nvukelic

Members
 • Content Count

  479
 • Joined

 • Last visited

About nvukelic

 • Rank
  putnik dugoprugaš
 • Birthday 03/16/1980

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Belgrade

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da odgovorim sam sebi, može pravac gate. Na ulasku u avion se normalno očita Boarding pass sa telefona.
 2. Jel može u Bgd sa mobilnim Boarding passom (na Wizz app) da se prođe, ne moram na check-in šalter? Jer kad sam se online čekirao izbacio mi onaj pdf kao boarding pass gde stoji "this is not a boarding pass" ali na app stoji uredno boarding pass, pa sam malo zbunjen... Imam samo ručni prtljag tako da to nije problem. edit. Kad proveravam na sajtu Wizz na kojim aerodromima je moguće, kaže za Beg-Dtm da može, ali nisam siguran...
 3. Nego, jesam ja to dobro razumeo, mi koji imamo vizu ne moramo da se prijavljujemo na ESTA?
 4. Dobro de, ok, poslednji put sam ovu temu čitao pre ca. tri godine i do tada su preovladavala loša iskustva, drago mi je ako se to promenilo. A, sopstvenu zemlju ću početi da poštujem onda kad ona pokaže minimum poštovanja prema meni jer ipak je ona moj servis, a ne ja njen. No to nije tema ove teme.
 5. Hteo bih da prenesem iskustvo koje sam imao iako nije direktno vezano za Ambasadu u Srbiji, ali čisto kao ilustracija. Supruga i ja juče u generalnom konzulatu USA u Frankfurtu, prijava/intervju za turističku vizu, hoćemo u oktobru na West Coast. Elem, posle silnih sigurnosnih provera i čekanja od ca. 45min dođosmo na red, prijatan mladi gospodin i nas dvoje, opuštena atmosfera (moj slobodan prevod): - dobro jutro, dobro jutro - kako ćemo, engleski ili nemački? - kako hoćete, nama svejedno, može oba - oba u isto vreme, haha, to bi bilo nezgodno, jedva izlazim na kraj i sa jednim (u šaljivom
 6. Hvala, hvala, i ja idem isto DUS-LAX. Nego reci mi, kako je sa sedištima, mora li da se rezerviše ranije (25/59€) ili ne i isplati li se xxl sedište za 99€? Imaj u vidu da sam pomalo velik (194cm/120kg) :-D?
 7. Kupio. Jel leteo neko preko okeana sa Airberlin-om? Iskustva? Sent from my SM-G955F using Tapatalk
 8. Društvo, u potrazi sam za letovima do LA, iz Nemačke (DUS/FRA/AMS), trenutno nalazim direktan let Airberlin DUS-LAX za 450€ povratna karta direktni letovi. S obzirom da nemam iskustva sa takvim letovima do sada, kako vam se čini cena, da kupujem ili da čekam? Inače, datum je 14.10-28.10.
 9. Ma znam da je tako, samo konstatujem glupost. Nije važno...
 10. E, to je takva budalaština, da ja nemam reči, to samo Ryan radi. Letim pre neki dan iz Malage za Münster, znači let unutar EU, imam nemačku boravišnu i on mene sa check in punkta šalje na rajanov štand da mi udare pečat. Wtf? Pitam one cure zašto, nisu znale da mi objasne. Sa Ciampina za Malagu je ona tetka samo tražila boravišnu uz pasoš, nikakav pečat nisu lupali, već je ona samo na boarding passu napisala Visa ok. U principu, ne razumem zašto. Kad letim Lufthansom niko živ mi za unutar EU letove ne traži ama baš ništa, online check in, direkt na gate i ćao.
 11. Elem, nisam pronašao sličnu temu, pa reko' da otvorim, koristiće valjda nekome. Putujem početkom septembra za Malagu sa ženom na sedmodnevni odmor, ne pitajte me kako dođoh baš do te destinacije... Uglavnom, nisam hteo Majorku i Costa Brava, Sicilija/Sardinija mi se nije cenovno uklopila, pa kupih već karte za Malagu. E sad, pitanje koje me muči, pošto treba da nađem smeštaj, je gde zaista odsesti? Da li baš u Malagi ili pre u nekom od obližnjih manjih mesta, tipa Marbelle? Ja sam više za neku varijantu manjeg mesta, lepe plaže sa lepim morem, da mogu dušu da odmorim i dupe da okupam na miru [
 12. Ne postoji nulti dan, gledaš poslednjih 180 dana. Imaš još 84 dana.
 13. Što bi čekala mesec dana da se briše septembar? Briše se dan po dan valjda? Po pravilu, ona bi morala da ima sad čistih 90 dana za boravak, ne?
 14. Moram ovde da razrešim dilemu koju mi je stvorio nemački policajac na ulazu. Ili on nema pojma šta radi ili sam ja nešto pogrešno razumeo. Naime, supruga mi je danas doputovala u Nemačku i na ulazu joj lik kaže, pazite se, imate još nešto više od dve nedelje boravka, da ne prekoračite, kazna, trt, mrt... E sad, ona je od 7.9.14. do 5.12.14 dakle kontinuirano tačno 90 dana boravila u DE i onda se vratila u Srbiju i tamo kontinuirano boravila od tog, da kažemo 6.12. do 6.3. tj. 90 ili 91 dan ako ja dobro računam. Tačno smo i čekali da dođe danas po principu 90 u poslednjih 180, da ne bi bilo p
 15. Ne. Moraš sve opet da platiš. Ne, mnogo je skuplje (reda veličine 60ak ojra). Ali, prtljag možeš naknadno da kupiš, posle kupovine karte, valjda do tri sata pred let.