Jump to content

Featured Replies

Posted

Drugari,

Planiramo jedenu studenstku razmenu, pa bi nas 7-10 trebalo u februaru da ide iz Niša u Uppsalu u Švedskoj. Prilažem mapu  ;)http://www.colinnelson.co.uk/assets/images/Uppsala-map.jpg

Kako najjeftinije da stignemo tamo. Nije nam problem neograničen broj presedanja i menjanja vrsti transporta, samo da je jeftino. Ne bismo baš stopirali, pošto nas je puno, a ljudi bi hteli da idemo svi zajedno, da se ne odvajamo usput i tako...

Gladah neke letove iz Budimpešte, Beograda, Sofije preko Milana... svi troškovi (autobusi i vozovi do/od aerodroma) ispadaju oko 150 evra. Ovaj iz Budimpešte možda prođe oko 100.

Može li jeftinije i kako  :yok:

Dođete iz Niš u Beograd, pa wizzair počinje da leti iz Beograda za Malme od 15.dec. za oko 50€ povratna. pa tamo posle voz.

ili

dođete u Bgd, pa vozom do Budimpešte 26€ povratna, iz Budimpešte do Stokholma wizzair povratna 35€, pa busom ili vozom do Upsale.

clap.gif' alt=':clap:'>

Pa eto vam Wizz iz Beograda do Malmea za 25e ;) a tamo se trkajte stopom  zvizhd

A i Pesta - Stokholm ima za 40e povratno !!

Dosta je skupa i vozna i autobuska karta Malme - Stokholm.  Nije nimalo kratak put, ima preko 600 kilometara.  Izacice vas ta karta dosta skuplje nego avion Beograd - Malme.

Tako da je najjeftinija varijanta  WIZZ AIR iz Budimpeste za Stokholm, samo bukirajte karte sto ranije.

• Author

Da, jasno mi je to. To sam i sam našao.

Ovaj do Malmea je dobar, ali Šveđani kažu da bi nas posle voz koštao oko 100 evra povratna i onda mu to opet dođe na velike pare. Ima li neka fora sa švedskim vozovima?

Takođe, kako najlakše i najpovoljnije stići od železničke do aerdroma u Budimpešti?

Nije voz od Malmea do Stockholma bas toliko skup. Zavisi koliko unapred kupis, cene se menjaju kao kod Ryanair-a. Sada mozes da nadjes kartu za februar za 95 kr (~10 eur) u jednom pravcu. Doduse ne za x2000 nego za onaj malo sporiji, InterCity.

da, sada sam bas i ja gledao na swebuss sajtu. karta je poprilicno paprena. povratna od malmea do upsale izadje oko 80 eura :| ne znam zasto je tako skupa. ja se secam da kada se karta kupi nedelju dana ranije da li preko sajta ili na pultu njihove kompanije karta bude jeftinija za 10-20%

• Author

Takođe, kako najlakše i najpovoljnije stići od železničke do aerdroma u Budimpešti?

Molim odgovor na ovo pitanje, pošto čujem da taksisti prilično deru za tu relaciju, pa me interesuje alternativa.

Ipak putujem sa desetak ljudi koji nisu baš spremni na sve što i ja na ovakvim putovanjima.

Ima li neki bus ili slično? Pomaže li cenkanje? Ili neki drugi metod

• Author

Hvala.

Meni je to nekako promaklo  :?