Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Planiram da kada Fly Dubai krene da leti iz Beograda idem za Etiopiju, potom bih otisao za Baku, spustio se kopnenim putem u Iran. Posle obilaska Irana, leteo bih za Jordan, a potom presao u Izrael odakle bih leteo nazad.

1. Znam da ceme na Jordansko-Izraelskoj granici ispitivati zasto sam bio u Iranu (inace u pasosu cu imati i Marokansku vizu, razne vize jugoistocno i istocno azijskih zemalja, pecate EU zemalja i USA vizu), ali da li neko zna sta jos mogu da ocekujem?

2. Sto se tice vadjenja Iranske vize, da li neko ima iskustva u zadnje vreme? Resio sam da ne vadim vizu na aerodromu jer sma cuo da su neke ljude odbili zato sto nemaju neki "broj". Procitao sam u odeljku za vize ovog sajta da ako se ima "pozivnica", da se viza mnogo brze i lakse (bez kontaktiranja njihovog ministarstva) dobija, a da se ta pozivnica moze dobiti-kupiti u agenciji "Kontiki". Da li neko zna nesto vise o ovome?

Poz i hvala unapred.

• 1 month later...

Ja sam danas dobio vizu za Iran. Od dokumentacije su potrebne samo 2 slike i fotokopija pasosa i naravno pare, a tamo se dobije upitnik.

Otisao sam u ambasadu odmah u 9.00 i podneo zahtev. Tom prilikom sam dobio uputstvo za uplatu novca - iznos od 6.050 dinara moze se uplatiti iskljucivo u Komercijalnoj banci, koje nema u blizini ambasade, pa je pozeljno imati ideju u koju ekspozituru otici (ja sam malo lutao, ali sam nekako stigao nazad u ambasadu do 11.00 sa uplatnicom).

Potrebno je imati putno osiguranje- meni su priznali karticu putnog osiguranja Europ Assistance iz Banke inteze.

Odgovor je stigao za 10 dana, a ja sam danas isao za Beograd, pa su mi zalepii nalepnicu. Viza je sa jednim ulaskom na 3 meseca.

Ako ces u Izrael posle Irana, spremi se na jedno temeljno i nadasve neprijatno ispitivanje agenata Mosada prilikom ulaska uz dobru sansu da te ne puste da predjes granicu. Kada su moji roditelji isli u Izrael pre par godina, jednog iz grupe koji im se ucinio sumnjiv su "istresali iz gaca" jedno pola sata. A cuo sam od nekih francuza avanturista da su im izdali 2 pasosa jer su hteli da idu i u Iran i u Izrael na istom proputovanju, kako ne bi imali problema. Znaci- krajnje nepreporucljivo.

Srecno!