stevancelinac

Members
 • Content Count

  608
 • Joined

 • Last visited

About stevancelinac

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nemaš sigurno pravo na povrat novca za drugi let jer nisi kupio garantovanu konekciju tj kod Wizza i ne možeš da kupiš, prosto ideš na rizik. Kada rizik se obistini kao u tvom slučaju, gubiš novac. Za prvu kartu svakako imaš pravo povrata plus eventualne nadnoknade.
 2. Sudeći prema sajtu Srbija voz-a, tokom ljetnih mjeseci saobraćaju dva voza dnevno između Sofije i Dimitrovgrada.
 3. Od 1.6.2022 - 31.08.2022 mjeseöna karta za javni prevoz u Njemaökoj koštaće samo 9 eur i sa njom možete koristiti sve gradske prevoze kao i regionalne vozove (iskljulčeni su brzi ICE vozovi i još neki poput EC-a ili vozova austrijskih željeznica OBB Railjet). Radikalno redukovana mjesečna karta je dio paketa pomoći stanovništvu u krizi i karta je dostupna svima, kako stanovnicima Njemačke tako i turistima. Više informacija: 9-Euro-Ticket
 4. Tvoje zanimanje je itekako traženo u Evropi, konkretno u Njemačkoj i Austriji sigurno. Pametno bi bilo da dobiješ neki zvaničan certifikat koji dokazuje da imaš iskustvo i priznato obrazovanje. Mogla bi io bez toga ali onda bi te degradirali i eventualno poslali na doškolovavanje ili tzv "Ausbildung" što bi za tebe značilo donekle protraćeno vrijeme i sigurno manju platu ili bolje da se izrazim: nadnoknadu tokom doškolovavanja. Prvi korak je da procijeniš gdje bi tačno voljela da živiš u Evropi. Sasvim je jasno da gore pomenute prve zemlje a posebno Njemačka imaju vrlo razrađen i jas
 5. Ukloniti te sa foruma jer se ne uklapas u Noskichev narativ. 🤣
 6. Pod "vakcinisanim" se u DE po definiciji, kada je u pitanju pfizer, smatra period od 14 dana nakon druge doze. ne znam zaista kako se tretiraju kombinacije i nepriznate vakcine.
 7. Od ponedjeljka (5.9.) Srbija se uvrstava na tzv "Hochinzidenzgebiet" listu na kojoj se već nalaze neke balkanske zemlje. To znači da svi nevakcinisani su dužni uraditi test prije polaska za DE i obavezan karantin od minimum 5 dana pa potom opet test. Oni koji imaju EU digitalni certifikat o vakcinaciji, ne podliježu ovim pravilima (moraju se online prijaviti i predočiti dokaz o vakcinaciji). Ne znam kako se tretiraju oni koji su vakcinisani u Srbiji, pogotovo sa Sinofarmom i Sputnjikom.
 8. De ti apliciraj i izjavi da se zelis vratiti u zemlju porijekla, ne vidim zasto ti ne bi to odobrili. Ali onda, na povratak ne racunaj.
 9. P Poznanica je napustila Australiju uz obrazloženje da želi da se vrati u zemlju porijekla . Ako imaš pasoš neke druge zemlje osim Australije, ne vidim razloga zašto i tebe ne bi pustili. Potpisaćeš izjavu da si svjestan svih posljedica.
 10. Ti možeš da napustiš Australiju ali povratak je druga priča, da ne kažem nemoguća misija u ovim uslovima. Tako da pakuj kofere i napusti zemlju koja te očigledno muči. Nemaš šta čekati.
 11. Evo nekoliko svježih informacija sa terena Avion Banja Luka - Njemačka, nije mi tražen EU dokument na check in-u što bi značilo da su se putnici sa običnim pasošima mogli ukrcati. Antigen test je svakako bio obavezan. Po sletanju u Njemačku, normalna kontrola s tim da sam primjetio da cimaju jednu ženu tj provjeravali su da li dolazi "turistički" tako da svima preporučujem da se obezbijede papirima ili eventualno nekim brojem telefona. Vidjelo se da je službenica bila nervozna i da je htjela samo da završi kontrolu i da dobije nekoga sa druge strane linije i potvrdi turističku posjetu. O
 12. Egypt has launched an online e-visa portal for tourists through which they can get their tourist visas to visit Egypt from 74 countries and in eight languages Na listi su HR, RS, MNE...BiH ne vidim.
 13. Od 9.7. Češka uvodi ponovo obavezu PCR ili dokaz o vakcinaciji plus online prijava (bez obzira na EU nacrt o digitalnom pasosu) Od 29.06. svi putnici koji dođu iz Portugala u Njemačku, moraju u obavezan 14-dnevni karantin koji se ne može testom skratiti. Mislim da isto važi i za rusiju. Od 1.7, Španija uvela obavezan PCR za putnike iz UK (ili dokaz o vakcinaciji) Ovo su neka od ograničenja koje sam pohvatao i odnose se uglavnon na EU putnike ali čini mi se da u medijima sa Balkana odzvanja naslov "Granice se otvaraju" a na terenu je malo drugačija situacija. Opet ulazimo u neki
 14. Ne pominji lićnu kartu, eventualno drugi pasoš, nemaju pojma o tome. Ako putuješ sa pasošem i nemaš u tom pasošu pečate u nekom nerizičnom području, austrijanci ti ništa neće. Dok god si u tranzitu i imaš dokaz boravka u EU, nećeš imati problema. Lično iskustvo.