petrovna

Members
 • Content Count

  133
 • Joined

 • Last visited

About petrovna

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Recent Profile Visitors

21,182 profile views
 1. Vidi se ko je upućen u materiju i ko prati temu 🙂 @deleter, hvala. @Hibridni Kukuruz, tako je. To je cena falafela. Samo što nije dž 🙂 Tu sam za sva pitanja. Ako odem još koji put, postaću expert za Liban. Nekome je omiljena Turska ili Grčka, ja se navukoh na Liban 🙂
 2. Najbolji falafel u Bejrutu kod Abou Al-Karam košta 45.000 LL. Zatar je kako gde, a kombinacija sa sirom dodje oko 25.000 LL, opet zavisi od veličine, jer sam plaćala i 65.000 LL u Batrunu. E, sad muškarcu manji zatar možda nije dovoljan za doručak 🙂 Moja omiljena poslastičarnica, nije libanski fazon, ali je fenomenalna: https://meltndip.com/ Veliki sok (500 ml) od nara je 130.000 LL. Voćna salata u marketu je 28.000 LL. Voda od 2L je 8-9.000 LL. Komad peciva 5.000 LL. U kafiću poručena voda, jedna amerikana, jedan latte i limunada sa nanom, 200.000 LL uz bakšiš. Doruča
 3. Baadein 🤣 znači kasnije. Sad razmišljam da idem ponovo u januaru ili aprilu. Ne videh vodopade. Bila sam do Jezzine, ali nista, suvo.
 4. @Lazare, hvala. Možda je vreme da ga opet posetiš. Sirijce sam najčešće viđala po odmaralištima. Tamo uglavnom dolaze libanski gastosi i viša klasa. Srednja klasa je uglavnom na javnim plažama ili privatnim, ali ne tako fensi. Kad prođe sezona, verovatno nađu drugi posao. Dolaze i kao turisti. Koliko su platežni, ne znam. Mada veliki broj njih prosi, posebno u Hamri i Džamejze. Nekada stvarno mogu da te preplaše. Rešenje je reći im samo "BADEN" i više ti se ne obraćaju.
 5. Turista ne može da oseti restrikciju struje, jer svi hoteli imaju generatore. Iz tog razloga cena hotelskog smeštaja je počela da raste, tj. duplirana u odnosu na prošlu godinu. Turisti su uglavnom dijaspora, sretne se neki druge nacionalnosti, ali retko. E, sad nisam bila smeštena u Hamra Urban Gardens ili Grand Meshmosh, gde su spavaonice. Pominju se restrikcije vode na jesen, jer je potrebna obnova postojećeg zastarelog i dotrajalog sistema. Semafori samo rade u strogom centru grada. Hamra je prošle godine delovala sablasno, sad sam primetila promenu, ali na bolje. Nažalost p
 6. Ovo leto provedoh u Libanu. Provod fenomenalan i divni ljudi. Samo morate imati stomak kada prolazite kroz siromašnije četvrti. Nažalost ekonomska kriza ide na ruku turistima. Sve je poprilično jeftino. Ranije sam pisala svoje utiske na nekim temama, sad primećujem da forum nije nesto aktuelan, pa ko ima neko pitanje, odgovoriću. A da devojke ne mogu u Liban - potvrđujem da je napisana najveća glupost. Niko ne traži da pokažete povratnu kartu i bukiran smeštaj.
 7. Ponovo saobraća bus Niš Ekspresa do Sofije.
 8. @MarkoToro Druze, Mislim da su to neki prevaranti. Na kraju balade trazice lovu, cula sam da je to oko 300$. Bolje je naci preko poznanika nekog boljeg agenta. Pametujem, sorry! Srecno!
 9. Da li ste skoro putovali vozom ili busom iz Nisa? Znam da je autobuska linija koju pominjete ukinuta prosle godine. A voz je sezonac ili onaj iz Dimitrovgrada? Nisam obavestena, pa pitam. Meni je metro bolji od busa, manje cimanje zaboravih koliko je leva. A do drugog terminala moze lako da se prebaci.
 10. Znam da u Bgd-u postoji advokatska kancelarija koja pruza usluge savetovanja i popunjavanja formulara. Zaboravila sam kolika je cena prvog sastanka. Znam da su jednoj porodici nesto pogresno popunili i odbili su ih. To je bilo pre uvodjenja novog programa Express Entry. Ista porodica je otisla preko Compass Canada. Ne znam da li su jos uvek aktivne gospodje poreklom iz neke od zemalja bivseg SSSR-a , ali sredivanje i obucavanje za razgovor sa predstavicima opstine Manitoba iznosi 9000 e, placanje u 3 rate. Toliko znam, jer sam zbog pomenute cifre odustala, a rodjaci koje imam su prestali
 11. Drustvo, hvala na odgovoru, nesto ce se naci.
 12. Da dodam: uverenje o nekaznjavanju najbolje je poruciti preko e-uprave, narednog dan je vec gotovo, pa pravac MUP u 29. novembra kada vam stigne mail, verovatno je tako i u ostalim gradovima. Pisano je uglavnom da se prvo overava sudu, a posle ide prevod. Ako su dokumenta izdata u Bgd- u, onda prvo prevod.
 13. @Dodik Ma, samo se tripujem zbog zagadjenja. A jadnica patim za morem, a idem u centralnu Kinu. Pocecu da pisem blog, bice valjda vremena. Nego, imam laptopic iz 2007. kontam da mi je bolje da tamo kupim nov, nego da vukljam stari, koji mislim vise niko nece ni da otkupi. Neko je spominjao alergije, nadam se da nema ambrozije, nikako da googlam o potencijalnim alergenima. Sta cu, profesionalna deformacija.
 14. Hvala! Danas dobih mail sa Malte, ponuda za posao. E, gde ste bili sve vreme, sad je kasno...
 15. Kada sam studirala mislila sam da cu ziveti k'o car, bilo deficitarno zanimanje i jedini fax u Srbiji. Sad se u struku se umesao svako ko ima lovu, a ti rintaj za sici, ko ti je kriv sto si bukvalno nocio 5 godina na faxu. Nadam se da cu kao penzioner uzivati, jer se diploma jos uvek drzi na 300 e, ako i tu ne izmene zakon. Ubih se od slanja prijava u Sloveniju, samo odbijenice pljuste. Da znam da varim ili vozim kamion, dezela bi me prihvatila. Letos u Francuskoj bez sejour- a sam samo imala ponudu za konobarisanje po gala-folk svadbama, za ostalo nista bez papira. Odoh u off!