deleter

Moderators
 • Content count

  512
 • Joined

 • Last visited

About deleter

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

1,264 profile views
 1. Kanadska viza

  Koliko te je sve to koštalo?
 2. Viza za SAD

  Zavisi od toga gde kupiš pasoš. U 90% slučajeva bude isto veče u DHL centrali u Novim Banovcima (severno od Beograda autoputem), a onda zavisi od DHL-a
 3. Kanadska viza

  Moje iskustvo je slično, do 5 radnih dana. Najkraće vreme mi je bilo 3 radna dana (poslat u ponedeljak vratio se u sredu).
 4. Novi pasoš

  Najjezivije je što je, bukvalno, samo došla, dala uplatnice i potpisala da je predala zahtev (iliti sve stvari koje su MOGLI da urade iz jednog puta)... Mučnina me hvata na pomisao o njima samo
 5. Novi pasoš

  Nažalost previše zavisi od toga na kog službenika naletiš. Pre par meseci su mojoj ženi rekli da ne može da vadi i pasoš i ličnu kartu u isto vreme ako je menjala ime zbog braka (nego prvo lična, pa onda ponovo dolazak sa ličnom da im da uplatnice), a pre par nedelja je drugareva žena u istoj situaciji predala i za pasoš i ličnu u jednoj turi bez ikakvih problema. U najgorem slučaju mogao si da cepneš neku stranicu na licu mesta i kažeš da je sada oštećen
 6. Novi pasoš

  Mislim da si mogao da pišeš molbu da vadiš ranije, zbog tipa vađenja vize koja važi ne duže nego pasoš (npr. kanadska viza).
 7. Od Beograda do Sarajeva

  https://sr.wikipedia.org/wiki/Улица_Фуада_Миџића
 8. Novi pasoš

  Apsolutno ga buše ako ti nije istekao (3/3) i traže ga kada predaješ i kada preuzimaš novi. Ove informacije su u slučaju srpskog pasoša.
 9. Viza za SAD

  Ne kontrolišu prilikom daljih letova, ALI pitaće te za adresu prilikom ulaska u SAD gde ćeš odsesti, ako im daš neku na zapadnoj obali sigurno će biti duži razgovor sa graničnim policajcem.
 10. Novi pasoš

  Probuše korice i ostaje ti stari pasoš. Pritom da dodam da se slažem sa svime što je @jms_uk napisao. Apsolutno zavisi od graničnog policajca, (imam iskustva i sa izuzetno popunjenim i praznim pasošima, pošto sam sada na 4. pasošu u poslednjih 10 god) generalno mađari, španci, francuzi su apsolutno nezainteresovani i gledaju da što pre završe sa tobom, dok npr. skandinavci, poljaci i švajcarci su mi detaljno zagledali pasoše i smarali oko nekih pečata koje su falili (generalno zbog mađara). Inače, često nosim stari pasoš, pošto mi je viza za SAD u njemu, i do sada nikada nisam morao (niti imao neku želju/razlog) da je pokazujem osim graničnoj policiji u SAD-u i pri ček-inu za letove za SAD. Mislim da ne buše stranicu sa podacima, ako im naglasiš da imaš vizu. Pre nedelju dana sam preuzimao novi, i posle ove rečenice mi nisu bušili plastičnu stranicu, nego samo korice.
 11. Kupovao sam je na automatima, ali je nije prikazivao kao opciju kada je na engleskom, samo na mađarskom...
 12. Zar ne funkcioniše i transferna karta (átszállójegy) na 200E za 530ft? I ova varijanta nije funkcionisala vikendom (ako se sećam bili su neki radovi na M3), ne znam da li je još uvek tako.
 13. Ako imaš od Inteze, Vizu Inspire onda možeš da podižeš forinte sa bankomata CIF banke bez provizije, samo obrati pažnju da imaš evre na deviznoj partiji iliće ti promenit po Intezinom kursu. Ako ti treba sitan novac kao kusur, na mađarskom je aprópénz (izgovara se slično kao po Vuku sem što je a kao engl. član) ako ne budu pričali engleski. Ako se dobro sećam, na automatu kod metro stanice na Keletiju postoji mogućnost plaćanja karticom za karte za gradski prevoz (samo saznaj ime karte koja ti treba na mađarskom zato što iz nekog razloga nije prikazivao sve karte. Ubera nema višeu Budimpešti, samo preskupi taksiji.
 14. Jeftine avio karte

  Lično sam skeptičan da neće biti kašnjenja... još nisam video aerodrom koji se otvorio u roku...
 15. Viza za SAD

  Naglasiš im da imaš važeću vizu i da budu pažljivi kada budu poništavali stari pasoš, pa će samo probušiti korice prilikom poništavanja.