Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima,

Kupih neke karte za Kubu, ali mi je let za Varadero iz Cologne-Bonn.

Do tamo mi je plan (tj vec sam kupio karte) da dodjem Ryanair konekcijom Nis - Dusseldorf Weeze pa onda sa tog aerodroma do Colognea - mozda na neku spavku pa na Cologne-Bonn airport.

Treba mi vasa pomoc da vidim kako najbolje da se organizujem za to? Naime ako ne bude nekih promjena u medjuvremenu (posto su karte za sredinu februara) na Weeze aerodrom bi trebalo da stignem u 23h a let za Varadero iz Cologne-Bonn mi je sledeceg dana u 1:20 PM.

Ja sam se razmisljao da uhvatim prevoz odmah za Cologne cim sletim u Weeze (ako moze preporuka za prevoz tu, gledo sam online al ako je neko bio skoro nek javi) i da bukiram neki hostel/hotel u Cologne-u idealno blizu Aerodroma ako je moguce kako bih odspavao par sati i kako se ne bih lomio izjutra da stignem na aerodrom.

Nadam se da sam adekvatno objasnio sustinu problema, tako da ako imate preporuke za prevoz/smjestaj (a imajuci u vidu gore navedeno) bio bih vam zahvalan da iste podjelite sa mnom.

Bravo, baš mi je drago. Koliko su koštale karte za Kubu?

• Author

du-ki hvala, na kraju ne bas povoljno... uvijek isapne tako kad cekas druge ljude da se odluce a ne kupis na prvu loptu (bar u mom slucaju).

Cologne-Varadero-Cologne 529.98eur Nis-Weeze-Nis 64.24eur

Da sam iste kupio 2 dana ranije prosao bih nekih 140eur jeftinije ako se ne varam.

Posto sleces kasno, vjerujem da ti je najbolja opcija da prespavas u Dus. Prevoz sa Weeze je shuttle bus ili kombinacija bus + voz iz gradica Kleve, koliko se sjecam, kupio sam karte kod vozaca. Iz DUS za CGN imas mnogo regionalnih vozova, mozda neki idu i direktno na aerodrom, provjeri web stranicu Deutsche Bahn-a.

On 12/29/2016 at 4:18 PM, priganica said:

du-ki hvala, na kraju ne bas povoljno... uvijek isapne tako kad cekas druge ljude da se odluce a ne kupis na prvu loptu (bar u mom slucaju).

Cologne-Varadero-Cologne 529.98eur Nis-Weeze-Nis 64.24eur

Da sam iste kupio 2 dana ranije prosao bih nekih 140eur jeftinije ako se ne varam.

Ima sad skoro pa last minute varijanta malo povoljnije :smile:

• Author

@ThirstyTraveler kad se sve odradi ne dodje mngo povoljnjie... al meni svakako ne znaci mngo :wink:

@stevancelinac ja sam nasao opciju za transfer Weeze Airport » KÖLN - Bahnhof Messe/Deutz (Auenweg) po ceni od 5e i recimo bus krece u 23:35 (sto je valjda dovoljno da pokupim prtljag i slicno) preko sajta flibco.com ako je neko koristio slicnu opciju za transfer bilo bi lepo da se javi.

Po google maps idejama sa te lokacije (Auenweg) na nekih 400m hvatam metro (s13) koji me vozi do aerodroma (vreme trajanja voznje je nekih 20tak min).

Ono sto mene interesuje je pod uslovom da neko zna da li u tom terminu mogu da nahatam bus poput ovog flibco koji ce da me odveze povoljno do centra KÖLN-a jer mi je nekako sigurnije da prespavam tu nego u Dizeldorfu kako bih sigurno stigao na taj let za Varadero :wink:

Koliko sam razumio, slećeš na Weeze u 23 a bus ti je za 35 minuta. Rekao bih da je to stisnuto vrijeme i da je rizično. Weeze je isključivo low cost aerodrom, više me podsjeća na neku halu nego neki praktičan aerodrom. Znaju biti velike gužve. Opet, slećeš kasno pa je moguće da bude manja gužva i da stigneš na bus. Pošto nije skup, samo 5 evra, ja bih u tvojoj situaciji rezervisao ovaj prevoz ali bih razvio plan B šta ako ne stignem. Ako ti se desi plan B i on podrazumijeva noćenje u Dizeldorfu, ne treba previše da se brineš oko dolaska na Cologne Airport ako kreneš na vrijeme jer ovaj dio rurske Njemačke je ultra povezan. Provjeri sve opcije na DB ili Flixbus. 

• Author

@stevancelinac ja sam rezervisao povratnu kartu svakako po ceni od 10e total, ali sam mislio i vec da rezervisem spavku u Keln-u mada me to sto si sad naveo malo zbunjuje.

Racunam da nisu bas toliko zaostali i da mi treba vise od 30min da izadjem sa aerodroma. Ali imacu ovo u vidu sto si mi naveo i onda mi ne preostaje nista drugo nego da ne bookiram smestaj unapred nego na licu mesta sto uglavnom izbegavam da radim...

Nema šta da te zbunjuje - 35 minuta na aerodromu da prođeš pasošku i ako imaš prtljag da pokupiš, jeste napeto vrijeme. Na bilo kojem aerodromu. Kao što sam napisao, Weeze isključivo služi low costerima, što znači da sam aerodrom nije resursno ažuran sigurno kao frankfurtski . Plus, trebaš računati da ti se može desiti da kasni let. Opet, sve može biti u redu i da stigneš na vrijeme. Samo želim da preporučim da se organizuješ na vrijeme ako ne stigneš na prevoz a sad da li ćeš i gdje bukirati smještaj, jeste tvoja odluka.

• Author

Stevane hvala ti svakako puno na pomoci. Poslacu mejlove na obe strane kako bi organizovao smestaj, nadam se pre u Keln-u nego u Dizeldorfu al ok je kako god da bude. 

Hvala za savete jos jednom.