Jump to content

Featured Replies

Posted

nvukelic je pokrenuo interesantnu temu u vezi aplikacije koja pomaže lepšem i lakšem korišćenju/praćenju foruma sa telefona (i naravno drugih sadržaja).

Koje druge aplikacije koristite da bi ste sebi olakšali npr. putovanje? Prvenstveno mislim na besplatne aplikacije. Prošle godine u maju, kada smo išli onim čuvenim letom za Forli, sa kupljenim promotivnim kartama, bla bla bla, u jednom trenutku sam se izgubio u severnom delu Bolonje, nemogavši da pronađem ulicu u kojoj mi se nalazi hotel. Tu sam sreo neke lokalce, oni tap tap po telefonu (Google Maps), i nakon 5 minuta sam bio na recepciji :D

U konstantnoj potrazi za materijalom za moj budući master projekat, naleteo sam na Inflight časopis britanskog LCC-a, flybe. U njemu je bio link ka sledećem sajtu http://www.walktalktour.com/, i sa istog može da se besplatno preuzme audio sadržaj za turu po Mančesteru...

Kayak.com ima odličnu besplatnu aplikaciju. Pretraživanje letova mi je čak i preglednije nego na kompu.

Dobre su i aplikacije za londonski i pariski metro, up to date stanje na svim linijama. Postoje verovatno i za druge gradove ali nisam tražila.

aMetro - Sadrži mape gradskog prevoza, uglavnom metroa, za veliki broj svetskih gradova. Koliko su ažurne i tačne, ne znam.

MapDroyd - Offline mape za veliki broj gradova u svetu. Znači, ako nemate pristup internetu, a u roamingu je to čest slučaj, plus je užasno skup preko mobilne mreže, pa samim tim ne možete da koristite Google mape, evo rešenja. Samo downloadujte pre polaska mape gradova koje vam trebaju.

TripIt - organizer putovanja.

TripAdvisor - Hoteli, letovi, restorani... Ko je koristio sajt, zna čemu služi.

Red Letenja - domaća aplikacija za red letenja Bg aerodroma, live, mogućnost praćenja leta putem SMS notifikacija.

Btw, sve su aplikacije za Android, verovatno da postoje iste i za iPhone, ali to već ne bih znao... Eto za početak.