petrovna

Members
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

About petrovna

 • Rank
  putnik kratkoprugaš

Recent Profile Visitors

5,423 profile views
 1. E, moram da postavim jedno možda glupo pitanjce i odem u off. Da li plaćate karte u forintama/neka druga valuta ili idete na evre, kada putujete iz zemlje čija valuta nije e? Nisam kupovala karte u drugoj valuti, samo u e, a i ne primetih gde je ta opcija za promenu valute kod Rajanka. Wizz-ove karte sam kupovala u dinarima, što se najviše i isplati kad ideš iz Srbije.
 2. E, i ja merkam karte za Jordan (Amman) i Izrael (Eilat) u februaru iz Budimpešte. Razmatram situaciju iz Niša, ništa se povoljno po pitanju vremena ne uklapa, pa ću ipak vozom da se klackam. Cene skači, valjda će da spuste malo.
 3. Meni se čini da oni počinju da naplaćuju torbu od 10 kg. Prepisuju od Rajanka. Kratko je trajalo, taman da se navikneš, kad ono mućak!
 4. Tako operišu Rumunke u Parizu. Nekada ih policija pohvata, jednom sam naišla i videla, a šta je bilo posle ne znam. Videla sam samo bacanje spiskova. Bilo je i trudnica.
 5. petrovna

  Šta posetiti u Portugalu + praktični saveti

  Bez uvrede, ali džabe izgleda ovde postavljamo pitanja, kad "lokalce" mrzi da odgovaraju. Ispade da ovaj forum više liči na mesto gde neko može da se pohvali
 6. petrovna

  Šta posetiti u Portugalu + praktični saveti

  Onda pišite malo na temi, kao npr. kad posetite neki dobar restoran, a povoljan za srpski džep Vodiči preporučuju selo do Porta gde su jeftiniji restorani, ne odoh tamo, jer nisam bila sigurna gde se tačno nalazi i koliko ima da se pešači. Uživajte!
 7. petrovna

  PRESS-kartice

  U Parizu prolazi plastificirana, obišla sam sve dvorce u okolini, samo nisam probala u Versaju. A u bazilici St. Denis ne prihvataju. U zamku Aleksandra Dime ni da čuju, svi plaćaju. Mora da je vlasnik neka stipsa Krenem za Lisabon i setim se da nisam ponela karticu. Videla sam na nekim mestima da traže da se najavi. Može li u pp template za plastičnu karticu? Unapred hvala.
 8. petrovna

  Izrael

  To je više nego dobro. Bolje kulirati u Atini, nego se klackati vozom do B. Samo meni odgovara početak februara, možda ima nešto i Luft. Moram baciti pogled.
 9. Kartu za ukrcavanje ćete dobiti na check-in desku. Službenik će videti da je odrađen online check-in, neće ni tražiti da mu se pokaže u app. Tako je bilo u februaru. Možda se nešto promenilo. Najbolje je pitati na aerodromu. Ako može, pravac gate, ako ne, čekati red.
 10. petrovna

  Izrael-Jordan

  E, što pročitah ovu temu sad mi se putuje tamo. Merkam karte, pa ne znam da li da idem prvo do Aqabe, Amana ili Eilata? Mislim da će presuditi cena karte. Većina je u Jordan išla iz Izraela. Valjda Jordan pass radi i na aerodromu, nađoh da se ne plaća ulazna taxa. E, sad sve staviti na papir, pa videti koja je kombijacija najisplatljivija vremenski i ekonomski. Šta mislite? Planiram da posetim oba mesta u Jordanu i WR, a ako u Izraelu šišaju sa cenama, a u Jordanu me oderu za taxi, jer se busevi doziraju kao antibiotik onda može li preporuka šta posetiti ako ti je tanjii novčanik.
 11. petrovna

  Kako najbolje do Sofije?

  E, once upon a time... Da li je skoro neko išao sezoncem i kakva je situacija? Posle 17. septembra možeš da se slikaš ili da praviš selfi ispred nekog busa za Sofiju
 12. Mađarska lokomotiva je uvek iz Bud. do Subotice, pa onda preuzimaju naši. U aprilu kada sam putovala Mađari zavrnuli klimu, putnici se žalili i ništa, dođoše posle naši, proradi i Wi-Fi
 13. E, sad menjačnica preko puta a pogledaš desno ono 4 menjačnice, sve različit kurs i neke uzimaju proviziju; baciš pogled levo ono 3. Da li je najpovoljnija ona kod hotel (zaboravih ime), a tu je i valjda okretnica tramvaja. Bila sam umorna, pa ne registrovah sve, pa još padala kiša i uleteh u prvu koja ne uzima proviziju. Malo zanovetam Najbolje je da radi kartica, da ne juriš forinte. U Bgd-u neke menjačnice imaju samo krupnije novčanice. Za voz je NBgd zakon. Sad zaboravih da li međunarodni kreću s Prokopa.
 14. petrovna

  Vueling

  Ma, zezaju. Hoćeš da se četiraš, ne može random sedište, već da platiš. Fora, hvataju za lovu, sačekaš koji sat, pa pokušaš ponovo. Check-in može 7 dana pre leta.
 15. petrovna

  Pariz

  Imaš više lanaca, najpovoljniji je Lidl. Stalno ima i nekih akcija po marketima, a i robnih marki po povoljnijoj ceni, pa sve zavisi šta želiš. Baget je 0.95 do 1.20 e.