TheSeer

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

About TheSeer

 • Rank
  novajlija
 • Birthday 08/17/1983

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Novi Sad
 1. TheSeer

  Lički biser do kojeg se ne može doći

  Ja sam zainteresovan za pesacenje do Lickog Tiskovca ali mogu samo u 7. mesecu. Fotke su super. Neke oduzimaju dah kao npr. ova
 2. TheSeer

  Lički biser do kojeg se ne može doći

  Moze iz Otrica, kod elektrovetrenjaca, preko Ljubine poljane i Torbickog Vagana. Nisam nikad bio, ali Stevo iz Tiskovca mi kaze da je Torbicki Vagan najlepse mesto sto je ikad video.
 3. TheSeer

  Lički biser do kojeg se ne može doći

  Moze se u Licki Tiskovac ilegalno doci iz Bosne: 1. Iz Bosanskog Grahova, preko Dulera i Donjeg Tiskovca - nema nikakvih policijskih punktova usput. 2. Iz Drvara preko Resanovaca i Licke Kaldrme - nailazi se samo na punkt bosanske granicne policije. Oni su fleksibilniji, ali upozore te da hrvatska policija cesto obilazi Licki Tiskovac i da ces imati problem ako ih susretnes.
 4. TheSeer

  Čemu autobuske stanice

  U Berlinu je jos gore nego u Beogradu jer je glavna autobuska stanica (ZOB) na samoj periferiji grada, 20km od centra.
 5. TheSeer

  Hrvatska, kolima

  Putovao sam dosta po Hrvatskoj svojim autom u poslednjih 5 godina. Prolazio sam svukuda, a bio mi je parkiran u Sremu, Baranji, Slavoniji, Banovini, Kordunu, Zagrebu, Istri, Gorskom kotaru, Lici, unutrasnjosti Dalmacije bez problema. I ne pali mi se crvena niti zuta lampica u glavi za te krajeve. Jedino mi se pali crvena lampica za Zadar i Dubrovnik. I zuta za Split i Sibenik. Tamo nisam isao svojim autom.
 6. TheSeer

  splavarenje

  Ja preporucujem splavarenje na reci Uni, deonica Strbacki Buk - Lohovo. U maju ili junu kad je visi vodostaj. Nemojte u avgustu i septembru, tad vodostaj Une bude mali i ne bude tako zanimljivo.
 7. TheSeer

  Putovanje po Slavoniji

  Ja preporučujem Dalj, živopisnu varošicu na Dunavu, na krajnjem istoku Slavonije. Udaljen je 20ak km od Osijeka, i 5km od graničnog prelaza sa Srbijom Erdut - Bogojevo. U Dalju se nalazi rodna kuća Milutina Milankovića, čoveka koji ima "svoj" krater na Mesecu i "svoj" asteroid tamo negde u svemiru. Rodna kuća mu je obnovljena pre 2 godine i pretvorena u jako lep muzej. Sa lepim dvorištem, koje se nalazi na samoj obali Dunava. Tako da u pauzi razgledanja mehaničkih modela Sunčevog sistema i raznih vidova Zemljinog kretanja možete baciti pogled kroz prozor na široki Dunav kako teče... Evo kako izgleda spolja: I iznutra: Ako ste ljubitelji matematike, fizike i/ili astronomije, ili vas zanimaju klimatske promene skoknite do Dalja. Nakon obilaska muzeja možete prošetati kejom i odmoriti se u parku na obali Dunava. Ali pre toga ne zaboravite da potpišete peticiju da se Milutinu Milankoviću vrati ulica u Osijeku, koju je zbog rata izgubio. Kad već ima krater na Mesecu i asteroid u svemiru, red je da ima i ulicu u gradu u kojem se školovao. P.S. Novinari neznalice su (u tekstu, ispod naslova) napisali da je bio astrolog: http://www.glas-slavonije.hr/237471/3/KZC-Milutina-Milankovica-postaje-srediste-za-fizicare-astronome-klimatologe