du-ki

Members
 • Content Count

  425
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About du-ki

 • Rank
  putnik dugoprugaš
 • Birthday 05/16/1967

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

3,864 profile views
 1. Dogovor je pao. Opet ćemo imati kartu za parkiranje na samom terminalu aerodroma u Temišvaru. Kupiće je moji prijatelji 05. oktobra i važiće 6 meseci do 05. aprila 2019. Javite se na pp radi dogovora ako nekome bude trebala.
 2. kao što sam gore napisao, moji prijatelji putuju 5-8 okt Da li imaš neki predlog??
 3. Zdravo, moji prijatelji putuju sa temišvarskog aerodroma 5-8. okt pa su kao "stručnjaka" zamolili da proverim ima li neko pre paid kartu koja je slobodna u tom periodu?
 4. Ništa!!!! Štampaćeš, ili ćeš ga imati u elektronskom formatu u svom telefonu, boarding pas (kartu za ukrcavanje). Bording pass "dobijaš" odnosno možeš da preuzmeš nakon check in procedure. Mislim da se oni koji biraju (i plaćaju) sedišta mogu čekirati 30 dana pred let, a za one koji nisu izabrali tu opciju čekin počinje 48 sati pre lete.
 5. Faktura je račun i dobićeš je za nekoliko dana na e-mail, a dokument sa bar kodom je boarding pass i dobićeš je kada napraviš check in proceduru. Ako si platila samo osnovnu cenu karte moćićeš da se check in-uješ 48 sati pre leta.
 6. du-ki

  Kupovanje karti za ruske željeznice

  i ja sam kupovao preko sajta RZD bez problema. A takođe i u agenciji Putnik u Dragoslava Jovanovića. Tamo radi extremno ljubazan i predusretljiv gospodin. Kod njega možeš kupiti karte i platiti u dinarima ( taj železnički kurs je možda malo jači, odnosno koa bankarski). Na sajtu izaberi šta ti odgovara i zapiši broj polaska, on će ga naći u svom sistemu i prodati karte.
 7. du-ki

  AIRBNB iskustva

  Obično sve ide glatko ako ideš po uputstvima. Možda da pokušaš ponovo. I ja izdajem jedan apartman u Beogradu i lako sam postavio. Moja preporuka je da obavezno koristiš i booking.com, kod mene su gosti 95% preko booking-a, 2-3% preko airbnb-a i 2-3% preko ostalih 5 sajtova. Ako želiš registraciju na booking evo ti link, ako se loguješ tako prvih 5 rezervacija ti je besplatno (a i meni) : https://join.booking.com/r/54d3262c Možeš mi posati i na pp za bilo koji savet.
 8. du-ki

  AIRBNB iskustva

  da, mozes ponoviti rezervaciju kada istekne vreme za uplatu da, mozes platiti karticom koja nije na tvoje ime
 9. pre dve godine sam takođe boravio dve nedelje u Portugalu i to 6 noći Lisabon sa okolinom, zatim dva dana Madeira, pa dva dana dolina reke Duoro (terasasti vinogradi gde se uzgaja loza za Porto...vinarije...) i na kraju 4 dana Porto. Ubedljivo najjači utisak Madeira!!! imaš letove Easyjeta iz Lisabona. Pogledaj
 10. du-ki

  Palermo

  Sa vojim društvom sam proveo 14 dana po Siciliji u leto prošle godine. Prvi deo puta je bio vezan za Palermo i okolinu, kasnije smo se prebacili na Cataniju i okolinu a završili sa jugom Sicilije. Palermo nema svoju plažu, odnosno plaža Palerma je u Mondelu. može se posmatrati i kao deo Palerma jer vozi gradski prevoz. Dosta je velika o peskovita. Najvećim delom je zauzeta nekakvim kabinama. To si kabine koje se verovatno zakupljuju godišnje u kome ljudi drže svoje stvari za plažu: stolice, ležaljke, peškire....kada dođu familijarno borave ispred svojih kabina, , tu se sunčaju i druže.... Manjim delom je slobodna, odnosno bez kabina gde se može postaviti suncobran i peškir. U vreme u koje smo mi bili bilo je sasvim dovoljno mesta i nije bila prevelika gužva. Posle podosta iskustva sakupljenog na plažama po grčkim ostrvima ovoj plaži bi dao ocenu 3 -. Palermo me takođe nije oduševio, osim po prljavštini. Retko gde u Evropi se mogu naći toliko prljave ulice i gooomile pored kontejnera. Negde sam načuo da to ima veze sa mafijom, odnosno da je odnošenje smeća u Palermu u rukama mafije i da je to neka vrsta pritiska na vlast. Ko bi ga znao, alo prljština je nešto po čemu ću zapamtiti Palermo. Kratko smo se zadržali u Ćefalu, i to je mesto koje možda najviše podseća na mesta u Grčkoj koja srbi vole. Simpatični gradić od koga se pruža velika peščana plaža sa suncobranima i ležaljkama, ali je na primer manje kafića na plaži nego u Grčkoj. Ocena 4. Oba mesta su na Tirenskom moru koje je osetno toplije od Jonskog koje ćemo obiću u nastavku. Đardini Naksos je mesto u koje turiste uoz Srbije najčešće vode turističke agencije. Mene lično nije oduševilo a koncipirano je tako da su uz plažu načičkani veći i manji hoteli. Tui se nismo kupali tako da izostaje ocena. Kupali smo se na plažama koje se 15km južnije, koje su me u stvari najviše oduševile je su sa sitnim kamenčićima (lično volim takve plaže), voda je kristalno čista a talasi za neplivače opasni. Zbog većih talasa obala je dosta strma i nema plićaka već posle nekoliko metara nastaje dubina. Ocena 5!!! Sledeća baza je bila u Avoli, obišli smo nekoliko plaža u okolini, gde je opet pesak, palže su manje i intimnije, ali nipočemu posebne. Dakle 4. Da sam ih ocenjivao prošle godine, posle letovanja, verovatno bi ocene bile niže nego sada. Sada je malo proradila nostagija, pa su ocene malo skočile. Dakle,ne bi Italijani okupirali Hrvatsku i Grčku obalu da imaju taj kvalitet plaža, kakve se tamo mogu naći, nego bi u većoj meri ostajali "kod kuće".
 11. du-ki

  italija

  Šta će ti agencija uopšte???? Zasuči rukave, izguglaj prevoz i smeštaj sam. Imaš milion kombinacija a naše agencije vode u tri mesta na onolikoj Siciliji!!!! Ako treba konkretna pomoć traži ovde
 12. du-ki

  Moskva - samostalno

  https://tickets.kreml.ru/en/#id=1&sid=1 ovo je sa zvaničnog sajta Kremlja 500rub za ulazak u Kremlj, bez posebnih izložbi. Možeš obići ambentalnu celinu unutar zidina i sve crkve ako se ne varam. Nama je to bilo dovoljno, nismo išli u oružarnicu i specijalne izložbe. Cena od oko 7€ stvarno nije visoka!!!
 13. du-ki

  Moskva - samostalno

  I mi smo isli istom rutom pre tri godine, i mislim da si potpuno u pravu što se troškova tiče. Rusija nije više tako skupa zemlja kao što je nekada bila i cene su više manje slične kao svuda u Evropi. moje mišljenje je da su čak i nešto niže nego evropske. U odnosuna vreme kada smo mi bili rublja je još devalvirala tako da mislim da je sada još povoljnije za nas. Rublje možeš poneti iz Srbije ili tamo menjati. Ima veliki broj menjačnica i prilično su bezbedne. Razlika u odnosu na na nas je što se kurs menja više puta u toku dana, bukvalno kad god prođeš kurs je nešto drugačiji naravno to su minimalne razlike ali vrlo frekfentne. Takođe mislim da si dobro podelio vreme u ta dva grada. A što se tiče ulaznica, moja preporuka je da pre puta dobro isplaniraš obilaske i SVE ulaznice kupiš on-line. Redovi su priično veliki i kupljena ulaznica u džepu je velika prednost.
 14. da, onaj plastični prolazi sigurno!!! a pazi da svi glelovi, tečnosti sprejevi budu u tubama i flašicama zapremine manje ili max 100ml i da se može da stane u plastičnu kesu zapremine 1 l.