aladaar

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

  Never

About aladaar

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Цирих, Швајцарска
 1. Како би било да се име промени у „СРПСКИ КЛУБ ПУТНИКА“ ?
 2. Прво рече skoljci: "Je li moguce da niko nema nikakav predlog ili sugestiju???" а када nanavira и ја предложисмо и сугерисасмо, ни "хвала" не добисмо. Опет само толи(ц)ко.
 3. Умало да заборавим и дворац Шенансо.
 4. Смести се у Туру (Tours) или у Блоа (Blois), па иди да видиш Шамбор, Шеверњи и Амбоаз (сахрањен Леонардо да Винчи). Ето толи(ц)ко од мене за почетак.
 5. Био сам у Гранади прошле године и могу само да дам најтоплије препоруке! Тамо сам боравио почетком септембра. Због надморске висине ваздух је свежији него у на пр. Кордоби или Севиљи. Како је неко написао, студентски је град, атмосфера је одлична, једном речју - одлично место за путничку кућу!
 6. Може ли „ранац“ уместо „бекпека“?
 7. Ево ја долазим 5. септембра увече, а одлазим 7. септембра ујутру.
 8. Допао ти се стадио Лецигрунд? Са оном зарђалом оградом? Изгледа као да је направљена од старог гвожђа За опис Цириха и његових знаменитости свака част Него, да ли си: - нашао кућу коју је Милева Марић купила од свог дела Нобелове награде, - нашао њен обновљени гроб на гробљу Нордхајм, - попео се на Утлиберг - видео хотел „Долдер“ - прошао „златном обалом“ - јео најбољи бурек у Цириху поред стадиона „Лецигрунд“ ? Ако ниси, јави се кад будеш поново долазио у Цирих.
 9. Куд' се Грци нису још мало потрудили - сада не бисмо имали дилему је ли Турска у Европи или није ... А могли су и Аја Софији да врате изворну намену.
 10. Ima nas koji smo putovanje počeli u Kalinjingradu, a završili u Lenjingradu, sa zaustavljanjima u Vilnjusu, Rigi i Talinu To je moja baltička "turneja" 2008. Sam dolazak na kalinjingradski aerodrom nije problem - ako imaš ispravnu rusku vizu, niko te neće ni pogledati. Ono za šta moraš da budeš posebno pripremljen jeste odlazak sa aerodroma. Sam međunarodni aerodrom je veličine batajničkog, a do grada ne ide nijedna autobuska linija - zato budi spreman na stopiranje ili da na samom aerodromu zamoliš nekoga da te poveze, ako tuda prolazi. Kalinjingrad je lep grad - nažalost, zamak je srušen
 11. „Овим су шором пролазили свати“ Чим је чујем, сетим се наше Војводине, а очи ми засузе ...
 12. Што се чекирања пртљага тиче, пази да ти не буде тежи од ... шта ја знам, 23 или 25 кг. Све преко тога се или плаћа, или мораш да препакујеш. Најбоље да питаш ЈАТ или Свис, не знам којом авио-компанијом долазите. Када је о „шта је занимљиво за посетити у Швајцарској“ реч, тога има пуно - све је у Швајцарској занимљиво на свој начин: градови (Цирих, Женева, Базел, Луцерн), мања места (Берн, Лугано, Локарно), планине и долине - има пуно тога. Можда би било најбоље да мало упослиш твој омиљени претраживач Интернета. Како год било - срећан пут и добро дошли!
 13. Топло бих ти препоручио Цојгхаускелер (Zeughauskeller). Ресторан-пивница у самом центру града, код Параде-плаца. Баш за туристе ...
 14. Био сам у Риги августа 2007. године. Дошао сам аутобусом из Виљњуса (Латвија). Рига је леп град, руски ће ти итекако добро доћи. Не стиде се да га причају, што се не би могло рећи за Естонце ...