kamp: :kamp:

nesto onaj lugar milenko zabusava a goran je opet ocajan

• 2 weeks later...

Na ostrvu se nemoze graditi nista jer kad naidje voda ima sve da poplavi, a ostrvo cesto tokom godine bude poplavljno!!!

• 2 months later...

ma koje ostrvo,dođite na plavi jadran da vidite kakva mi ostrva imamo

Pojavio se predlog da se Romi ispod gazele nasele na Veliko ratno ostrvo.Sta mislite o tome?

• 4 weeks later...

Bas si pravi, romi na V. Ratno Ostrvo :nono: :bang:::crazy:

Mislis tamo ih izolovati, pa nek pasu travu i ovako je ima dovoljno :spot::banana:

Ma to ostrvo se treba osposobiti za gradnju!!! Nista drugo :x , apredhodno svim zelenim zacepiti usta :shh:

To ostrvo je tako velika lepa povrsina moglo bi se svasta s njom zapoceti (neka gradnja)

• 2 weeks later...

eeeeeeeeeee,nije bilo lose,ali je bilo mnooooogo bespotrebnih detalja,a ne lcnih osecanja koji su po meni najbitniji :-[

• 5 weeks later...
:banana: :banana: :banana:ja cu uskoro ici
  • 1 month later...

A zna li neko da mi kazhe kako je nastalo ostrvo i zasto se zove ratno???