Viza za SAD

2,893 posts in this topic

Ako ne traze papire sta imas na sebi ... Kako znaju finansije tvoj da li si pokazao izvod iz banke o primanju poslednje 3 plate i stanje na racunu i potvrdu o zaposlenju?

Uopste sta si pokazivao od papira i sta su ti trazili?

14 hours ago, Loveisalive said:

Pozdrav svima, potrebna mi je pomoc i misljenje a da to nije hocu li dobiti vizu😂

Ovako nesto jos niko nije napisao pa ce vam biti mnogooooo cudno

Naime pre par dana sam odbijen za turisticku vizu. Pitali me gde idem i kod koga,naveo sam kod druga u aplikaciji i to sam potvrdio jer sam u istoj cak naveo da ce mi on finansirati. Sve sam rekao njegovo ime,cime se bavi i to jer su me pitali. Pitali koliko idem rekao sam max tri nedelje jer ne mogu vise toliko mi je dat godisnji odmor a posle toga idem na slizbeni put. Pitali me gde sam bio rekao u Rusiji sluzbeno sto se moglo videti u pasosu. Na kraju je rekla likusa na drugom salteru zao mi je niste dobili vizu,pitao sam zbog cega rekla je da nemam dovoljno finansija,onda sam pitao za savet sta i kako opet rekla je mogu uvek probati ali mi ona preporucuje da malo sacekam dok mi se finansijska situacija ne popravi. Iako radim za australijsku kompaniju i tamo sam glavni supervizor sa platom od 400 evra. E sada ima jos jedan deo,taj drug je drzavljanin amerike koji je bio samnom i on je pozvao ambasadu i pitao kako mogu verenika da dovedem ovde sem turisticki sto je najbze,lik mu preko fona kaze mozete aplicirati za verenicku ili ozeniti se u nekoj drzavi i aplocirati za onubdrugu zaboravio sam kako se zove😂 mene sada interesuje ako bih kroz par meseci probao opet sta da uradim,da li da navedem opet da idem kod njega ili ne i da li je taj razgovor evidentiran posto je decko dao moje podatke tom liku?

Plus da dodam da imam stan,auto ali ni jedan papir nisu trazili i bio sam skroz iskren☹

Sta si uopste pikazivao od papira jel su ti trazili sta ili samo sta si naveo u dc 160?

Pitanje za sve uopste 😁

Kolko ti je ispunjen pasos?

Nisu mi trazili nista,samo na osnovu aplikacije,a tamo sam sve ubacio kako jeste sto se novca tice 55000-65000 i naveo da mi drug finansira. Nisam ni stigao da objasnim zasto sam tako napisao. A putovao sam Grcka i sad skoro Rusija poslovno. Pitala me zasto 3 nedelje ja rekao moram da se vratim jer opet putujem poslovno. Na kraju je rekla super kompanija i pozicija i onda mi izrece zbog finansija ne idem😂

Edited by Loveisalive

Putovanje na Zapadnu obalu je u medjuvremenu iskrslo,znam da ce mi,kada sletim u Boston pogledati vizu,ali dalje ne mogu da kontrolisu gde putujem,ako na aerodromima ne gledaju vize za strane drzavljane.

3 minutes ago, Duca13 said:

Putovanje na Zapadnu obalu je u medjuvremenu iskrslo,znam da ce mi,kada sletim u Boston pogledati vizu,ali dalje ne mogu da kontrolisu gde putujem,ako na aerodromima ne gledaju vize za strane drzavljane.

Ne kontrolišu prilikom daljih letova, ALI pitaće te za adresu prilikom ulaska u SAD gde ćeš odsesti, ako im daš neku na zapadnoj obali sigurno će biti duži razgovor sa graničnim policajcem.

Pa dobro jel si pokazao 3 poslednje uplate i saldo na racunu ili nisi nista pokazivao? Jel su ti gledali pasos ?

1 hour ago, Loveisalive said:

Nisu mi trazili nista,samo na osnovu aplikacije,a tamo sam sve ubacio kako jeste sto se novca tice 55000-65000 i naveo da mi drug finansira. Nisam ni stigao da objasnim zasto sam tako napisao. A putovao sam Grcka i sad skoro Rusija poslovno. Pitala me zasto 3 nedelje ja rekao moram da se vratim jer opet putujem poslovno. Na kraju je rekla super kompanija i pozicija i onda mi izrece zbog finansija ne idem😂

Mislim da je bolje da nespominjes nikog vec samo turisticki jer si odma sumnjiv da imigriras jbg drug dolazi drug odma izaziva sumnju. Mada si slabo putovo 2 zemlje u pasosu ako su gledali i to zna da bude razlog

Ja uskoro planiram da vadim vizu a prosek je 62000 din i pun pasos pecata iz celog sveta,saldo na racunu i na mami mi firma promet ima proslu god preko 300 miliona jbg valjda nece odbiti. Jedino zena za 30 000 din radi preko agencije u Telekomu ali brate eto im pare firma porodicna. Nemam razlog otici kod njih ovde mi ok valjda ce biti ok

Nista im bisam pokazao jer nisu ni trazili a bilo bi dobro da jesu jer su mi poslesnje dve plate bile i vise,dobio bonus firme.

Pa ja ne bih rekao sledeci put ali sta ako su oni evidentirali da imam druga? Kada bi bilo dobro da opet apliciram?

1 hour ago, Loveisalive said:

Nista im bisam pokazao jer nisu ni trazili a bilo bi dobro da jesu jer su mi poslesnje dve plate bile i vise,dobio bonus firme.

Pa ja ne bih rekao sledeci put ali sta ako su oni evidentirali da imam druga? Kada bi bilo dobro da opet apliciram?

Ipak imam tri zemlje ako se racuna Bugarska😂

Edited by Loveisalive

3 hours ago, Loveisalive said:

Ipak imam tri zemlje ako se racuna Bugarska😂

Ja imam neke drugare koji su putovali a i ovde sto sam se raspitivao i jos u agenciji oko dc 160 ja imam poznanike ali ne drugare. Ali bolje nista nespominjati

Just now, Aleksamuaythai said:

Ja imam neke drugare koji su putovali a i ovde sto sam se raspitivao i jos u agenciji oko dc 160 ja imam poznanike ali ne drugare. Ali bolje nista nespominjati

Mislim meni je lako imam porodicnu firmu koja ima 300 miliona godisnji promet na mami a zivimo zajedno a svakako i plata mi visoka a isao sam u 40 ak zemalja. Ma mozes sledeci put dobiti samo nemoj napamet ici vec se raspitaj dobro o iskustvima na forumu. Ja sam se raspitao jer necu da bacim 40 000 din

Ja javljam kada resim vizu sta i kako 😀

Pa zato sam se i javio ovde da prodiskutujem sa svima vama jer mi je ovo prvi put i bukvalno sam sve odradio za nedelju dana a da nisam imao pojma ni o cemu☹ i sada se bojim da me ne idbiju drugi put jer tek sada ne znam sta da im kazem

3 hours ago, Aleksamuaythai said:

Mislim meni je lako imam porodicnu firmu koja ima 300 miliona godisnji promet na mami a zivimo zajedno a svakako i plata mi visoka a isao sam u 40 ak zemalja. Ma mozes sledeci put dobiti samo nemoj napamet ici vec se raspitaj dobro o iskustvima na forumu. Ja sam se raspitao jer necu da bacim 40 000 din

Ja javljam kada resim vizu sta i kako 😀

Ne znam kakve veze ima firma koja nije tvoja? To sta roditelji imaju je potpuno nebitno.

Kako mislis da bacis 40 000? Viza kosta 16 000 din.

20 hours ago, mveruovic said:

Ne znam kakve veze ima firma koja nije tvoja? To sta roditelji imaju je potpuno nebitno.

Kako mislis da bacis 40 000? Viza kosta 16 000 din.

Da 16 000 x 2 plus agencija oko 8 000 din

Edited by Duya
Prepucavanje

Kakva agencija i 8000? Pa sam popuni ds160, bukvalno je nacrtano sta treba da se napise, postoji i prevod. 

3 minutes ago, mveruovic said:

Kakva agencija i 8000? Pa sam popuni ds160, bukvalno je nacrtano sta treba da se napise, postoji i prevod. 

Gde postoji prevod a moras da pises na eng mada ja ne znam da pisem znam samo da pricam

Edited by Aleksamuaythai

Kada otvoris ds160 imas u gornjem desnom uglu prevod izaberes crnogorski. Sta pises na engleskom kada unosis samo podatke, i biras iz padajuceg menija. Ali ako ti se bacaju pare idi u agenciju.

Pozdrav svima, imam pitanje u vezi K1 vize. Jedna od stavki je da od dokumentacije treba i mail-ovi,telefonski pozivi,listing...e sada ja jedno ne razumem,kako je moguce da to traze kada se danas sve radi preko vibera i what's up-a??? Kako ja njima da pokazem da se mi cujemo preko tih aplikacija,cak ni skype ne koristimo😂

Ja ove nedelje idem na razgovor u ambasadu javljam rezultat i iskustvo :smile: namera mi da odem turisticki ako daju daju ako ne ima ostalih zemalja : )

Znate li koliko je dana maksimalni period izmedju odobravanja i vize u ambasadi (J1 u mom slucaju) i dobijanja viziranog pasosa nazad?

6 hours ago, stefantenis2 said:

Znate li koliko je dana maksimalni period izmedju odobravanja i vize u ambasadi (J1 u mom slucaju) i dobijanja viziranog pasosa nazad?

Zavisi od toga gde kupiš pasoš. U 90% slučajeva bude isto veče u DHL centrali u Novim Banovcima (severno od Beograda autoputem), a onda zavisi od DHL-a

DHL je katastrofa, trebalo je da dostavim neke dodatne papire za vizu, odneo u cetvrtak, tek danas je u ambasadi. Tako da ako je razgovor u sredu ili cetvrtak tek ce biti u ponedeljak.