du-ki

Members
 • Content Count

  466
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About du-ki

 • Rank
  putnik dugoprugaš
 • Birthday 05/16/1967

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

6,083 profile views
 1. ne, sigurno nije tako. od uplaćenih para će naplatiti naknadu i ostatak vratiti
 2. du-ki

  Ryanair

  a jesi li kupio i priority pass??
 3. obično je jeftinije kupiti novu kartu neko platiti promenu imena na karti.
 4. du-ki

  Izrael

  lako možeš gradskim autobusom da se prebaciš iz Jerusalima u Vitlajem. Autobusi polaze sa kapije Damaskus, vrlo su frekentni i jeftini. Tamo će se autobus okreće u predgrađu i odmah će te opkoliti taksisti sa ponudama. Čak i do Crkve Hristovog rođenja, pastirskih polja i drugih mesta korisno je uzeti taxi. U pogođenoj ceni se podrazumeva čekanje dok sve obiđeš. Nudiće ti i druge transfere. Cenkanje se podrazumeva a cene su niže nego u Izraelu. Mislim da još negde imam vizit kartu taksiste Alija koji je nas vozio, mogao bi se sa njim dogovoriti o svemu pre puta. Izuzetno je simpatičan i govori engleski. Lako nas je stavio na palestinsku stranu :)))) ( u odnosu Palestinci Izraelci)
 5. du-ki

  Izrael

  to je uobičajena praksa. ništa ne brini
 6. tako je. samo s ne zaboravi da sa svog naliga čekiraš druga
 7. ne brini!!!! biće dovoljno da čekiraš kartu samo za njega sa svog naloga i on će udobno putovati bez tebe. čak i da čekiraš kartu i za sebe i ne pojaviš se na letu nećeš imati nikakvih posledica ni troškova. naknada za propušten let odnosno kazna kako je ti zoveš znači da ukoliko odkažeš let zadržavaju toliki izos a ostatak (ukoliko je karta skuplja) ti vraćaju. u tvom slučaju ti ne bi ništa vratili jer si kartu platio manje nego koliko staje naknada za propušten let.
 8. Obavezno P2 znatno je jeftinije a razlika je u nekoliko desetina metara udaljenosti. Nisam koristio ni jedan ali vidim ogroman napredak u odnosu ma pre nekoliko godina. ima ih sada najmanje 3 ilako ćeš ih naći na internetu. Siguran sam da je moguće i na licu mesta naći, odnosno bez najave. Srećan put.
 9. Kako nisam aktivan ....samo što više ne uzimam i ne delim parking kartu. Evo ti cenovnik za parking na aereodromu: https://aerotim.ro/en/facilitati-si-servicii/calculator-parcare/# Sada imaš nekoliko privatnih parkinga u neposrednoj blizini aerodroma po znatno povoljnijim cenama.
 10. Piši ti wizzu i traži da ti vrate pare za muža. Dostavi lekarsu dikumentaciju. Prolazi sigurno!!! imam iskustva. Za tebe pak, kao člana pordodice nisam siguran da će odobriti povraćaj, ali vredi pokušati i za to.
 11. du-ki

  Bazel info

  aerodrom je veoma specifičan. posle pasoške kontrole postoje dva izlaza jedah za CH a drugi za EU. Vrlo je važno da izađeš na pravi izlaz. Mi smo išli isti za Colmar i izašli na EU stranu do rent a car agencije. logično bi bilo da autobus koji ide u Francusku bude na tom izlazu. U povratku iz Bazela nismo migli pristupiti ulazu u aerodrom sa Francuske strane, sve je bilo ograđeno visokim ogradom, morali smo se vraćari do Bazela, izaći na auto put i tako prećo u FR pa sa te stane pristupili aerodromskoj zgadi (bilo je važno zbog vraćanja kola) U svakom slučaju čestitam na izboru destinacije. Pun pogodak!!!!
 12. Ovaj naš forum je sjajan!!!! Ponovo se potrvdilo pravilo da se ovde okupljaju ljudi dobre volje spremni da pomognu! Dugujem javnu zahvalnost članu Zika_018 koji se ponudio da pomogne. Upravo smo se o svemu dogovorili.
 13. Došlo je vreme da letimo po Evropi i iz Niša. Da li neko zna kako da jefino parkiramo auto na niškom aerodromu ili u blizini. Ono što sam našao je 4000 din na samom aerodromu za 5 dana ili 3400 u privatnog garaži http://aeroparkingnis.com/ Poznaje li neko Niš i ima preporuku gde se parkirati među zgradama pa taxijem do aerodroma ili neka druga ideja??