deleter

Moderators
 • Content Count

  627
 • Joined

 • Last visited

About deleter

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

1,763 profile views
 1. deleter

  online placanje avio karte?

  Da li imaš ticket number od rezervacije karte? (Počinje sa 390 i ima posle još 10 cifara)
 2. deleter

  Viza za Saudijsku Arabiju?

  Ne znam da BIH ima specijalni režim sa KSA (a ne zna ni Wikipedija https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_Saudi_Arabia). Srbija, Severna Makedonija, BIH, Kosovo*, Albanija, Moldavija Belorusija i Vatikan su države iz Evrope za koje je i dalje potrebna viza.
 3. deleter

  Viza za Saudijsku Arabiju?

  @noskich Mislim da to što si okačio nije službena stranica za e-vizu, nego neki 3rd party koji ti naplati za uslugu "pomaganja". Link koji sam ja našao na više mesta je ovaj https://visa.visitsaudi.com i na njemu je spisak država ispravana, mada u čudnom redosled (i sa pogrešnim imenom za Holandiju).
 4. deleter

  Viza za SAD

  Mogu da izdaju i na kraće period, ali to retko rade
 5. deleter

  Viza za SAD

  Možeš da podneseš zahtev za vizu i iz Holandije
 6. deleter

  Britanske vize

  Postoji ali se dodatno plaća, mislim da je bilo oko 70€
 7. deleter

  Beograd-Kusadasi

  Najbrze i najjeftinije retko kad idu zajedno posebno ako planiraš da putuješ u glavnoj sezoni. Verovatno će neki autobus u organizaciji od turističkih operatera biti najjeftiniji, ali onda će zo biti putovanjen od 20h+
 8. Cena je i dalje ista 12€ pravac, 20€ povratna iz NS-a i severnije, ako se ne varam trenutno ima jedan polazak dnevno (imaš uvek aktuelni red vožnje na web stranici Srbija Voza). Verovatno ćeš morati spavati negde u BP ako planiraš vozom i moraćeš još dodati oko 3€ po pravcu.
 9. Možeš da promeniš, ali moraš platiti i razliku (ako je i ima) i penal za promenu. Tako da u većini slučaja ima više smisla da se samo uzme nova karta.
 10. Možeš iskoristiti povratni deo karte u tom slučaju. Jedna napomena ovo važi samo sa Low-coster-ima (Wizz, Ryan, Easy i sl.) u slučaju ostalih kompanija (tipa AirSerbia, Lufthansa, ...) ne bi mogao ovo uraditi, tj. otkazali bi ti povratni let ako ne dođeš na prvi let.
 11. Ne mora zapravo otići na let, ali mora da bude na rezervaciji. Ne interesuje ih da li je zapravo otišao na let (bar nije do sada)
 12. deleter

  Kanadska viza

  Ako bi hteli da povećate šanse da dobijete multi vizu, ja bih napisao i izjavu u kojoj bih rekao da bih voleo da posetim više puta Kanadu u narednih par godina i da ih moliš da ti izdaju vizu na duži period (to sam ja uradio prilikom poslednje predaje).
 13. deleter

  Ulasci, izlasci i dozvoljen ostanak

  http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/lat/pdf/zakoni/2016/3200-16 lat.pdf Ovo ti je sporazum koji je na snazi između R Srbije i NR Kine o ukidanje viza za obične pasoše. Ovaj koji je BIH potpisala ne mogu trenutno naći. U teoriji si u pravu, u praksi svašta se događa i po pitanju poštovanja međunarodnih ugovora i po pitanju reciprociteta.
 14. deleter

  Kanadska viza

  To je i standardna procedura pošto između ostalog je jedan od traženih dokumenata istorija prošlih putovanja (pa između ostalog jedna od opcija šta se tu može uploadovati skenovi prethodnih pasoša). Lično sam 3 puta (uspešno) u poslednjih 5 god. aplicirao za vizu, bez ikakvih pozivnih ili garantnih pisma i bez ikakve familije ili prijatelja u Kanadi. Rezervacija karte nije potrebna. E sad ovde ćeš imati malo logističkih problema oko smeštaja, pošto ako se sećam moraš neku adresu upisati, a ako planiraš da upišeš od svoje rodbine ne bi bilo loše da i oni to znaju da ih ne iznenadi neki poziv od imigracionog. Nije problem toliko ranije aplicirati, pošto sada mogu da izdaju vizu u dužini od trajanja pasoša (npr. ako pasoš ističe 2026 i viza bi isticala tada). Ali se i dalje događa da izdaju kraće vize ili singl vize (moje su bile prvo jedan ulazak 6 meseci, pa više ulaska godinu dana i poslednja više ulaska 8 godina, do kraja trajanja pasoša). U tvojoj situaciji bi bili uzeo neki smeštaj na booking-u koji se može otkazati i priložio ga u aplikaciji i rekao da planirate da iznenadite rodbinu ili stavio njihovu adresu i javio im da se ne iznenade. Isto tako obavezno bi spomenuo da imam rodbinu u Kanadi, da slučajno nemaš problema zbog prethodnih viza.
 15. deleter

  Viza za SAD

  Kao što rekoh nisam siguran da su izbačena, nego da nikad nisu bila tamo 😀 Ali sam siguran da su me manje više sve ostale ozbiljnije aplikacije pitale takvo pitanje. I da li su me odbijali za neke druge vize. Ta dva su standardna.