du-ki

Members
 • Content Count

  459
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About du-ki

 • Rank
  putnik dugoprugaš
 • Birthday 05/16/1967

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

5,857 profile views
 1. tako je. samo s ne zaboravi da sa svog naliga čekiraš druga
 2. ne brini!!!! biće dovoljno da čekiraš kartu samo za njega sa svog naloga i on će udobno putovati bez tebe. čak i da čekiraš kartu i za sebe i ne pojaviš se na letu nećeš imati nikakvih posledica ni troškova. naknada za propušten let odnosno kazna kako je ti zoveš znači da ukoliko odkažeš let zadržavaju toliki izos a ostatak (ukoliko je karta skuplja) ti vraćaju. u tvom slučaju ti ne bi ništa vratili jer si kartu platio manje nego koliko staje naknada za propušten let.
 3. Obavezno P2 znatno je jeftinije a razlika je u nekoliko desetina metara udaljenosti. Nisam koristio ni jedan ali vidim ogroman napredak u odnosu ma pre nekoliko godina. ima ih sada najmanje 3 ilako ćeš ih naći na internetu. Siguran sam da je moguće i na licu mesta naći, odnosno bez najave. Srećan put.
 4. Kako nisam aktivan ....samo što više ne uzimam i ne delim parking kartu. Evo ti cenovnik za parking na aereodromu: https://aerotim.ro/en/facilitati-si-servicii/calculator-parcare/# Sada imaš nekoliko privatnih parkinga u neposrednoj blizini aerodroma po znatno povoljnijim cenama.
 5. Piši ti wizzu i traži da ti vrate pare za muža. Dostavi lekarsu dikumentaciju. Prolazi sigurno!!! imam iskustva. Za tebe pak, kao člana pordodice nisam siguran da će odobriti povraćaj, ali vredi pokušati i za to.
 6. du-ki

  Bazel info

  aerodrom je veoma specifičan. posle pasoške kontrole postoje dva izlaza jedah za CH a drugi za EU. Vrlo je važno da izađeš na pravi izlaz. Mi smo išli isti za Colmar i izašli na EU stranu do rent a car agencije. logično bi bilo da autobus koji ide u Francusku bude na tom izlazu. U povratku iz Bazela nismo migli pristupiti ulazu u aerodrom sa Francuske strane, sve je bilo ograđeno visokim ogradom, morali smo se vraćari do Bazela, izaći na auto put i tako prećo u FR pa sa te stane pristupili aerodromskoj zgadi (bilo je važno zbog vraćanja kola) U svakom slučaju čestitam na izboru destinacije. Pun pogodak!!!!
 7. Ovaj naš forum je sjajan!!!! Ponovo se potrvdilo pravilo da se ovde okupljaju ljudi dobre volje spremni da pomognu! Dugujem javnu zahvalnost članu Zika_018 koji se ponudio da pomogne. Upravo smo se o svemu dogovorili.
 8. Došlo je vreme da letimo po Evropi i iz Niša. Da li neko zna kako da jefino parkiramo auto na niškom aerodromu ili u blizini. Ono što sam našao je 4000 din na samom aerodromu za 5 dana ili 3400 u privatnog garaži http://aeroparkingnis.com/ Poznaje li neko Niš i ima preporuku gde se parkirati među zgradama pa taxijem do aerodroma ili neka druga ideja??
 9. du-ki

  Wizz Air prtljag

  može. sve jedno je.
 10. du-ki

  Dobijanje hrvatskog državljanstva

  ja sam razumeo da je dovoljno ako su te prilikom upisa i MK upisali nac pripadnost. Ukoliko ne,važe posredni dolazi npr. iz potvrda iz NSZ i ŠV obrazac kod upisa na fakultet. To su valjda jedina mesta gde se dobrovoljno izjašnjavaš po nac. pripadnosti. .... mislim da je dovoljno da su na latinici
 11. du-ki

  Automobilom do Italije

  probaj ovaj: https://www.amzs.si/na-poti/cestnine-stroski-po-evropi sajt auto moto saveza Slovenije. Jezik je bar razumljiviji
 12. važno je da karte kupiš u periodu kada ti važi Club, bez obzira kada ćeš putovati. Srećan put
 13. du-ki

  Kazne iz inostranstva

  Ja sam voše puta iznajmljivao autu u raznim zemljama evrope, pa samim tim pravio prekršaje i plaćao kazne. Dakle Draganče je u pravu, kada rentiraš auto od regularne rent a car agencije insistiraju da depozit ide preko kreditne kartice. Ukoliko napraviš prekršaj agencija će tvoje podatke dostaviti policiji pa će policija od prekršioca tražititi da plati katnu. Ukoliko kazna stigne na adresu tek tada si obavezan da platiš. Ja sam platio jednom za prekoračenje brzine u Španiji. Agencija će ti pak, naplatiti (skinuti sa kartice pa makar to bilo i više meseci po povratku ) naknadu za dostavljanje podataka policiji. U mom skučaju 35€!!!!! Mom drugu, na primer, koji je prekoračio brzinu u Francuskoj agencija je skinula fee sa kartice z adostavljanje podataka policiji, ali mu policija nije slala izveštaj i zahtev za plaćanje. Od tada je prošlo nekoliko gidina i on je normalno putovao i niko ga ništa nije pitao. Zaključak: dužan si da platiš samo ako ti stigne na kućnu adresu policijski izveštaj i kazna. Mnogi su me ubeđivali da ne plaćam kaznu jer navodno to može da zastari i/ili da nepostoje međudržavni sporazumi koji regulišu ta pitanja, ali sam ja ipak platio.
 14. uvek je najpovoljnije platiti kartu u valuti odakle letiš. Dakle, ako ti je prvo ponudio cenu u dinarima predpostavljam da letiš iz Srbije. Tako i plati u dinarima sa dinarske kartice. Tako je najpoviljnije!!!!!
 15. du-ki

  Sicilija početkom marta - gdje poći, šta obići

  još jedan put razmislite o rent a caru, izuzetno je jeftin a pružiće vam mnogo veći komfor i priliku da obiđete mnogo više nego javnim prevozom. Nasumičnim pregledom vidim da je cena iznajmljivanja za tri dana u vašem periodu kreće od 17-18€ za tri dana vožnje!!!! Uzmite ga na aerodromu čim sletite, toliko ćete uštedeti već na transferu od aeridroma do grada