deleter

Moderators
 • Content Count

  591
 • Joined

 • Last visited

About deleter

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

1,537 profile views
 1. Možeš da se vratiš avionom, uostalom to sve što si navela nije ni njihov problem ni briga, tako da ako žele će bez ikakvog problema da ti odbiju ulazak u državu.
 2. deleter

  Nedoumice oko vize za UAE

  Nije još ukinuta, trebala bi biti uskoro, ali nažalost nema precizne informacije koliko uskoro...
 3. deleter

  Zivot i rad u Kini

  Iskreno mi je žao što si u bolovima, nadam se da nije nešto ozbiljno i želim ti brz oporavak. Kineski ekvivalent RTS nije službeni izvor, koliko puta su razne novinske agencija svašta izjavljivale, tako de su jedini službeni izvori oni koji imaju .gov u sebi, sve ostalo je nešto drugo. Što se tiče Wiki-ja, identinčnu stvar bih mogao reći za tebe, ali šta da se radi kada neko NE ŽELI da pogleda šta mu je postavljeno ispred nosa. Hvala na savetu, potrudiću se maksimalno. A sad budi srce i poslusašaj svoj savet. Da završimo sa ovim offtopic-om.
 4. deleter

  Turska kolima 2019

  Gorivo se može plaćati karticom. Ne znam za HGS, vinjetu mi nisu hteli prodati na granici sa karticom, ali verovatno i ima gde da se kupi. Za vinjetu su primali evre (po malo lošijem kursu naravno).
 5. deleter

  Pitanje oko americke B2 vize ...

  O kojoj državi pričamo, pošto ja ne znam ni za jednu državu u našoj okolini koja dozvoljava mogućnost upisa deteta u pasoš otkad su prešli na biometrijske pasoše. Tj. svako lice ma koliko imalo godina (pa čak i manje od godinu dana) je dužno da ima svoj pasoš.
 6. Samo skeniraš, ovo što si pisala za sliku i za overu je u slučaju predaje tih dokumenata u fizičkom obliku
 7. deleter

  Viza za Australiju

  Evo da stavim update, nismo mogli naći vojnu knjižicu pa smo samo uzeli potvrdu da je uradio vojni rok od vojnog odseka i preveli. To je bilo dovoljno (doduše pomogla je i činjenica da ima važeću vizu za SAD i iskorišćenu šengen i UK vizu).
 8. deleter

  Zivot i rad u Kini

  Timatic (ne spominje se 180 dana nigde i isto je napisano kao za Srbiju BEZ TE KLAUZULE) vreme i datum slike je iznad. Wikipedia članak o viznoj politici NR Kine (https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_China#Visa-free_for_ordinary_passports) BONUS: Klauzula (180 dana) se spominje za vizne režime prema nekim državama Šengena i za još neke države (NOTE 70951) Ista ta klauzula na Wikipediji u odeljku za viznu politiku za diplomatske, službene i sl. pasoše (https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_China#Visa-free_for_other_types_of_non-ordinary_passports) Tako da JESAM čekirao Timatic i Wiki link i zato sam i pitao (kao što se vidi iz priloženih slika)...
 9. deleter

  Zivot i rad u Kini

  Je, u pravu si što se tiče službenog sporazuma piše 90 u 180 dana (sad sam bacio pogled šta su napisali na stranici od CN ambasade u BIH), ali npr. u dokumenti koje avio kompanije koriste za proveru viza ne spominje se ograničenje "u 180 dana" (iako se spominje za neke druge slučajeve), tako da nisam siguran da li se ovo koristi u praksi. Što se tiče da li je nešto logično ili smisleno, to je jako opasna pretpostavka kada se čovek bavi vizama i konzularnim poslovima
 10. deleter

  Vijetnam

  Nikada nisu bili potpisani sporazumi, samo su najavili da će (možda) potpisati sporazum u skorijoj budućnosti... iliti ništa nije obećano.
 11. deleter

  Kuala Lumpur aerodrom tranzit

  Da li su bili granični policajci ili zaposleni u avio kompaniji. Meni iz priče zvuči kao da su ovi drugi bili u pitanju, tako da ne bi trebalo da je viza poništena
 12. deleter

  Zivot i rad u Kini

  Odakle ti informacija da je 90 u 180 dana, pošto sam ja jedino mogao naći da je isto kao za Srbiju samo sa dužim boravkom (tj. 90 dana u ulaska bez ograničenja na količinu ulaska)
 13. To je toliko komplikovana priča, da najbolje da krenemo sa osnovama Ovde je opisano sve u vezi sa cenom (sem povezanih letova i hidden-city ticketing): https://www.youtube.com/watch?v=72hlr-E7KA0 Ovde su u prvoj polovini videa objašnjenji povezani letovi i hidden-city ticketing: https://www.youtube.com/watch?v=yAGyYGPsSZw Još jednu stvar koju bih dodao (koju nisam sigran da sam čuo ni na jednom od ovih videa), je da je glavni razlog zašto više koštaju direktni letovi od letova sa konekcijom, je komfor koji prvi pružaju (manje muke, i kraći put). Naravno, cela ova priča pada u vodu sa čistim Low Costerima (LCC) pošto oni koriste kompletno drugi sistem za formiranje cena (obično je bliže čistom supply-demand sistemu i često nemaju minimum purchase requirement). A onda ima još i kompanija koje su hibridi... tu se priča još komplikuje... Ali ukratko, ova dva klipa bi trebala da odgovore na 90% tvojih pitanja, a ako bude ih bilo još posle gledanja možemo pričati o njima onda 😀
 14. deleter

  AIRBNB iskustva

  https://www.airbnb.com/help/article/126/what-methods-of-payment-does-airbnb-accept
 15. deleter

  AIRBNB iskustva

  Ne može