petrovna

Members
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

About petrovna

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Recent Profile Visitors

13,562 profile views
 1. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Hvala svima! Nema ovde 'leba, mora da se beži!
 2. petrovna

  Zivot i rad u Kini

  Pozdrav za sve u Kini! Pročitala sam prve tri stranice i nastaviću dalje. Nadam se da je tržište Kine još otvoreno za nas koji zelimo da radimo u normalnom okruženju i solidnim uslovima. Imam iskustvo u prosveti, nisam završila Filološki i ne želim da uštekam neku lovu, već samo da radim i da mi posao pričinjava zadovoljstvo. Nije mi problem da izigravam klovna, da se smejem i skačem. Ne očekujem da živim kao u bajci. Da li se posao može naći tokom godine ili je prilika sada do kraja avgusta? U Jordanu sam upoznala sina i mamu iz Kine. Mama je nastavnik hemije i slabo spika engleski. Možda da ih kontaktiram, čisto da mi preporuče neki manji gradić. Imam odličnu orjentaciju, ali imam utisak da ću se u većem gradu izgubiti. Pošto je kod nas navala turista, nije mi problem da čak i menjam stan za smeštaj u Kini na par nedelja boravka dok ne nađem posao. Samo ne verujem da neko ima vremena da ostane toliko u Srbiji. Izvinjavam se ako sam postavila pitanje, koje se već vrti. Unapred hvala svima, koji žele da pomognu!
 3. petrovna

  Jordan

  Kako idete do Bukurešta? Svi iste ture nude, samo se kampovi razlikuju po tome da li imaju wi- fi, posteljinu i bolje skockan toalet. Meni se svideo Beyond WR, jer je kod Malog mosta. Do Madabe može i deljeni taxi, ako nađete ekipu. Wolfe, koji ste prevoz koristili? Ako imate neku info da je nismo ovde spomenuli, napišite.
 4. Hvala. Molim Vas napišite koji su sumnjivi krajevi, pošto znam da lutam po raznim mestima. Sad je preko Aegean-a karta bila uz rođendanski popust 260 e. A van sezone je sigurno povoljnije. Šta da se radi, nekima je samo materijalno bogatstvo u glavi. I srednja klasa mora da živi, a ne da jede kavijar. Tamo je možda u manjini, ili imaš ili nemaš. Mali je broj muškaraca koji ne gledaju i ne odmeravaju, bitno je da ti ne upropaste putovanje na bilo koji način.
 5. Napišite onda neke korisne info tipa smeštaj, klopa itd. za nas low budet, koji putujemo češće u godini. A kada se vratite iz Izraela, da čujemo kako su reagovali na libansku vizu. Meni je 7 dana malo. Sad sam mislila da idem iz Pariza, ali je karta skupa. Bolje onda da jurim nešto iz Bgd- a preko Istanbula. Koliko ste platili kartu?
 6. petrovna

  Izrael-Jordan

  Nešto može autobusom, a nešto ne. Deljeni taxi iz Amana, ako Vam se posreći. Do Karaka samo taxi. Jerash i Ajloun ili Aman i Petra ili WR, Madaba može lokalnim autobusom ili Jett-om. Ujutru ima najviše polazaka, a poslednji oko 16 ili 17 h. U prestonici je gužva od automobila, ali su zato autobusi po Jordanu kao antibiotik. Izrael je druga priča.
 7. Sad baš pročitah da devojke iz Srbije ne mogu da uđu u Liban??? Od silnih putnika, niko ništa ne napisa. Ne možeš biti pametan šta da misliš. Da li da ideš ili ne? Valjda ko reskira, profitira 😀
 8. petrovna

  Izrael-Jordan

  Društvo ćete pre naći u Amanu, nego ovde.
 9. petrovna

  Izrael

  Imamo već otvorenu temu, pa pročitajte. A Vaša može da se izbriše.
 10. Imate na netu baš dosta snimaka vezanih za prtljag, pa možete da pogledate neki. Ne znam šta Vi nosite, ali za 3 dana, ja ne bih kupovala prtljag, već ponela samo ručnu torbu.
 11. petrovna

  let za Maltu

  Niko te neće cimati, ako te pitaju samo pokaži avio karte, tj. potvrdu. Uvek putujem iz jednog, a vraćam se u drugo mesto. Sad sam iz Beča išla do Kipra, a vratila se u Sofiju. Mislim da u Lisabonu nećeš ni imati pasošku kontrolu. Išla sam u Porto iz FR, a vratila iz Lisabona u FR.
 12. petrovna

  Izrael-Jordan

  Izlazna taxa je obično uračunata u cenu karte. A u Aqabi se ne plaća ništa, jer je to kao neka slobodna carinska zona, cene su niže, jer nema poreza. Nisam baš upućena u terminologiju. Da, dobijaju se papirići. To nisam sigurna, jedino imam info za Tabu. Postavite pitanje na tripadvisor-u, odgovoriće Vam članovi iz Jordana relativno brzo.
 13. petrovna

  Autobuske Linije - Evropa

  Druže, hvala! Još samo da upecam neke jeftine avio karte. Da li Mađari traže još zdravstveno osiguranje i novac na uvid? Jednom sam morala svu lovu da istresem. Posle jednom išla vozom, niko ništa.
 14. petrovna

  Autobuske Linije - Evropa

  Doživela sam neprijatnost kada sam putovala prevoznikom Mićko Lapovac. Vlasnik nije hteo da mi dozvoli da uđem u bus, a imala sam već kupljenu kartu. Nisam popustila, a gastosi su gledali u mene, a oni vuku ralo i volove, a moj kofer pun stvari u vrednosti do 100 e. Zvala sam Arrivu, ne plaća se. Online može da se kupi jeftina povratna karta, inače je 4600 din. Može i da se ulovi Bdg-N. Sad za 99 din. E, sad samo da vidim šta mi više odgovara avio prevoz iz Beča ili Budimpešte, ali vozom dođe cimanje kad se mora prvo do N. Sada. Blabla car nema nešto mnogo ponuda za datume koji meni odgovaraju, a neki traže i 3000 din.