easytovisa.com

Britanske vize

2,179 posts in this topic

Mislim da cak i ne preporucuju da se avionska karta kupi pre dobijanja vize. A sigurno nije neophodan dokument od kog ti zavisi dobijanje vize. Uostalom, proveri na zvanicnom sajtu da li se igde spominje avionska ili bilo koja druga karta prilikom apliciranja za vizu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako vec ides preko agencije zasto ih ne zamolis da ti naprave rezervaciju karte? Oni mogu lako da je otkazu i to ne kosta nista. To mozes da uradis i ako ne ides preko agencije :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

postovanje svima. interesuju me iskustva za dobijanje EEA vize. naime, supruga i dete imaju pasos EU i zelimo da odemo da zivimo u UK. interesuje me da li je najbolje sam aplicirati ili preko neke agencije? da li je bolje da to radim dok jos imam posao ili kad prekinem? da li treba dok je zena jos tu ili kad ode? hvala unapred.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5.5.2017. at 3:38 PM, Dragance said:

Pogledajte dobro taj internacionalni vencani list. Koliko znam, postoje verzije na nemackom i francuskom, da li valjda postoje neka Zenevska i neka Becka konvencija, pa u skladu s tim i odabir jezika. Ali, na obe verzije, na poledjini postoji prevod na jos nekoliko jezika, ukljucujuci i engleski, gde je prevedeno ono nesto malo reci sto postoji na tom dokumentu, poput: ime, prezime, datum rodjenja i sl. A svi ostali licni podaci su isti i razumljivi na vecini jezika koji koriste latinicno pismo. U skladu s tim, mislim da je besmisleno tako nesto prevoditi na engleski, kad se vec zove internacionalni vencani list i kad u sebi sadrzi prevod na engleski.

Ovo si sve tacno rekao, pogledao sam svoj internacionalni vencani list koji je na francuskom i na drugoj strani je prevod na vise jezika, odnosno trazenog engleskog!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9.5.2017. at 1:15 PM, ivana.popovic said:

Pozdrav svima. Ne znam da li ce nekome znaciti ova informacija ali doslo je do promena u procesu apliciranja za vizu u centru u Bg - sada sva dokumenta skeniraju i elektronski salju u UK na odobrenje tako da vise nije potrebno prilagati kopije dokumenata vec samo originale i prevode, sva dokumenta odmah dobijete nazad. Mi smo u petak pokusali aplicirati za EEU family permit ali je sistem pao na sva 3 kompa i danas je suprug opet otisao, novine su uvedene u cetvrtak. Tako da sada i sam razgovor traje znatno duze jer im je sistem jos uvek izuzetno spor. Nadam se da ce danas biti sve ok Pozdrav svima

 

On 10.5.2017. at 10:02 AM, ivana.popovic said:

Za  EEU permit se sva dokumenta salju u UK, kao sam dobro razumela u Sheffield, a odatle u Poljsku stigne odgovor da li je odobreno ili ne davanje te dozvole za ulazak u UK, u Poljskoj zavrse pasos i salju ga u Bg. Juce je sve vec radilo kako treba i nije bilo preteranog cekanja, pretpostavljam da ce tako biti i u buduce.

Znaci nam ova informacija, a bilo bi lepo ako mozes da nam malo opsirnije opises, da bi imali celokupnu proceduru i kazes sta si sve tacno predala od dokumenata (od osnovnih dokumenata, pa do vasih dokaza o braku, tipa slike, poruke i ostalo)

Znaci dokumenta se i dalje predaju u VAC centru u Airport city-u na Novom Beogradu? Predaju se sva originalna dokumenta, bez fotokopija, sa prevodom. (koja dokumenta su sve potrebna da se prevedu?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

i molio bih, ako znate neku agenciju koja odradjuje sve u vezi EEA vize, da mi date podatke iste. hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

3. Documents you must provide

You must provide:

a valid passport

evidence of your relationship to your EEA family member, for example a marriage certificate, civil partnership certificate, birth certificate or proof that you’ve lived together for 2 years if unmarried

your family member’s valid passport or national identity card (or a certified copy if you can’t provide the original)

proof of your dependency if you’re dependent on your EEA family member

 

sta je ovo poslednje proof of your...???

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, zhule said:

3. Documents you must provide

You must provide:

a valid passport

evidence of your relationship to your EEA family member, for example a marriage certificate, civil partnership certificate, birth certificate or proof that you’ve lived together for 2 years if unmarried

your family member’s valid passport or national identity card (or a certified copy if you can’t provide the original)

proof of your dependency if you’re dependent on your EEA family member

 

sta je ovo poslednje proof of your...???

Da dokazes svoju zavisnost ako finansijski zavisis od svog bracnog partnera.

Ako ti i tvoj partner jos uvek niste u UK, kao sto si rekao, to mozes dokazati bankovnim racunom od tvoje supruge.

Ja planiram takodje da uplatim odredjenu sumu na racun i da dokazem tako za svoju suprugu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

a kakva je situacija ako ne zavisim? da li je bolje da kazem da sam zaposlen ili ne? doduse, supruga trenutno ima friyerski salon. da li je pametno raditi pre nego zatvori?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako ne zavisis, onda dokazes svoje finansijko stanje. Nista njima ne znaci da li ti radis ili ne ako je bankovni racun prazan ili sa nedovoljnom svotom novca. Najbitnije je da imate para na racunu, i ti i tvoja supruga. Nije tacno propisano koliko, u sustini sto vise to bolje, da ne pomisle da cete cim stignete da se nakacite na socijalu i ostalo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi smo predavali papire za dete, za kratku poseti tetki- ne za preseljenje. Putuje sa suprugom koji ima hrvatski pasos. Predali smo za oboje dokaze o zaposlenju i primanjima, za dete potvrdu iz vrtica da je dobio godisnji odmor, punomoce overeno kod notara da suprug moze voditi dete preko granice, imali smo i povratnu kartu i pozivno pismo od tetke koja je drzavljanin UK. Sva dokumenta sam prevela ja posto nije potreban prevod sudskog tumaca, predali smo originale i prevode, oni su ih skenirali i odmah nam vratili. nismo prilagali dokaze o nasem braku, tipa vencani list ili fotografije, posto putuje dete a ne ja, i poseta je od samo 7 dana sto pise na svim papirima koje smo predali. Ne znam da li sam mnogo pomogla posto je kod vas slucaj drugaciji. U svakom slucaju javicu ishod. Srdacan pozdrav

Mislim da nema potrebe da se obracate agenciji, procedura zapravo nije uopste komplikovana a nisam ni sigurna da postoji agencija koja bi znala da obradi aplikaciju za EEU family permit. Ja sam se u pocetku plasila kako cu sve sama, ali mislim da je sve ispalo ok. Ne plasite se :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam obratio paznju da si ranije navela da si za dete aplicirala. Kao sto kazes nije ista situacija, ali hvala u svakom slucaju. 😊

Vracam stalno i skupljam informacije od svakog ponesto! Bilo bi lepo ako bi neko napisao celokupnu proceduru dobijanja EEA Family Permit-a i kasnije dobijanja boravisne i radne vize putem spajanja porodice. U slucaju kada je jedan supruznik EU drzavljanin a drugi sa nasim Srpskim pasosem.

Pisano je ranije o svemu i ima ovde clanova koju su to prosli pa ako moze neko da objasni sve. Verujem da ima nas dosta kojima je ovo potrebno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

danas sam pricao sa ljudima iz jedne agencije koja se bavi viziranjem (necu da reklamiram). dakle, za apliciranje za EEA family permit potreban je pasos osobe koja aplicira, vencani list internacionalna verzija i pasos osobe koja ima EU pasos, tj na osnovu koje se trazi EEA. postoje dve opcije.

jedna je da se putuje zajedno, tada se EEA dobija dok su obe osobe jos u srbiji. tada uz navedeno treba prikazati i uplacene karte. ovde je pozeljno (potrebno) pozivno pismo nekoga ko zivi u UK i ko ce potvrditi da ce vas docekati i pomoci.

druga opcija je da osoba sa EU pasosem ode prva i resi posao, stambeni status i NINo, a zatim po dobijanju prve plate salje potvrdu o istoj (payslip), na osnovu cega se aplicira. tada osoba koja aplicira moze sama da putuje u UK.

dakle niti u jednom momentu nije spomenut racun ili kolicina novca. to treba za turisticku ili nesto drugo.

voleo bih da neko ko je prosao ovo potvrdi , opovrgne ili da detaljnije pojasni. PONAVLJAM, ovo su informacije dobijene u agenciji koja radi viziranje i to uglavnom EEA...

sto se tice dokazivanja zavisnosti (finansijske), to se odnosi na clanove prordice, otac, majka, brat, sestra... dokazati da vam osoba iz UK pomaze. tako mi je pojasnjeno. dakle ne veze se za bracne drugove.

jos jedna bitna stavka je da ste dugo u braku, da ne bi posumljali na brak iz koristi. ako ste kratko u braku, treba poneti sto vise slika iz doba pre braka, vencanje, pa do danas...

 

Edited by zhule

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja znam za jedan slucaj gde je par bio samo mesec dana u braku, pa su dobili vizu na osnovu prethodnog perioda uz prilozene dokaze naravno. Mislim da nije bitno da li aplicirate za vizu 5 dana ili godinu dana nakon ceremonije, vazno je da imate relevantne dokaze(slike,chat,skype,screenshot poziva itd.) Inace ja imam ceremoniju 3.juna i apliciracu odmah par dana nakon toga, jer nema smisla da cekam mesec ili duze da bih ja aplicirao za EEA family permit. Nigde nema zapisano koliko se mora biti u vezi pre braka, niti kada se sme aplicirati, shodno tome se oni tako moraju i ponasati. Na osnovu svih tih silnih dokaza, ne verujem da bi doslo do odbijanja vize. Pretpostavljam da je dosta ljudi nespremno otislo da aplicira, te su bivali odbijeni. Opet svaki slucaj je drugaciji, pa nikad ne znas sta moze da te snadje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zhule

Dobre si informacije dobio od agencije. Ako mozes da mi u inbox posaljes ime agencije, trebace i meni.

A ovo za finansijku zavisnost idalje mislim da je potrebno, jer je navedena kao obavezna stavka za supruznika u dokaznim dokumentima, kao cetvrta, pored jednog pasosa, drugog i internacionalnog lista.

Moja supruga je bez posla i finansijki zavisi od mene, tako da mislim da to moram dokazati.

Coa93

Srecno bato posle ceremonije. 😊 Mislim da nece biti problema ni kod tebe. Mi smo manje od godinu dana u braku, ali imamo duzu vezu pre toga, tako da cemo i mi priloziti dosta slika, poruka, i ostalih stvari.

Nego ajmo malo da pisemo o tome sta cemo kada dobijemo/dobijete EEA Family permit i odemo tamo? Kako planirate posle da dobijete/dobiju radnu i boravisnu vizu? Sta je sve potrebno od dokaza posle, koliko mesecnih payslip listica, da li je obavezna ona cifra od £18600 kao minimalna? (nigde to nisam nasao da pise zvanicno). Posle kog vremena cete predati za tu vizu?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

coa93ns, to sam i napisao, da, ako ste kratko u braku, treba poneti sto vise dokaza da ste i ranije bili zajedno. naravno da nije bitno koliko si u braku, ali ako ne potkrepis kratak brak slikama i dokazima o prethodnom zabavljanju, mogu da prave problem. nisam se dobro izrazio...

BelLon, u pravu si, neko bi mogao da napise iskustvo i neke uslove za apliciranje za res card. mene recimo interesuje da li mogu dobiti res card ako supruga sa EU pasosem radi part time poslove, ili mora biti nesto ozbiljnije. ipak, kad dodjes sa EEA mozesd i ti raditi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

proof of your dependency if you’re dependent on your EEA family member

u ovoj stavci o zavisnosti postoji ono IF. dakle AKO zavisis onda treba dokazati. tako ispada...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na odgovoru, ali sada ne znam koga da slusam i sta da radim, da kupujem kartu ili ne? Jedni kazu jedno, drugi kazu drugo ! :sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi smo aplicirali krajem 2016 dva puta i oba puta smo odbijeni. Moja supruga je sa Filipina i maja 2016 je dosla u Srbiju nakon 6 godina rada u Singapuru kao radiographer. U braku smo od avgusta 2014 i prilozili smo slike iz Singapura, Filipina i Kambodze. Pre nego sto je dala otkaz u Singapuru zena je dobila HCPC licencu za rad u Engleskoj koji smo platili negde oko 1200-1300 evra, zatim oba pasosa, naravno slike (ja jos idiot reko da pokazem zeni Beograd pa smo setali od centra Beograda do Airport city sa sve albumima slika :smile: ), zena je izvadila  potvrdu koliko ima novca na njenom racunu, imala je medjunarodno zdravstveno osiguranje pa reko ajd i to da prilozimo, zenine diplome i HCPC, vencani list na Engleskom original.

Prvi put smo odbijeni razlog je naveden da ja nisam dokazao da imam EU pasos iako smo poslali moj original pasos sa sve papirima. Stvarno bezveze ali ajde

Drugi put jer su naveli da sumnjaju da je brak iz koristi.

 

I na kraju zena kaze to su sve gluposti i necemo vise aplicirati ovako jer je u medjuvremenu imala zakazane intervjue za posao preko skajpa. U roku od mesec dva dobije dva ponuda za posao jedan u Birmingemu a drugi u Lesteru. Posto je dobila ugovor na 5 godina, platili smo za svaku godinu osiguranje po 200 funti i aplikaciju za vizu smo platili negde oko 1000 funti (sve ukupno nas je izaslo oko 2300 evra koliko se secam ). Sa papirima od poslodavca apliciriamo 3 put u Airport city i dobije vizu.

 

@zhule javljam ti kasnije za res.card jer moja zena ima drugaricu koja je dobila ovde res.card jer je u braku sa Nemackim drzavljaninom. Javicu ti cim dodje zena sa posla

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, Bane97 said:

Hvala na odgovoru, ali sada ne znam koga da slusam i sta da radim, da kupujem kartu ili ne? Jedni kazu jedno, drugi kazu drugo ! :sad:

bane, bas iz tih razloga sam se odlucio da cu sve raditi preko agencije. daleko sam od BG da bih se cimao 5-6 puta, a usluga agencije je 55 eur +pdv. oni prikupe sve od tebe, sami apliciraju i zakazu intervju... odes na gotovo, a i tacno znaju sta i kako.

36 minutes ago, Ljuba1985 said:

 

@zhule javljam ti kasnije za res.card jer moja zena ima drugaricu koja je dobila ovde res.card jer je u braku sa Nemackim drzavljaninom. Javicu ti cim dodje zena sa posla

 

 hvala ljubo!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

zhule

Hvala za agenciju, skoknucu do njih od nedelje neki dan, ipak kao sto kazes oni imaju najmerodavnije informacije.

Ja ne verujem da ti mozes tamo da radis sa EEA Family permit vizom, ta viza traje 6 meseci i mozes bilo kada da udjes i izadjes iz UK za to vreme. Takodje viza je besplatna. Pogledaj:

https://www.gov.uk/family-permit

E kada istekne tih 6 meseci (mozda i u toku tih 6 meseci), onda uz dokaze tvoje supruge (moramo da proverimo koji sve trebaju) predajes za tvoju boravisnu i radnu vizu. I tek tada ti imas pravo da radis u UK-u (moje misljenje)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, BelLon said:

Ja ne verujem da ti mozes tamo da radis sa EEA Family permit vizom, ta viza traje 6 meseci i mozes bilo kada da udjes i izadjes iz UK za to vreme. Takodje viza je besplatna. Pogledaj:

https://www.gov.uk/family-permit

E kada istekne tih 6 meseci (mozda i u toku tih 6 meseci), onda uz dokaze tvoje supruge (moramo da proverimo koji sve trebaju) predajes za tvoju boravisnu i radnu vizu. I tek tada ti imas pravo da radis u UK-u (moje misljenje)

 

provereno, kada odes sa EEA imas prava kao i sa EU pasosem. dakle isto stan, racun u banci, NINo (ne znam redosled), posao...  

za EEA znam da je besplatna, zato mi nije zao platiti agenciji... :biggrin::biggrin:

Edited by zhule

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Bane97 said:

Hvala na odgovoru, ali sada ne znam koga da slusam i sta da radim, da kupujem kartu ili ne? Jedni kazu jedno, drugi kazu drugo ! :sad:

Bane, koliko sam procitao, ti ides turisticki za UK, i tebi za dobijanje te vize je potrebna avionska karta, kao jedan od dokaza radi lakseg dobijanja vize (sto ne mora da znaci, jer neki na forumu ovde kazu da se ne uzima dok se ne dobije viza).

A zhule, coa93ns i ja podnosimo zahteve za drugu vizu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jos jedna stvar, koliko sam skontao sa sajta gov.uk, EEA nije viza, vec dozvola za clana porodice osobe koja je drzavljanin EU. ona proizilazi iz medjunarodnog zakona vezanog za to da bilo koja drzava ne sme da razdvaja porodicu, pa u to ime postoji EEA. opet ponavljam da je to moje shvatanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, zhule said:

provereno, kada odes sa EEA imas prava kao i sa EU pasosem. dakle isto stan, racun u banci, NINo (ne znam redosled), posao...  

Jesi li tu informaciju dobio od agencije?

Nije realno, evo zasto, tvoja supruga je jos uvek ovde, nema smestaj, racun u banci, NIN, nema posao tamo.

To sve treba da ima da bi ti dobio preko nje pravo na rad. Ja sam ziveo u Londonu pre par godina i izvadio sve to, za NIN predajes tek kada imas smestaj, racun u banci, posao, pa cekas par nedelja ( u mom slucaju mislim 3 nedelje) da ti NIN stigne. Plus mislim da treba minimum 3 mesecna pay-slip-a, i ima tu josstvari (pisali su ljudi na forumu, baci se nazad malo i procesljaj)

Ali ajde da sacekamo i Ljubu1985 da javi sta zna!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Poručite knjigu

    Bantustan

  • Naši partneri

  • Najnoviji članci

    Japan: moderna mešavina

    Komercijalna moć engleske rase, koja danas vlada svetom, primorava nas da se upoznamo sa njihovom ekonomijom i...

    Kuća srećnih zidova

    (Mesečeva dolina, Kalifornija) Posle San Simeona, na padinama brdskog lanca Los Padres, pokrajina severno od San...

    Nasuh Matrakčija

    Nasuh Matrakčija Visočak (po njegovoj vještini u matraku, borilačkoj vještini koju je sam izumio), poznat i kao Nasuh...

    Svakodnevna Kina

    Jedina misao o Kini bilo je sivilo zagađenog neba koje prožima velike zgrade otkrivajući jednako siv nepregledni trg,...