deleter

Moderators
 • Content Count

  623
 • Joined

 • Last visited

About deleter

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

1,721 profile views
 1. deleter

  Viza za SAD

  Možeš da podneseš zahtev za vizu i iz Holandije
 2. deleter

  Britanske vize

  Postoji ali se dodatno plaća, mislim da je bilo oko 70€
 3. deleter

  Beograd-Kusadasi

  Najbrze i najjeftinije retko kad idu zajedno posebno ako planiraš da putuješ u glavnoj sezoni. Verovatno će neki autobus u organizaciji od turističkih operatera biti najjeftiniji, ali onda će zo biti putovanjen od 20h+
 4. Cena je i dalje ista 12€ pravac, 20€ povratna iz NS-a i severnije, ako se ne varam trenutno ima jedan polazak dnevno (imaš uvek aktuelni red vožnje na web stranici Srbija Voza). Verovatno ćeš morati spavati negde u BP ako planiraš vozom i moraćeš još dodati oko 3€ po pravcu.
 5. Možeš da promeniš, ali moraš platiti i razliku (ako je i ima) i penal za promenu. Tako da u većini slučaja ima više smisla da se samo uzme nova karta.
 6. Možeš iskoristiti povratni deo karte u tom slučaju. Jedna napomena ovo važi samo sa Low-coster-ima (Wizz, Ryan, Easy i sl.) u slučaju ostalih kompanija (tipa AirSerbia, Lufthansa, ...) ne bi mogao ovo uraditi, tj. otkazali bi ti povratni let ako ne dođeš na prvi let.
 7. Ne mora zapravo otići na let, ali mora da bude na rezervaciji. Ne interesuje ih da li je zapravo otišao na let (bar nije do sada)
 8. deleter

  Kanadska viza

  Ako bi hteli da povećate šanse da dobijete multi vizu, ja bih napisao i izjavu u kojoj bih rekao da bih voleo da posetim više puta Kanadu u narednih par godina i da ih moliš da ti izdaju vizu na duži period (to sam ja uradio prilikom poslednje predaje).
 9. deleter

  Ulasci, izlasci i dozvoljen ostanak

  http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/lat/pdf/zakoni/2016/3200-16 lat.pdf Ovo ti je sporazum koji je na snazi između R Srbije i NR Kine o ukidanje viza za obične pasoše. Ovaj koji je BIH potpisala ne mogu trenutno naći. U teoriji si u pravu, u praksi svašta se događa i po pitanju poštovanja međunarodnih ugovora i po pitanju reciprociteta.
 10. deleter

  Kanadska viza

  To je i standardna procedura pošto između ostalog je jedan od traženih dokumenata istorija prošlih putovanja (pa između ostalog jedna od opcija šta se tu može uploadovati skenovi prethodnih pasoša). Lično sam 3 puta (uspešno) u poslednjih 5 god. aplicirao za vizu, bez ikakvih pozivnih ili garantnih pisma i bez ikakve familije ili prijatelja u Kanadi. Rezervacija karte nije potrebna. E sad ovde ćeš imati malo logističkih problema oko smeštaja, pošto ako se sećam moraš neku adresu upisati, a ako planiraš da upišeš od svoje rodbine ne bi bilo loše da i oni to znaju da ih ne iznenadi neki poziv od imigracionog. Nije problem toliko ranije aplicirati, pošto sada mogu da izdaju vizu u dužini od trajanja pasoša (npr. ako pasoš ističe 2026 i viza bi isticala tada). Ali se i dalje događa da izdaju kraće vize ili singl vize (moje su bile prvo jedan ulazak 6 meseci, pa više ulaska godinu dana i poslednja više ulaska 8 godina, do kraja trajanja pasoša). U tvojoj situaciji bi bili uzeo neki smeštaj na booking-u koji se može otkazati i priložio ga u aplikaciji i rekao da planirate da iznenadite rodbinu ili stavio njihovu adresu i javio im da se ne iznenade. Isto tako obavezno bi spomenuo da imam rodbinu u Kanadi, da slučajno nemaš problema zbog prethodnih viza.
 11. deleter

  Viza za SAD

  Kao što rekoh nisam siguran da su izbačena, nego da nikad nisu bila tamo 😀 Ali sam siguran da su me manje više sve ostale ozbiljnije aplikacije pitale takvo pitanje. I da li su me odbijali za neke druge vize. Ta dva su standardna.
 12. deleter

  Viza za SAD

  ja sam isto sad skoro pogledao formular (ds 160) i nisam mogao da nađem to pitanje. Da li bi mogao neki link ili sliku da pošalješ? Inače bio sam ubeđen da postoji, ali su me za bukvalno svaku drugu vizu to pitali tako da je moguće da sam ga umislio. Inače, moram dodati da je impresivno na koliko načina te pitaju da li si terorista u aplikaciji 😀
 13. Može ako je crnogorske nacionalnosti...
 14. deleter

  Viza za Australiju

  Online se predaje, ja (i ostatak moje familije) nismo imali intervjue. Ali su me kada sam prvi put predavao pre 5 godina pozvali na telefon da me pitaju gde ću putovati i da li znam nekog (nisam bio u aplikaciji stavio odredište u Australiji, tj. Nije bila opcija da se doda, ali su to promenili, pa sad ima). Jedno od pitanja u aplikaciji je, koje vam je najbliže diplomatsko predstavništvo ako bude trebao da se odradi intervju. I iskreno bio bih iznenađen ako te ne pozovu, pošto imaš još jednu vizu u procesu...
 15. deleter

  Dobijanje hrvatskog državljanstva

  Nisu iseljenici, ako su se selili u druge države koje su tada bile u sastavu iste države kao i Hrvatska (prostim rečima ako su se selili unutar Jugoslavije neće se računati kao iseljenici). Više detalja imaš u njihovom Zakonu o državljanstvu.