du-ki

Members
 • Content count

  384
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About du-ki

 • Rank
  putnik dugoprugaš
 • Birthday 05/16/1967

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

2,878 profile views
 1. Potsetnik za zainteresovane: prepaid kartica za parkiranje na Temišvarskom aerodromu je i dalje aktuelna i ako neko ima potrebu da je koriisti u periodu 23.feb-18. mart neka mi se javi u pp radi dogovora.
 2. Maroko - cene

  ako se sećam, ulična hrana je oko 1-2€ porcija
 3. Izrael

  Već sam se raspitao u rent a car agenciji. Auto se može voziti isključivo u granicama Izraela i odredjenim koridorima kroz Palestinsku teritoriju.
 4. Izrael

  hahahahah evo ja se spremam za Izraelsku turu, išlo bi nas 8-10 u grupi i baš tražimo stanove, kako bi nas jeftinije koštalo, više zbog mogućnosti spremanja hrane nego jeftinog spavanja. I daleko smo od sekte Zato bih ovde da potražim pomoć iskusnijih: putovanje bi trajalo 7-8 dana sa sletanjem u Tel aviv gde bi uzeli rent-car. Jerusalim bi bio centralna destinacija a interesuje nas sve što je turistički interesantno u Izraelu. Dakle: Kako da rasporedimo mesta gde bi bilo noćenje? Šta se dnevnim izletom može iz Jerusalima, a za koju destinaciju je pametnije prespavati na samom lokalitetu? Koje su must see mesta za sedmodnevni boravak u Izraelu? Da li se izraelskim rent a car-om može u Jordan? Svaka informacija ili savet je dobrodošla!!!
 5. http://www.azair.eu/
 6. ... i to bočica mora biti max 100 ml zapremine. Nije dozvoljeno čak ni kada je bočica zapremine 120 ml očigledno poluprazna
 7. Da, zbog visoke cene parkiranja na sat ovde smo smislili i razradili način kako da svi ustedimo, pa tako ko kupi pretlapnu kartu za nekoliko meseci unapred, podeli ovde info pa ostali forumaši se mogu priljučiti i podeliti taj trošak. Tako ja trenutno imam prepaid karticu za parkiranje koja važi do 3 marta 21018. ako znaš termin svog putovanja možemo se dogovoriti da je i ti iskoristiš i tako podeliti trošak. Od kako su ukinuli voz, Gea je postala jedini način transporta do Temišvara. Ponekad se može naći ponuda za prevoz i na blabla.com ali ni to nije tako frekfentno kao za neke druge pravce. Kolima je ipak najudobnije. Kako god odlučiš Piši mi na pp pa da možda napravimo dogovor.
 8. Kazne iz inostranstva

  Ja sam imao isto iskustvo pre tri godine. Stigla mi je kazna za brzu voznju u Španiji, i ponuda od policije da ako platim u ostavljenom roku kaznu umanjuju za 50% (kao kod nas). U mom slučaju to je bilo 50€ i ja sam platio online. Jbg, tako sam procenio. Prosle godine mi je skoro 4 meseca posle puta, rent a car agencija skinula neku lovu navodno za putarinu. Vožnja je bila u Portugaliji, a tamo je sistem da preuzimaš vožilo sa tag-om, koliko god da se voziš oni te očitaju kada vozilo vraćaš i toliko platiš tada. Navodno pojavila se neka razlika, koju su ladno skinuli 4 meseca kasnije bez obaveštavanja ili pitanja (radilo se o nekoliko evra). Tako da sigurno znam da pare mogu da skinu i mnogo kasnije, a da li će to važiti i za kaznu, to ne znam. Iskustvo mog druga je da mu je rent a car u Francuskoj skinuo iznos 35€ kao naknadu za dostavljanje podataka o vozaču policiji zbog prekoračenje brzine na auto putu. Lova je skinuta 6 meseci posle putovanja, a od policije nista nije stiglo već 2,5 godine. Ovo su samo činjenice, ne bih da izvlačim zaključke ili da savetujem
 9. Promenjene je i to ne više. Dakle, za letove od 29.okt (čini mi se) dozvoljeni besplati ručni prtljag je povećan sa dimenzija 42x32x25 na 55×40×23 . Ali ne mogu da garantuju, da ako svi putnici ponesu kofere maksimalnih dimenzija, da će sve moći da stane u kabinu. Ako procene da ne mogu, neke od kofera će preuzeti i smestiti u unutrašnjist aviona i preneti besplatno, a ostali će svoje kofere poneti sa sobom u putničku kabinu. Sličnu praksu već duže vreme spropvodi Rayanair
 10. Bio sam u prilici da posle godinu dana ponovo koristim parking na temišvarskom aerodromu. Sve funkcioniše kao i do sada osim što se parking dobrano proširio. Čini mi se da je sada bar 5 puta veći nego pre 4 godine kada sam tamo bio prvi put. To je baš neverovatan primer kako jeftini letovi mogu da razviju zemlju, region ili neki grad. Sada su i linije frekfentnije, pored Wizzaira odande leti i Rayan, Tarom i Lufthansa, mada su nama interesantiji lowcosteri. Samo zamišljam šta bi odluika da se naprimer Batajnica, Ponikve ili neki drugi vojni aerodrom u Srbiji osposobe za civilne letove. Sve se expresno brzo razvija: prevoznici, taxisti, mini i oni veći hoteli, prodavnice.... Temišvar je pravi primer za to!!!!!!!! Kupio sam i pripaid karticu za parkiranje na aerodromu i važiće još 6 maseci. Ako neko planira putovanje može mi se javiti na pp radi dogovora.
 11. ITALIJA (Bergamo-Como-Genova)

  Od aerodroma do Bergama ideš busom: https://www.atb.bergamo.it/en/atb-network/tourism-in-bergamo/airport-bus pa odatle vozom za Como sa presedanjem u Monzi: http://www.trenitalia.com/tcom-en Guglaj maloi sam. Videćeš zabavno je a i može da koristi
 12. ITALIJA (Bergamo-Como-Genova)

  Kao prvo, mislim da si napravio pravi izbor. Bergamo + Como za tri dana je više nego dobar izbor. Drugo, iz Bergama nemaš direktan voz za Como, mora se presedati u Monzi, a voz ide na stanicu Como S Giovani. To je na oko 500m od tvog smeštaja. U Comu postoji još železničih stanica za neke od njigovih privatnih kompanija i jedna je na samoj obali, zove se Como Nord Lago. Nemoj to da te brine. Varena je simpatično mesto na obali jezera Como i dobro je povezana železničkom linijom na pruzi koja kreće iz Leca na sever. Nemoj se opterećivati Varenom naićićeš na bajkovita mestašca i u okolini grada Como, koji ti je baza ako se ne varam. Ako imaš pitanja, rado ću odgovoriti ako se setim, jer smo tu regiju detalno obilazili pre nekoliko godina.
 13. Spanija - Maroko Oktobar

  Možda je bolja ideja iz Malage za Tangeir Air Arabiom za 19€
 14. Put za Bosnu

  ako si iz Srbije-može! Treba ti samo lk
 15. iz opisanog mi se čini da je opcija za plaćanje istekla a da im pare u tom vremenu nisu legle, tako da je rezervacija istekla. Proveri sa bankom, verovatno su pare vraćene na tvoj račun ili nisu ni "odlazile" zbog (moguće je) neke baknarske zavrzlame. savet za sledeći put: pitaj nekog ko ima karticu da ti kupi karte a ti mu odmah daj u kešu. Tada je sve jako brzo i efikasno.