aladaar

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

  Never

About aladaar

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Цирих, Швајцарска
 1. aladaar

  Promena imena udruženja

  Како би било да се име промени у „СРПСКИ КЛУБ ПУТНИКА“ ?
 2. aladaar

  Dvorci Loare u sopstvenoj reziji

  Прво рече skoljci: "Je li moguce da niko nema nikakav predlog ili sugestiju???" а када nanavira и ја предложисмо и сугерисасмо, ни "хвала" не добисмо. Опет само толи(ц)ко.
 3. aladaar

  Dvorci Loare u sopstvenoj reziji

  Умало да заборавим и дворац Шенансо.
 4. aladaar

  Dvorci Loare u sopstvenoj reziji

  Смести се у Туру (Tours) или у Блоа (Blois), па иди да видиш Шамбор, Шеверњи и Амбоаз (сахрањен Леонардо да Винчи). Ето толи(ц)ко од мене за почетак.
 5. aladaar

  Putnička kuća 2013

  Био сам у Гранади прошле године и могу само да дам најтоплије препоруке! Тамо сам боравио почетком септембра. Због надморске висине ваздух је свежији него у на пр. Кордоби или Севиљи. Како је неко написао, студентски је град, атмосфера је одлична, једном речју - одлично место за путничку кућу!
 6. aladaar

  Kupujem backpack :)

  Може ли „ранац“ уместо „бекпека“?
 7. aladaar

  Brisel u septembru

  Ево ја долазим 5. септембра увече, а одлазим 7. септембра ујутру.
 8. aladaar

  Svajcarska

  Допао ти се стадио Лецигрунд? Са оном зарђалом оградом? Изгледа као да је направљена од старог гвожђа За опис Цириха и његових знаменитости свака част Него, да ли си: - нашао кућу коју је Милева Марић купила од свог дела Нобелове награде, - нашао њен обновљени гроб на гробљу Нордхајм, - попео се на Утлиберг - видео хотел „Долдер“ - прошао „златном обалом“ - јео најбољи бурек у Цириху поред стадиона „Лецигрунд“ ? Ако ниси, јави се кад будеш поново долазио у Цирих.
 9. aladaar

  Šta bi bilo, kad bi bilo

  Куд' се Грци нису још мало потрудили - сада не бисмо имали дилему је ли Турска у Европи или није ... А могли су и Аја Софији да врате изворну намену.
 10. aladaar

  Kako do Kalinjingrada

  Ima nas koji smo putovanje počeli u Kalinjingradu, a završili u Lenjingradu, sa zaustavljanjima u Vilnjusu, Rigi i Talinu To je moja baltička "turneja" 2008. Sam dolazak na kalinjingradski aerodrom nije problem - ako imaš ispravnu rusku vizu, niko te neće ni pogledati. Ono za šta moraš da budeš posebno pripremljen jeste odlazak sa aerodroma. Sam međunarodni aerodrom je veličine batajničkog, a do grada ne ide nijedna autobuska linija - zato budi spreman na stopiranje ili da na samom aerodromu zamoliš nekoga da te poveze, ako tuda prolazi. Kalinjingrad je lep grad - nažalost, zamak je srušen do temelja (ostala samo gola ledina), a i katedrala je tek nedavno popravljena. Od sedam čuvenih mostova, koji su Ojlera inspirisali da doprinese teoriji grafova, ostala su svega dva. Kad se nađeš tamo, šetaj, tumaraj ulicama i parkovima, neće ti biti dosadno.
 11. aladaar

  Omiljena tamburaška pesma

  „Овим су шором пролазили свати“ Чим је чујем, сетим се наше Војводине, а очи ми засузе ...
 12. aladaar

  Svajcarska - info

  Што се чекирања пртљага тиче, пази да ти не буде тежи од ... шта ја знам, 23 или 25 кг. Све преко тога се или плаћа, или мораш да препакујеш. Најбоље да питаш ЈАТ или Свис, не знам којом авио-компанијом долазите. Када је о „шта је занимљиво за посетити у Швајцарској“ реч, тога има пуно - све је у Швајцарској занимљиво на свој начин: градови (Цирих, Женева, Базел, Луцерн), мања места (Берн, Лугано, Локарно), планине и долине - има пуно тога. Можда би било најбоље да мало упослиш твој омиљени претраживач Интернета. Како год било - срећан пут и добро дошли!
 13. aladaar

  Aerodrom Zurich

  Топло бих ти препоручио Цојгхаускелер (Zeughauskeller). Ресторан-пивница у самом центру града, код Параде-плаца. Баш за туристе ...
 14. aladaar

  Рига Летонија - информације

  Био сам у Риги августа 2007. године. Дошао сам аутобусом из Виљњуса (Латвија). Рига је леп град, руски ће ти итекако добро доћи. Не стиде се да га причају, што се не би могло рећи за Естонце ...