Viza za SAD

2,781 posts in this topic

Dobili i ja i zena vizu sve proslo ekstra. Moji utisci su da moze svako dobiti vizu normalnog statusa u drustvu. Tacno moze da proceni ko oce da imigrira a ko nece pro su. Razgovor je bi skroz korektan,ni jedan papir mi nije trazio i samo je kucao po kompijurteru i gledao par puta u pasos jedva je nasao mesto gde ce mi zalepiti vizu. Za par dana kupim pasose u DHL . jedva cekam da obidjem USA trajace godinama. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav,

Upravo popunjavam DS-160 obrazac i dosao sam do dela na kom pise Da li imam isplaniran put u Americi, da napisem sta bih voleo da posetim i adrese gde cu biti.

Ja bih isao u Los Angeles i u Las Vegas i bio bih ili u hotelima ili airbnb apartmanima a postoji opcija i da budem kod drugarice. Da li je bolje da rezervisem lepo airbnb pa im dam te adrese tacne ili da pisem adresu drugarice ili kako? Takodje da li da za lokacije koje bih voleo adp osetim napisem samo Los Angeles i Las Vegas?  Vreme leta znam kada bih isao tako da to mogu napisati.  
Unapred hvala na pomoci .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rezervisi hotel gde zelis ici sa besplatnim otkazivanjem preko bookinga kartu ne spominji. Nikako ne spominji da znas nekog u Americi. Ako imas rodjake  trebao bi navesti ali da znas to nije dobro jer smatraju da ce ostati. Platu pisi Bruto . Budi opusten 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav ljudi,veeeliki pozdrav,jos jedan pozdrav...salim

Zanima me jedna stvar,a to su dve stvari...Zelim da posetim Ameriku pocetkom januara turisticki bla bla bla...ne foliram da ostanem tamo nego stvarno idem da zablejim 15 dana,treniram fudbal i u tom periodu mi je pauza u prvenstvu i odmor pa mogu da odleprsam na dve tri nedeljice.

Posto sam izvadio nov pasos prosle godine u aprilu fazon,a nigde nisam isao,jedino Austrija,Crna Gora i Bosna...Sta mislite dal ce me smarati gospoda Amerikanci zbog toga,odnosno zbog praznoce mog sveze novog pasosa

Hvala unazad

ps.Ne znam de mi je stari

Edited by deni12345678

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niko ne može da zna ništa dok ne odeš. ali ako već pitaš za mišljenje to je veeelikiii minus u celoj priči oko šanse za vizu

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, deni12345678 said:

Pozdrav ljudi,veeeliki pozdrav,jos jedan pozdrav...salim

Zanima me jedna stvar,a to su dve stvari...Zelim da posetim Ameriku pocetkom januara turisticki bla bla bla...ne foliram da ostanem tamo nego stvarno idem da zablejim 15 dana,treniram fudbal i u tom periodu mi je pauza u prvenstvu i odmor pa mogu da odleprsam na dve tri nedeljice.

Posto sam izvadio nov pasos prosle godine u aprilu fazon,a nigde nisam isao,jedino Austrija,Crna Gora i Bosna...Sta mislite dal ce me smarati gospoda Amerikanci zbog toga,odnosno zbog praznoce mog sveze novog pasosa

Hvala unazad

ps.Ne znam de mi je stari

moj savet ti je da nadjes stari kako znas i umes....pun pasos je najveci argument za davanje vize, koliko sam shvatio iz dosadasnjih pa skoro 20 godina, koliko imam nekih odnosa sa americkom ambasadom heheh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala dobri ljudi

Ma apliciracu,pa sta bude,mislio sam da pobegnem malo iz ove svakodnevnice ovde al bice tesko...Seljacki mi je sad da idem po okolnim drzavama da ih obilazim zbog pecata jer tek ce se tad istripovati da imam namere da ostajem..

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, deni12345678 said:

Hvala dobri ljudi

Ma apliciracu,pa sta bude,mislio sam da pobegnem malo iz ove svakodnevnice ovde al bice tesko...Seljacki mi je sad da idem po okolnim drzavama da ih obilazim zbog pecata jer tek ce se tad istripovati da imam namere da ostajem..

od svakodnevnice mozes da pobegnes i u druge drzave, a ne samo u okolne drzave , i USA :) .....

evo azija npr. ti je idealna za beg, potpuno je drugacija od ovog naseg zivota ovde

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

i to sto velis

Nego sam u gasu Amerika,znas kao nikad nisam bio aj da vidim kako je

Edited by deni12345678

Share this post


Link to post
Share on other sites

Molim vas za pomoć.

Naime, danas sam pokušala da popunim DS160 i desilo mi se sledeće. Na početnoj stranici unela sam fotografiju, koja odgovara njihovim standardima i otvorila formular. Dobila sam sigurnosno pitanje, na koje sam upisala odgovor. Zatim sam dobila svoj Application ID. Međutim, nakon toga pisalo je samo Session Time out. 

Pokušala sam drugi put ponovo ceo proces da uradim i desilo se isto.

Kada pokušam 'Retreive your application' traži da unesem Application ID, što sam i učinila, ali zahteva i unos prvih 5 slova prezimena, godinu rođenja i odgovor na sigurnosno pitanje,  međutim kada pokušam submit, javlja se greška, što i ima smisla s obzirom da nisam unosila nigde niti prezime niti godinu rođenja.

 

Ako neko zna o čemu se radi, pomoć bi mi baš značila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam siguran da li da trazim tranzitnu vizu C1, ili turisticku B1.

Da li sa tranzitnom nema problema cak i ako moram da promenim aerodrum, npr let ide do Los Angeles-a, odatle idem busom npr do San Francuska na sledeci let. Da li je to moguce sa tranzitnom ili mi treba turisticka viza.

Takodje, zanima me da li je mnogo lakse dobiti tranzitnu vizu C1 or turisticke vize B1.

Hvala

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tranzitna moze da se koristi do 72 sata, tako da ako se uklapas u to moze. Ako sam ides i trazis tranzitnu isto ti je kao i za turisticku, s tim da ti treba kupljena karta lli rezervisana. Iste su sanse za dobijanje. Da recimo ides na brod da radis c1/d bi bila formalnost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala. Mislio sam da je tranzitna viza uvek samo formalnost. Planirao sam da kupim kartu tek kada dobijem neku vizu bilo turisticku ili tranzitnu. A da napisem da mi viza treba uglavnom za tranzit ili da eventualno posecivanje gradova kroz koje prolazim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NE mozes da posecujes gradove ili da ides da obilazis prijatelje. Iskljucivo ti vazi za menjanje aerodroma ili nastavak putovanja npr za Meksiko ili Kanadu busom, ili ukrcavanje na brod. Americka viza nije formalnost ni jedna, isto ti je da l si dobio turisticku na 10 godina ili tranzitnu na 3 dana, svakako mozes da ostanes na crno, zato nije formalnost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam, mislio sam da eventualno mozda posecujem neke od gradova samo na kratko izmedju letova samo ako uspem da dobijem turisticku vizu. Sa turistickom mozes da ostanes 6 meseci legalno ako hoces a sa tranzitnom 3 dana jel tako. Ali svakako moraju da paze u svakom slucaju kome daju.

I tranzitna i turisticka su obicno multi entry, i izdaju se na 5+ godina jel tako? Nema razlike.

Meni uglavnom viza treba za posecivanje zemalja u Juznoj Americi, vecina povoljnih letova ide preko USA. Tako da je jako bitno da je multi entry i bar 5 godina da vazi.

 

 

Edited by Zoki28

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deluje mi jednostavnije da tražiš turističku vizu. Uslovi da ti daju ili te odbiju su isti, pa bar sa pravom vizom ne moraš da razmišljaš  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maksimalno vazenje c1/d do prosle godine je bilo mislim 3 godine (to je viza za posadu brodova tranzitna, al kontam da je isto trajanje i obicne c1). U nekim zamljama daju 10 godina ovu vizu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima, hvala što postojite, razrešila sam mnogo nedoumica koje sam do sad imala. Pročitala 20ak strana, ostalo mi je još 10 do kraja, ali koristim priliku dok malac spava da postavim pitanje - izvinjavam se ako je već negde odgovoreno. 

Danas želim da popunim DS obrazac, a trenutno imam dve nejasnoće: 

1. Pokušavala sam da nađem neki kontakt US ambasade, kako bih telefonskim putem mogla da postavim pitanje, ali jedino što sam pronašla jeste e-mail adresa za slanje pitanja nakon razgovora za vizu. Da li postoji neki broj telefona koji se može pozvati?

2. Osnovni razlog zašto želim i da ih zovem je da pitam da li se za dete mlađe od godinu dana plaća posebno taksa. Pretpostavljam da se plaća, ima svoj pasoš i individua za sebe, ali htedoh da proverim. 

Planiram da putujem sa bebom u prvoj nedelji januara na 3-4 nedelje, zbog mame koja ide na operaciju tada - znam da su male šanse da stignem sve s obzirom na praznike, ali barem mogu da se nadam ako danas popunim sve i uplatim taksu. Inače sam bila 2x na w&t do sad, muž i ja smo stalno zaposleni i pod kreditima (nažalost), tako da se nadam da ćemo bebac i ja upasti u tih 60ikusur % koji prolazi. 

Hvala još jednom na informacijama koje sam do sad dobila. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mozes da im pises na mejl odgovaraju.
Svako placa taksu za sebe, pise na sajtu ambasade.

Srecno sa apliciranjem, 77% ljudi trenutno dobije vizu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da se javim nakon par dana cmizdrenja nad sudbinom. Odbijeni smo za turističku vizu uz objašnjenje da imam previše konekcija sa usa. Napisala sam pismo namenjeno ambasadoru, ne znam da li ima smisla slati, ali to je jedino što je ostalo da mogu da uradim. 

Naravno da ne postoji javno istaknuta e-mail adresa, ne znam da li da šaljem na opšti mail sa naznakom "To Kyle Scott". Ima li neko iskustva sa ovim? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma dzabe saljes, on nema nista sa vizama niti ce da vam pomogne. Znam da se moj tast toliko cimao kad su mu odbili brata blizanca drugi put, da su pisali svom kongresmenu da pitaju sta je problem. Ovi se jesu iscimali ali odgovor je bio da je to iskljucivo odluka konzularnog radnika koji smatra da se nece vratiti u Srbiju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cao,

Imam jedno pitanje vezano za americku vizu.

Imam muliti vizu koja traje do 2026. E sada...pasos mi istice u novembru ove godine, a u medjuvremenu sam se udala i dodala muzevljevo prezime. E sada mene zanima da li ja moram ponovo da vadim vizu kada budem izvadila novi pasos, ili mogu ici sa vizom u starom pasosu i novim pasosem? Jos jednom da kazem da sam dodala muzevljevo prezime, tako da i dalje stoji moje staro prezime.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U teoriji moras novu vizu, u praksi sa medjunarodnim izvodom iz knjige vencanih moze da se putuje.

Posalji mejl ambasadi da imas crno na belo kad budes putovala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala mnogo na brzom odgovoru.

Da im saljem na onaj mail consbelgrade@state.gov? I mozda je glupo pitanje, ali jel bolje da im se obratim na engleskom ili na srpskom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now