du-ki

Members
 • Content count

  404
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About du-ki

 • Rank
  putnik dugoprugaš
 • Birthday 05/16/1967

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

3,249 profile views
 1. Moskva - samostalno

  Mi smo bili 14 i nismo se prijavljivali. Niko nas ništa nije pitao !?!
 2. pravilo za prolazak sekjuriti kontrole je: http://www.beg.aero/lat/strana/19571/tecnosti-u-rucnom-prtljagu i važi za sve aerodrome i nije vezano za pravila avio kompanija
 3. ne zaboravi da rumunija nije u šengenu i da po sletanju prolaziš kroz pasošku kontrolu, zatim bez sumnje, moraš na sekjuriti ček i onda na gejt.
 4. Od Beograda do Sarajeva

  I ja sam sa suprugom u poslednjih godinu dana više puta bio u Sarajevu sa BG tablicama. Spavali smo preko airbnb-a, parkirali na ulici ili u javnim parkiralištima, šetali uzduž i popreko, ručali, večerali, razovarali na ekavici..... Jedini "incident" se dogodio kada smo iz Sarajeva išli na Vrelo Bosne. Naime od Sarajeva do Ilidže je puno putokaza, međutim u Ilidži ih nismo videli i kada smo se našli u kružnom toku nisam znao gde da izađem. Upitam vozača iz susednih kola kroz otvoren prozor kuda do Vrela Bosne i on mi samo mahne rukom da ga pratim. Dovede me čovek do parkirališta, izađe iz svojih kola, objasni mi uslove parkiranja, cene i slično, reče mi i da do Vrela Bosne se može peške za oko pola sata ili kočijama koje koštaju toliko i toliko maraka. Tada mi kroz otvoren prozor ubaci papirić na kome je usput ispisao broj svog mobilnog telefona i ime i reče da ga slobodno pozovem ako mi bilo šta zatreba u Sarajevu. Potpuno sam siguran da je, da bi me doveo do parkinga, skrenuo sa svog puta i u objašnjavanju potrošio svojih petaestak minuta. Ovo se dogodilo baš u vreme Uskršnjih praznika prošle godine. Ovo se dogodilo lično meni i ovde ne bih otvarao priču da je pravilo da će se destiti ovo ili ono bilo gde da se nađeš na putu, ali sve ovo pišem kao prilog ovoj temi.
 5. Marice, ovde se radi o letovim loucoast kompanije wizzair, kod kojih karte nisu vezane, odnosno potpuno su nezavisne i nema potrebe za bilo kakvom intervencijom !!!!
 6. mali update. Kartica je slobodna do 6. aprila i od 11. aprila ponovo. Važi za zainteresovane za parkiranje na TM aerodromu
 7. Glavno pravilo kod cena low coast letova je- da pravila nema. A ako se i naziru neka pravila, najniže cene su mesec - mesec i po dana pred let. Dakle preti često, i čim ugledaš povoljnu cenu- kupuj. Svakako pogledaj cene i sa okolnih aerodroma www.azair.eu tu ćeš lakše naći povoljne cene nego iz Bg!!!!
 8. Gea tours - iskustva

  U EU je dozvoljeno po osobi unetu 40 cigareta!!!!!! Ukoliko se u kontroli prtljaga pronađe više od toga, kao kazna nije predviđeno oduzimanje viška nego naplata oko 400€. Govorim iz ličnog iskustva na graničnom prelazu Vatin.
 9. Belgija

  Pouzdano znam da kada imaš železničku kartu na bilo kojoj relaciju po Belgiji, trasfer Aerodrom Charleroi- Charleroi Sud je besplatan. Po analogiji trebalo bi da je dž i sa Go pass kartom. A inače je koštala 5€.
 10. Baš smo neko slepo crevo Samo da obavestim zainteresovanje da je moj drugar kupio šestomesečnu pretlatnu kartu za parkiranje na temišvarskom aerodromu koja važi od 15. februara do 15. avgusta. i ko je zainteresovan neka mi piše na pp radi dogovora. Ko ne zna, radi se o parkiranju na P2 parkingu koji se nalazi oko 150m (oko 1 min) od areodromske zgrade, i omogućava nam da podelimo troškovre oko kupovine katice i povoljno parkiranje. Redovne cene na parkingu su prilično visoke i ovo je super prilika za uštedu. Parking je skroz bezbedan, ograđen je, osvetljen i čuvan 24h.
 11. teška si ti pitanja brate ako si siguran da ti odgovara BUD-LIS započni proces zamene i ako ti prođe znači može. Podeli onda to ovde sa nama.
 12. Dakle nude ti da izabereš nove letove u periodu 14 dana pre tvog leta ili 30 dana posle, sa tvog ili aerodroma u okruženjenju, npr: Tirana. Bez obzira koliko ti letovi tada budu bili skuplji nećeš doplatiti ništa. Druga opcija da ti vrate pare nazad 100% Treća da ti uplate 120% para na Wizz račun koji ćeš koristiti za kupovinu karata u wizz-u, ali mislim da je oročeno u narednih godinu dana. To možeš uraditi sada ili bilo kada pred let. Nadam se da je jasnije
 13. Moskva - samostalno

  .... i ako je sve ogromno i impozantno, jako je lako za snalaženje kada se ide u sopstvenoj režiji. Dakle samo napred. Bićete oduševljeni kao i mi
 14. Balkan Flexipass

  Koji si ti CAR Rax-e !!!!!! Gde si ovo iskopao? Svaka ti čast :))))