petrovna

Members
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

About petrovna

 • Rank
  putnik kratkoprugaš

Recent Profile Visitors

6,567 profile views
 1. petrovna

  Kako najbolje do Sofije?

  Druže, pravo kažeš, za siću neću da se uzbuđavam😁. Hvala! Za Budimpeštu je voz idelan, ali ne mogu da uklopim posao i rani jutarnji let i pored 3 polaska iz Bgd, ostaje mi samo 25 e za kombi prevoz. Blabla car, nisam koristila, ima li neko iskustva, pa da otvorimo temu?
 2. petrovna

  Kako najbolje do Sofije?

  Merkam neke karte iz Sofije. Jedini jeftin prevoz je bus, a kombi je 35 e. Ne mogu da čekam sezonac. E, sad pitanje ko je išao do aerodroma, da mi napiše rutu, okvirno cene prevoza. Putuje se u nedelju, sve je garant zatvoreno, možda radi neka menjačnica, ali otkida kurs, karte se u tom slučaju kupuju na automatima i karticom. Da li je neko koristio taxi do aerodroma? E, sad ovo pišem, jer nemam nikakve info, ništa nisam čitala po forumima, a slučajno videh jeftine karte za Jordan, pa razmišljam o Budimpešti (gde je skuplja karta) ili Sofiji. Unapred hvala!
 3. Može na srpskom. Ako se desi da je službenica koja radi na odeljenju za vize na godišnjem, onda dobijete poruku, kada da ih ponovo kontaktirate. Tako se meni desilo, pa sam otišla pravo u ambasadu. Uvek neko radi, pa nema pauze za izdavanje viza. U nekim riadima baš traže keš. Jedva sam u jednom platila 3 noći karticom.
 4. Ko dolazi iz unutrašnjosti isti dan dobije vizu, ali predhodno zakaže. Bgd čekaju par dana, tj. kažu dan kada da dođete po pasoš. Samo štampajte mail-ove ili potvrde, rezervacije letova u oba smera, jer to ostaje kod njih.
 5. Možete zajedno. Kontaktirajte ambasadu za pitanje br. 1. Možete da im pošaljete mail. Potvrda o smeštaju je obavezna, čak se i popunjavaju podaci pri ulasku u Maroko. Za lovu, niko ne pita. Pitaju na granici gde idete, pa kažite, a posle će tražiti ulazni pečat pri izlasku iz Mađarske. Moje iskustvo od proletos iz voza. Možda nekoga i ne pitaju. Više o vizi ima u posebnom delu.
 6. Imate samo malu torbu? Onda će Vam baciti sve, ako ima više od 100 ml.
 7. petrovna

  Pariz

  Ma, šetnja po gradu, malo se svrati u neki butik, onda muzej, pa opet šetnja, pa neki kafić. Posetite šta želite, svaki park je besplatan, ako ste dobro obučeni, može i da se sedi na 5°. Ima dosta i muzeja koji su dž. Idite na Paris tourist office. Zašto da platim da me neko vodi do Versaja, kad mogu sama, a još uz kartu imam i audio guide. Nekome se sviđa Branly, a nekome Balzakova kuća. Evo, sad vidim da je tamo 12°, ako je info tačan.
 8. petrovna

  Pariz

  Taxi je za nas skup (msm na prosečnu zaradu u Srb), a prevoz je savršen. Imate na putovanja info i ani gomilu info, pa pročitajte. More kafea ima happy hour. Restorani su u vreme ručka puni, neki istaknu cene u turističkim zonama, pa ako Vam se svidi. Prosek 20 e glavno jelo, negde može i obrok za 16e. Zaboravila sam tačno šta nude u paketu, može negde na forumima da se pronađe info. Sve zavisi od lokacije. A ima i f. food. Šteta što idete zimi, mada temperatura nije tamo u minusu, ima prelepih parkova, Parizeri kuliraju uz jagode i vino ili neku klopu ili na obali Sene. Pa, kad si u Rimu...
 9. petrovna

  Wizz Air prtljag

  Ma, navuče 3 maje i još jedne šire pantale😁
 10. petrovna

  Pariz

  Ma, samo šetnja. Tako se najviše upozna grad. Cene ulaznica proveriti na sajtovima, jer je i to, ali ne često promenljivo. Isto i radno vreme. Najlakše je od/do CDG kombinovati metro i uzeti RER oko 10 e ili busevi 351 i 350 (Nation je početna) su samo 3 karte. A ima i Roissy bus koji ispadne malo skuplji, jer ide od Opere.
 11. E, moram da postavim jedno možda glupo pitanjce i odem u off. Da li plaćate karte u forintama/neka druga valuta ili idete na evre, kada putujete iz zemlje čija valuta nije e? Nisam kupovala karte u drugoj valuti, samo u e, a i ne primetih gde je ta opcija za promenu valute kod Rajanka. Wizz-ove karte sam kupovala u dinarima, što se najviše i isplati kad ideš iz Srbije.
 12. E, i ja merkam karte za Jordan (Amman) i Izrael (Eilat) u februaru iz Budimpešte. Razmatram situaciju iz Niša, ništa se povoljno po pitanju vremena ne uklapa, pa ću ipak vozom da se klackam. Cene skači, valjda će da spuste malo.
 13. Meni se čini da oni počinju da naplaćuju torbu od 10 kg. Prepisuju od Rajanka. Kratko je trajalo, taman da se navikneš, kad ono mućak!
 14. Tako operišu Rumunke u Parizu. Nekada ih policija pohvata, jednom sam naišla i videla, a šta je bilo posle ne znam. Videla sam samo bacanje spiskova. Bilo je i trudnica.