Norma Bates

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Norma Bates

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Norma Bates

  Izvodi u Hrvatskoj

  Pozdrav, imamo sustav e-građani, preko kojega možemo zatražiti dokumente koje spominješ. Više detalja na ovoj strani: https://gov.hr/e-gradjani/o-sustavu-e-gradjani/1584 Jedino moraš podići osobno šifru za pristup.
 2. Norma Bates

  Island leto 2016

  Samo jedan mali savjet za rentanje auta, izbjegavajte Sad Cars. Auti su im stare kante, mi smo dobili yarisa starog 10ak godina i sa preko 350.000km. Srećom sve su bile dnevne ture u pitanju. Customer support im je nikakav, imate na tripadvisoru cijelu temu o njima.
 3. Norma Bates

  Koliko često srećete druge putnike s ovih prostora?

  Ovo proljeće smo bili na Svalbardu i otišli smo na planinarenje. Negdje pred vrh, vidimo čovjeka u daljini iza nas kako se dosta trudi da nas dostigne. Mi smo imali rentanu pušku a on je bio nenaoružan pa je zato i žurio za nama (na Svalbardu je zakonom obavezno nositi pušku izvan grada, zbog zaštite od polarnih medvjeda). Kad nas je konačno stigao, počeli mi priču na engleskom i tada nam je i potvrdio da je žurio za nama . Pitamo mi njega odakle je, a lik odgovara I'm from Slovenia . Samo što nismo kolo od sreće zaplesali na planini ))) Općenito od ex Yu ekipe, najčešće srećemo Slovence.
 4. Norma Bates

  Kazne iz inostranstva

  Ja sam na kraju platila svoje, pošto sam još nekoliko puta nakon toga išla u Norvešku. Za brzinu dolaze čestitke od nacionalne agencije za naplatu (sismo).
 5. Norma Bates

  Lonely Planet

  Bilo bi fora da se prijave oni koji su kupili, pa se share-amo. Evo, ja nudim Škotsku i Amsterdam, ako nekome treba.
 6. Norma Bates

  Kazne iz inostranstva

  Znam iz osobnog iskustva da sa Norveškom nema šale. Nakon ignoriranja opomene koja je poslana, oni unajme nekakvu agenciju za ganjanje naplate. Čitala sam o tome i na uk forumu, gdje je nekome eskaliralo skoro do suda. Uglavnom, bolje stisnuti zube i platiti. Pošto su kazne astronomske, imaju mogućnost online razbijanja otplate na 12 rata.
 7. Norma Bates

  Hrvatska, van autoputa

  Probaj si instalirati hak aplikaciju, imaju prikaz svih benzinskih u blizini (obavezno filtriraj koja ti vrsta goriva treba). Velika većina benzinskih u hr ima i wifi, a sad ga nudi i skoro svaki kafić.
 8. Norma Bates

  Hrvatska, van autoputa

  Kad god ti se ne žuri, u Hrvatskoj je uvijek ljepše i puno jeftinije ići van autoputa. Cesta ti je ok,. Pazi jer zna biti kontrola brzine. Kad već ideš prema Slunju, stani u Rastokama na kavu, krasno je to mjesto.
 9. Norma Bates

  Ryanair

  Ja sam nosila više puta dslr i nije nikada bilo problema.
 10. Norma Bates

  Hrvatska, kolima

  Evo da i ja doprinesem.Jedan zimski odmor sam iskoristila za proputovanje Srbijom, od Beograda pa istočnom i centralnom Srbijom pa do Pirota. Nisam imala apsolutno nikakvih problema, dapače, iskustva su svugdje bila pozitivna a moje oduševljenje krajevima i ljudima ogromno. Isto tako, prošla sam sve ex Yu države, također samo sa pozitivnim dojmovima. A nećete vjerovati, jedini put kad mi je stradao auto je bilo u Hrvatskoj, kad sam sa Ri tablicama parkirala u Zagrebu blizu stadiona (a naravno nisam imala pojma da je nekakva tekma u tijeku)
 11. Norma Bates

  Kako do Kalinjingrada

  Vidim da je zadnji post iz 2011, pa da provjerimo ako ima nečeg novog. Da li je netko u zadnjih godinu dvije bio u Kalinjingradu? Bit ću uskoro u Litvi i Latviji, pa rekoh, možda i da skoknem ovdje. No nekako mi sve manja ta želja, pošto imam feeling da bi prelazak granice sa renta carom latvijskih tablica bio jednak nemogućnoj misiji
 12. Norma Bates

  Lički biser do kojeg se ne može doći

  Brane ti jer se nalazi točno na granici 2 zemlje, a da bi došao u Lički Tiškovac moraš preći preko teritorija BiH. Da bi bilo još kompliciranije, granični prijelaz Lička Kaldrma je malogranični, odnosno samo stanovništvo koje živi u tom kraju može njim prometovati Može se (ilegalno) i proći tragom unske pruge, eto i filmića dvojice koji su tuda prošli https://www.youtube.com/watch?v=NKnyRlw9gYU Tamo žive 3 osobe, navodno rade odličan kozji sir. Nisam još bila pa je i meni je u planu u kasno proljeće, kad više ne bude snijega, ići na Babić preko T.Vagana. Ako ima zainteresiranih, možemo se i udružiti. Koga zanima, cijela naša avantura je na https://picasaweb.google.com/asterix101/PoLickimJezerima10I110710
 13. Norma Bates

  Lički biser do kojeg se ne može doći

  Jako lijepo napisano. Čak je i moja fotka s Panoramia korištena Uspjela sam posjetiti ovaj biser iz trećeg pokušaja, uz prethodnu najavu u policijskoj stanici u Srbu. Na graničnom prijelazu u Ličkoj kaldrmi (ovo je valjda najpogođenije ime za neko mjesto, ikad ) smo dobili pogranične propusnice, uz neku simboličnu naknadu. Bojim se da je autor u pravu da više ne može doći "regularnim" putem, pošto se sad radi od granici EU i non EU zemlje. Iznad jezera je prekrasna livada na kojoj smo kampirali i roštiljali cijeli vikend Kod Steve smo kupili rakije . Rado bih posjetila to mjesto, čak i pješke ako treba, nije tako strašno.