deleter

Moderators
 • Content Count

  607
 • Joined

 • Last visited

About deleter

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

1,602 profile views
 1. deleter

  Viza za Maleziju

  A je l' ima razlog da se ne uzmu fully-refundable smeštaj ili smeštaji na booking.com (koji nemaju prepayment) i da se otkažu kada se dobije viza. To je moja uobičajna praksa za 20+ različitih viza koje sam vadio Obavezno ih pitaj u ambasadi oko ulaska pošto je u pravu @bam-bam i ima neka dodatna procedura za ulazak (Sabah i Sarawak), a mi oduvek imamo izuzetno zategnute odnose sa maležanima pa to može vrlo lako da se pretvori u noćnu moru ako se rešava u hodu (posebno sa tako knap vremenom).
 2. Ovde su sve informacije oko prtljaga https://wizzair.com/sr-cyrl-cs/informacije-i-usluge/informacije-o-putovanju/prtljag#/ Ono samo što bih dodao je da oni mere zapreminu kabinskog (i malog i velikog) tako što ga stave u metalni kalup/kutiju koja je navedenih dimenzija (u teoriji) i prtljag koji nosiš mora da stane u njega )(može da bude u štagod ti hoćeš, ruksako, kofer, džak, kesa... dokle god staje u te dimenzije), ako ne može naplatiće ti penale kao da si kupio torbu na aerodromu (iliti najskuplja opcija). Što se tiče čekiranog prtljaga, ja lično ne bih savetovao čekiranje ruksake ili neke mekše torbe ako ne moram, pošto nisu baš nežni sa torbama, ali to ne znači da ljudi ne rade takve stvari i generalno prolazi bez problema.
 3. deleter

  Nedoumice oko vize za UAE

  Izgleda da su to učinili jedan dan pre tvog posta (moguće da je bila nepotpuna vest pošto se spominju neki sporazumi sa Srbijom.), stupio na snagu 7 dana kasnije, tj. juče 13. maja. Timatic nije još uvek ažurirao informacije, tako da ako se bude putovalo kompanija koje nisu iz UAE, postoji šansa za potecijalne probleme prilikom check-in-a još neko vreme. http://www.abudhabi.mfa.gov.rs/lat/newstext.php?subaction=showfull&id=1557820439
 4. Nemam zvaničan dopis, ali da potvrdim da je ovo tačno i da ako se zezate sa tim onda ste na (ne)milosti graničnih policajaca. Jedini "praktičan" način da se koristi taj prelaz, je da osobe koje nisu u mogućnosti da ga koriste pređu peške na običnom (to mogu da urade preko reda bez većih problema), a da vozač i ostali EU državljani pređu kolima.
 5. deleter

  Kanadska viza

  Prilikom predaje aplikacije i/ili pasoša u VAC-u. Ne, sada mora da se sašlje preko VAC-a. Šalju i preuzimaju pasoš iz Beča i uzimaju biometrijske podatke (otiske i sl.) a možeš i preko njih poslati aplikaciju (umesto online).
 6. deleter

  Moguća oštećenja pasoša

  Ili, kažeš da su ti pravili problem prilikom prelaska granice zbog izgleda (možete kompletno identično izgledati kao i na slici koja je u pasošu), ovo im je prihvatljivo pošto oni moraju da ga pravdaju u sistemu zašto podnosite zahtev za izdavanje novog. Ovo su me savetovali u SUPu, posle što su prvobitno odbili moju majku i očuha kada su hteli da izvade pasoš kome je ostalo manje od godinu dana važnosti (a više od 6) i imali slobodnih stranica. I dobili su pasoš bez problema. Prijaviti da je pasoš izgubljen je dosta loša opcija, pošto pored toga što moraš da oglasiš da je ne važeći, povećava se šansa za dodatnu kontrolu prilikom prelaska granica pošto imaju u evidenciji da je neko sa tvojim imenom izgubio pasoš pa se zna dogoditi da vrše dodatne kontrole zbog toga.
 7. deleter

  2 dolara, druže

  Meni su vratili kusur bez problema, osim ako nisu sada nešto promenili (jednom prošle i jednom pretprošle godine). Što se tiče koja menjačnica, ne vidim zašto većina njih ne bi imala novčanice od 1$, posebno ove što su "centralnije" po gradu.
 8. 10€ popusta po letu po osobi (do dve osobe), a članarina košta 30€ godišnje. Ako kupiš 4 karte (2 povratne za dve osobe) uštedeo si 10€.
 9. deleter

  Jeftine avio karte

  Mislim da i ne može sa manje iz Beograda, ali jedini potencijalni problem je da je jedno od tih presedanja u Kanadi, a oni takođe nemaju sterilni tranzit, inače super cena. Doduše baš gledam ima i ove malo skuplje varijante bez tranzita u Kanadi
 10. deleter

  Nedoumice oko vize za UAE

  Iskreno ne bih se iznenadio, obzirom ko sve u našoj državi poseduje diplomatksi pasoš, zašto ne bi i svi oni imali službeni...
 11. deleter

  Nedoumice oko vize za UAE

  Oni imaju diplomatske i službene pasoše, a za njih ne treba viza...
 12. deleter

  Jeftine avio karte

  Sada je za SRB zadužena Ambasada JAR u Sofiji. (link)
 13. deleter

  Letovi za Australiju i iz nje

  Mali off, sa kojom kompanijom, sad sam baš skoro gledao i nisam mogao naći za manje od 150€ po pravcu (preko cele godine).
 14. deleter

  Madrid

  Bio sam više puta u Madridu i imam malo pomešana osećanja prema njemu tako da možda nisam najbolji da te razuverim za to. Ali mogu da predložim Toledo koji je lepi srednjevekovni gradić na oko sat vremena od Madrida.
 15. deleter

  Viza za SAD

  Sve što su imali od informacija prilikom aplikacije prvi put, će imati kada uradite i drugi put. Imaju evidenciju kada i da li je neko napustio SAD, tako da će vam biti jako loše ako kažete da se vratio.