noskich

Members
 • Content Count

  1,929
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About noskich

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

44,664 profile views
 1. noskich

  Thailand Re-Entry pitanje

  Tvoja viza više ne važi, poništena je, tako da ćeš morati da vadis novu.
 2. Bilo možda 2006 ili 2007, nisam sasvim siguran.
 3. noskich

  Zivot i rad u Kini

  Svaki prolazi kroz tvoje ruke?
 4. Tehnički problema nema, ali cimanje na granici je svakako moguće, naročito sa Madjarima. Čisto da se živci sačuvaju preporučujem let/ove... Ja sam mnogo godina pre imao cimanje sa njima pri povratku u Srbiju iz UK. Prvo sa UK pa onda sa Madjarima. Data mi je bila multi tranzitna viza za Madjare a imao sam UK vizu. I žestoko su me iscimali bili i jedni i drugi, opet kažem u povratku. Na putu do UK nisam imao problema. Na kraju sam Madjarima rekao pustite me ljudi kući.
 5. Na letovima unutar EU i ka ostalim potpisnicama sengenskog sporazuma se ne proveravaju pasosi. Znaci ako bi letela sa presedanjem u Madjarskoj na primer opet ne bi imala problema. A posto si drzavljanka zemlje koja ti je krajnja destinacija onda sasvim sigurno neces imati problema cak i kada bi letela direktno iz Poljske. Posto napustas Poljsku oni ne mogu da prave probleme, mogli bi da ulazis u Poljsku. A bilo kakva tranzitna zemlja unutar Sengena te nece ni proveravati. Tako da mislim da ako hoces da budes sigurna da ces izbeci probleme let je mnogo bolji od drugih opcija. Mozes da proveravas zakone, ali cimanje zavisi od granicara koji umeju da budu nedokazani. Bolje potpuno izbeci da imas posla sa njima.
 6. Bolje da ne obijas glavu oko toga, znaš kako Madjari umeju da budu zaguljeni. Ja da sam na tvom mestu ja BiH gledao neki low cost let/ove i potpunu zaobišao prelazak granice. Cenovna razlika ne bi trebalo da bude značajna a ratosiljas se brige i potencijalnih problema...
 7. noskich

  Zivot i rad u Kini

  Kupiš Global verziju koja nema nikakve reklame/dodatke ili rootujes uredjaj i instaliras novi sistem. Global verzija ne znam da li se može kupiti unutar Kine, uglavnom prodaju je online iz Kine pa šalju van. Da li se može naručiti isporuka unutar Kine, ne znam.
 8. noskich

  Zivot i rad u Kini

  Xiaomi je zakon, 2-3 puta jeftiniji od konkurencije, a isti kvalitet.
 9. noskich

  Vijetnam

  Ima Hanoj baš mnogo interesantnih muzeja, ovaj je dobar isto: https://www.lonelyplanet.com/vietnam/hanoi/attractions/hoa-lo-prison-museum/a/poi-sig/1141862/357880
 10. noskich

  Vijetnam

  Prvi astronaut azijske rase je bio Vijetnamac zahvaljujuci SSSR-u: https://nextshark.com/pham-tuan-first-asian-astronaut-vietnamese/ Pukovnik Tuan je inace bio heroj takozvanog "americkog rata" kako ga zovu u Vijetnamu i u ratnom muzeju u Hanoju se mogu videti i avion kojim je leteo i americki avon koji je oborio. Nakon obilaska muzeja ima lep Highlands kafic ispred da se posedi, a zatim preko puta veliki park sa statuom Lenjina idealan za setnju...
 11. noskich

  Vijetnam

  Bravo Dodik! Konacno malo i ti da pohvalis Aziju.
 12. noskich

  Vijetnam

  Vijetnam je za mene bio najpozitivnije iznenađenje ikada. Neverovatna zemlja za putovanje, život i rad. Ne možete pogrešiti ma sta od ova tri da vas zanima.
 13. noskich

  Zivot i rad u Kini

  Šta pričam? Sve što kažem jeste da je kompetitivnost u obrazovanju dece globalni fenomen. Razlika je samo u tome što je to uglavnom privilegija najbogatijih, a u Kini postoji dovoljno veliko tržište da ta cena bude prihvatljiva i srednjoj klasi, plus kao što rekosmo tamo se mnogo štedi i u krvi im je da žele da napreduju pa je obrazovanje dece prioritet.
 14. noskich

  Zivot i rad u Kini

  Samo da se nadovezem za ovo što je pomenuto da studenti u Kini uče non stop. Pa to je slučaj svuda na svetu, samo što u drugim zemljama samo najimucniji mogu da šalju decu nakon regularne škole na casove engleskog, klavira, baleta i slično, a u Kini to može srednja klasa. Vidim to u Australiji, a imam i brata od tetke u Srbiji koji kao za srpske uslove jako imućan potpuno isto to radi. Tako da nije samo Kina, ta kompetitivnost je globalna.