petrovna

Members
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

About petrovna

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Recent Profile Visitors

15,465 profile views
 1. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Na WC dobih poruku od Wendy, a engleski joj je ocajan, jos mi je postavila neko pitanje, pomislih da nudi posao poslovne pratnje, razmisljam da je blokiram. Ima i neko info o njoj? Da li je za izbegavanje? Da nije to cuvena prevarantkinja Suzi ili kako joj bese drugo ime? Zahvaljujem se forumasima koji nesebicno dele info preko privatnih poruka.
 2. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  @nemirni, hvala!
 3. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Dario, hvala na odgovoru. Nedo, drago mi je što ste uspeli da se snađete, ali napišite ime škole, jer ćemo tada znati da je za izbegavanje. E, sad imam pitanjca, jer kopam po netu i nađoh neke kozmetičke kuće topa Mannay, ali nema e-mail adrese, samo telefon i fax. Moram ponovo da instaliram WeChat, valjda ću tamo naći. Da li da se zanosim da mogu da nađem neki poslić osim predavača engleskog bez poznavanja kineskog jezika? A za rad na crno, da li da ipak nabavim neki sertifikat ili ne? Pretpostavljam da više utisak odlučuje nego papir.
 4. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Dario, bilo bi dobro da napišete uslove, jer ima različitih ponuda. Nama koji razmišljamo o Kini dobro će doći info. Da li znate nekoga ko je upisao da studira ili uči kineski na nekom faxu, pa onda našao posao? To je varijanta koja sigurno više košta. Zamolila bih da mi neko napiše par poznatih kineskih farmaceutskih kompanija i kozmetičkih kuća, pokrajina nije bitna? Bila su 2 oglasa na Infostudu, da se možda neko nije prijavio i bio na razgovoru?
 5. petrovna

  Imigracija u Kanadu

  Ovo je stvarno za bedačenje. Mi pokušavamo da se izvučemo iz blata, a ovde neko sa USA pasošem te još više ubedači. Valjda ima stranih sajtova, pa čitajte ili postavite pitanje. Ako ovde ima toliko Amera, onda moram da se odjavim, jer sam zalutala.
 6. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Da li je neko imao preporuku iz naše škole ili ste samo dobili potvrdu gde i koliko ste radili? Meni su rekli da daju samo kada im se neko obrati, tj. na zahtev poslodavca, a ništa unapred.
 7. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  @boranija, hvala na info. Instalirala sam app, ali su me odmah i blokirali. Onda mi je app krenula da iskače, jer sam preforsirala memoriju fona morem fotki, pa sam je deinstalirala. E, sad da pokušam ponovo instalaciju, ako me opet blokiraju, biće mi potrebna pomoć. Čitam vaše komentare, ne znam šta da mislim. Ako mogu da zaradim, postaću valjda imuna na šlajmaru i još gore stvari. Gde god krenem sretnem Kineze. Valjda se drže pravila "Kad si u Rimu..." ili dolaze samo oni kulturiška u Evropu?
 8. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Zanima me koja su prosečna primanja Kineza, kada u Parizu kupuju sve kod LV i opustoše Galeriju Lafajet. Nije mi san da zaradim i kupim tašnicu kod LV, čisto sam znatiželjna.
 9. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Da živim u Australiji, ne bih ni razmišljala o Kini. Ugovor mi uskoro ističe, pa sam u fazonu daj šta daš. Druže, ako ćeš da me primiš kao domaćicu, dok ne nostrifikujem diplomu, evo stižem u Australiju Pronađoh do sada samo info za nastavnika matematike. Ima li neko info za hemiju? Ako ništa ne nađem, jedino mi ostaje da pokušam kao volonter UN, ali ne znam španski, pa i tu mogu da izvisim. Na Kipru samo što nisam pala kada mi je Turčin, koji se školovao u Engleskoj rekao da misli da dođe u Srbiju (prvo sam mu držala predavanje iz geografije, a čovek malo zna i o Osmanlijama, valjda je samo bubao o Henriju VIII)i predaje, jer se smorio od učenja. Rekla sam mu da je dvočas 10 e, on je bio u fazonu da je to ok. Kad pročitah ovde razne priče, sve mi je jasno.
 10. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Radni narode, Pročitah 33 strane i mora da sam nekog zasmejala što želim da mi posao u K. pričinjava zadovoljstvo. Pošto je moj razlog egzistencijalne prirode, nisam za varijantu zezanja kao većina stranaca od 20 - 30 godina. A možda od muke i upadnem u tu grupu, kad mi se smuči rmbačenje. Sad mi je žao što nisam snimila čas kada su mi gostovali strani učenici. E, sad što se tiče prevara, nekako ti lakše kad te zavuku ovde. Miris amonijaka osećaš i u pariskom metrou, e valjda se i na to navikneš. Molim vas, dajte to uputstvo za WeChat, ima još neupućenih. Marko, primetih da ti nikako da se otkačiš od Španije i kreneš u Kinu!
 11. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Hvala svima! Nema ovde 'leba, mora da se beži!
 12. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Pozdrav za sve u Kini! Pročitala sam prve tri stranice i nastaviću dalje. Nadam se da je tržište Kine još otvoreno za nas koji zelimo da radimo u normalnom okruženju i solidnim uslovima. Imam iskustvo u prosveti, nisam završila Filološki i ne želim da uštekam neku lovu, već samo da radim i da mi posao pričinjava zadovoljstvo. Nije mi problem da izigravam klovna, da se smejem i skačem. Ne očekujem da živim kao u bajci. Da li se posao može naći tokom godine ili je prilika sada do kraja avgusta? U Jordanu sam upoznala sina i mamu iz Kine. Mama je nastavnik hemije i slabo spika engleski. Možda da ih kontaktiram, čisto da mi preporuče neki manji gradić. Imam odličnu orjentaciju, ali imam utisak da ću se u većem gradu izgubiti. Pošto je kod nas navala turista, nije mi problem da čak i menjam stan za smeštaj u Kini na par nedelja boravka dok ne nađem posao. Samo ne verujem da neko ima vremena da ostane toliko u Srbiji. Izvinjavam se ako sam postavila pitanje, koje se već vrti. Unapred hvala svima, koji žele da pomognu!
 13. petrovna

  Jordan

  Kako idete do Bukurešta? Svi iste ture nude, samo se kampovi razlikuju po tome da li imaju wi- fi, posteljinu i bolje skockan toalet. Meni se svideo Beyond WR, jer je kod Malog mosta. Do Madabe može i deljeni taxi, ako nađete ekipu. Wolfe, koji ste prevoz koristili? Ako imate neku info da je nismo ovde spomenuli, napišite.
 14. Hvala. Molim Vas napišite koji su sumnjivi krajevi, pošto znam da lutam po raznim mestima. Sad je preko Aegean-a karta bila uz rođendanski popust 260 e. A van sezone je sigurno povoljnije. Šta da se radi, nekima je samo materijalno bogatstvo u glavi. I srednja klasa mora da živi, a ne da jede kavijar. Tamo je možda u manjini, ili imaš ili nemaš. Mali je broj muškaraca koji ne gledaju i ne odmeravaju, bitno je da ti ne upropaste putovanje na bilo koji način.
 15. Napišite onda neke korisne info tipa smeštaj, klopa itd. za nas low budet, koji putujemo češće u godini. A kada se vratite iz Izraela, da čujemo kako su reagovali na libansku vizu. Meni je 7 dana malo. Sad sam mislila da idem iz Pariza, ali je karta skupa. Bolje onda da jurim nešto iz Bgd- a preko Istanbula. Koliko ste platili kartu?