petrovna

Members
 • Content Count

  108
 • Joined

 • Last visited

About petrovna

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Recent Profile Visitors

14,388 profile views
 1. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Da li je neko imao preporuku iz naše škole ili ste samo dobili potvrdu gde i koliko ste radili? Meni su rekli da daju samo kada im se neko obrati, tj. na zahtev poslodavca, a ništa unapred.
 2. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  @boranija, hvala na info. Instalirala sam app, ali su me odmah i blokirali. Onda mi je app krenula da iskače, jer sam preforsirala memoriju fona morem fotki, pa sam je deinstalirala. E, sad da pokušam ponovo instalaciju, ako me opet blokiraju, biće mi potrebna pomoć. Čitam vaše komentare, ne znam šta da mislim. Ako mogu da zaradim, postaću valjda imuna na šlajmaru i još gore stvari. Gde god krenem sretnem Kineze. Valjda se drže pravila "Kad si u Rimu..." ili dolaze samo oni kulturiška u Evropu?
 3. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Zanima me koja su prosečna primanja Kineza, kada u Parizu kupuju sve kod LV i opustoše Galeriju Lafajet. Nije mi san da zaradim i kupim tašnicu kod LV, čisto sam znatiželjna.
 4. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Da živim u Australiji, ne bih ni razmišljala o Kini. Ugovor mi uskoro ističe, pa sam u fazonu daj šta daš. Druže, ako ćeš da me primiš kao domaćicu, dok ne nostrifikujem diplomu, evo stižem u Australiju Pronađoh do sada samo info za nastavnika matematike. Ima li neko info za hemiju? Ako ništa ne nađem, jedino mi ostaje da pokušam kao volonter UN, ali ne znam španski, pa i tu mogu da izvisim. Na Kipru samo što nisam pala kada mi je Turčin, koji se školovao u Engleskoj rekao da misli da dođe u Srbiju (prvo sam mu držala predavanje iz geografije, a čovek malo zna i o Osmanlijama, valjda je samo bubao o Henriju VIII)i predaje, jer se smorio od učenja. Rekla sam mu da je dvočas 10 e, on je bio u fazonu da je to ok. Kad pročitah ovde razne priče, sve mi je jasno.
 5. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Radni narode, Pročitah 33 strane i mora da sam nekog zasmejala što želim da mi posao u K. pričinjava zadovoljstvo. Pošto je moj razlog egzistencijalne prirode, nisam za varijantu zezanja kao većina stranaca od 20 - 30 godina. A možda od muke i upadnem u tu grupu, kad mi se smuči rmbačenje. Sad mi je žao što nisam snimila čas kada su mi gostovali strani učenici. E, sad što se tiče prevara, nekako ti lakše kad te zavuku ovde. Miris amonijaka osećaš i u pariskom metrou, e valjda se i na to navikneš. Molim vas, dajte to uputstvo za WeChat, ima još neupućenih. Marko, primetih da ti nikako da se otkačiš od Španije i kreneš u Kinu!
 6. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Hvala svima! Nema ovde 'leba, mora da se beži!
 7. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Pozdrav za sve u Kini! Pročitala sam prve tri stranice i nastaviću dalje. Nadam se da je tržište Kine još otvoreno za nas koji zelimo da radimo u normalnom okruženju i solidnim uslovima. Imam iskustvo u prosveti, nisam završila Filološki i ne želim da uštekam neku lovu, već samo da radim i da mi posao pričinjava zadovoljstvo. Nije mi problem da izigravam klovna, da se smejem i skačem. Ne očekujem da živim kao u bajci. Da li se posao može naći tokom godine ili je prilika sada do kraja avgusta? U Jordanu sam upoznala sina i mamu iz Kine. Mama je nastavnik hemije i slabo spika engleski. Možda da ih kontaktiram, čisto da mi preporuče neki manji gradić. Imam odličnu orjentaciju, ali imam utisak da ću se u većem gradu izgubiti. Pošto je kod nas navala turista, nije mi problem da čak i menjam stan za smeštaj u Kini na par nedelja boravka dok ne nađem posao. Samo ne verujem da neko ima vremena da ostane toliko u Srbiji. Izvinjavam se ako sam postavila pitanje, koje se već vrti. Unapred hvala svima, koji žele da pomognu!
 8. petrovna

  Jordan

  Kako idete do Bukurešta? Svi iste ture nude, samo se kampovi razlikuju po tome da li imaju wi- fi, posteljinu i bolje skockan toalet. Meni se svideo Beyond WR, jer je kod Malog mosta. Do Madabe može i deljeni taxi, ako nađete ekipu. Wolfe, koji ste prevoz koristili? Ako imate neku info da je nismo ovde spomenuli, napišite.
 9. Hvala. Molim Vas napišite koji su sumnjivi krajevi, pošto znam da lutam po raznim mestima. Sad je preko Aegean-a karta bila uz rođendanski popust 260 e. A van sezone je sigurno povoljnije. Šta da se radi, nekima je samo materijalno bogatstvo u glavi. I srednja klasa mora da živi, a ne da jede kavijar. Tamo je možda u manjini, ili imaš ili nemaš. Mali je broj muškaraca koji ne gledaju i ne odmeravaju, bitno je da ti ne upropaste putovanje na bilo koji način.
 10. Napišite onda neke korisne info tipa smeštaj, klopa itd. za nas low budet, koji putujemo češće u godini. A kada se vratite iz Izraela, da čujemo kako su reagovali na libansku vizu. Meni je 7 dana malo. Sad sam mislila da idem iz Pariza, ali je karta skupa. Bolje onda da jurim nešto iz Bgd- a preko Istanbula. Koliko ste platili kartu?
 11. petrovna

  Izrael-Jordan

  Nešto može autobusom, a nešto ne. Deljeni taxi iz Amana, ako Vam se posreći. Do Karaka samo taxi. Jerash i Ajloun ili Aman i Petra ili WR, Madaba može lokalnim autobusom ili Jett-om. Ujutru ima najviše polazaka, a poslednji oko 16 ili 17 h. U prestonici je gužva od automobila, ali su zato autobusi po Jordanu kao antibiotik. Izrael je druga priča.
 12. Sad baš pročitah da devojke iz Srbije ne mogu da uđu u Liban??? Od silnih putnika, niko ništa ne napisa. Ne možeš biti pametan šta da misliš. Da li da ideš ili ne? Valjda ko reskira, profitira 😀
 13. petrovna

  Izrael-Jordan

  Društvo ćete pre naći u Amanu, nego ovde.
 14. petrovna

  Izrael

  Imamo već otvorenu temu, pa pročitajte. A Vaša može da se izbriše.