Posted August 27, 2018 Moze zajedno razgovor, ne mogu sad da se setim detalja gde se to tacno naznaci. Moze i viza u stari pasos, pa ces kad napravis novi, zadrzati i taj stari i sa oba putovati u SAD. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2018 Da li se onda nesme busiti stari pasos ili to nema veze samo ponesem i stari iako je izbusen ?! Bitno je da je viza u pasosu samo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2018 Samo je bitno da se ne izbusi viza, sve ostalo moze da bude izbuseno. U DS160 naglasavas da putujes sa nekim i onda na sajtu za zakazivanje isto popunjavas sa kim ides na razgovor. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2018 6 hours ago, Aleksamuaythai said: Da li se onda nesme busiti stari pasos ili to nema veze samo ponesem i stari iako je izbusen ?! Bitno je da je viza u pasosu samo? Naglasiš im da imaš važeću vizu i da budu pažljivi kada budu poništavali stari pasoš, pa će samo probušiti korice prilikom poništavanja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2018 E sad imam jos par pitanja? Dokaz o visini plate iz firme i duzini zaposlenosti ili iz banke? Ja imam firmu povecu 40 ljudi zaposleno porodicna firma ali se sve vodi na starijem bratu zbog poreza i gluposti sto je nebitno sad.. imam auto 2012 god na sebi passat b7 dali vredi to pokazivati? Sto se tice firme kakav dokaz da ponesem mada je na starijem bratu a svi zivimo zajedno u velikoj zgradi porodicnoj? zena radi preko agencije na ugovor u drzavnoj firmi za 30 000 din mada je na mom racunu 62 prosek mada je to samo prikazano Dali mi moze neko dati jos saveta sta kako? glupo mi da bacim 33 34000 din a da nedobije da dobijem dao bi i 100 Hvala na odgovorima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2018 Dali je dovoljno mobibanking intese? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2018 Trazim gde da popunim ds 160 obrazac ali nisam siguran gde da popunim.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2018 35 minutes ago, Aleksamuaythai said: 36 minutes ago, Aleksamuaythai said: nasao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2018 Iskusni jos mi treba odgovor za moj veliki post gore Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2018 Ponesi sve sto mislis da ti moze biti od koristi i pokazi iskljucivo ako ti budu trazili. Vrlo cesto se desi da i ne traze apsolutno nista od dokumenata na uvid, a vizu odobre ili ne odobre. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2018 22 minutes ago, Dragance said: Ponesi sve sto mislis da ti moze biti od koristi i pokazi iskljucivo ako ti budu trazili. Vrlo cesto se desi da i ne traze apsolutno nista od dokumenata na uvid, a vizu odobre ili ne odobre. Hvala tako cu uraditi papire u fascikli sve drzati pa ako mi traze ja dajem ako ne cutim odgovaram na pitanja sta pitaju ali sve fino pristojno 😀 Da nenudim nista sam sami ce traziti? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2018 On 12.8.2018. at 5:38 PM, kjkszpj said: Pozdrav, imam pitanje. Nedavno sam hapsen za delo iz kategorije sajber kriminala, ddos itd. Cekam sudjenje koje ce verovatno biti za tek 2 godine i ocekujem da ce me tamo osloboditi krivice u potpunosti ili cu dobiti novcanu ili uslovnu kaznu. Zanima me da li ce mi to predstavljati problem pri dobijanju turisticke vize za USA? Sto se tice ostalih uslova za vizu, idem na fakultet , imam auto na svoje ime i uskoro otvaram firmu na svoje ime, pa verujem da je to dovoljan dokaz da cu se vratiti nazad. Siguran sam da necu ici u zatvor pa verujem da je moguce da mi nece praviti veliki problem. Ako neko ima iskustva sa odlaskom u Ameriku a bio je hapsen ili osudjivan molim vas pisite mi. Edit: Takodje me zanima, da li je bolje da odem sad uskoro u ambasadu da probam da dobijem vizu pa sta bude bude ili da cekam da mi prodje sudje nje pa da onda tek odem sa konacnom presudom? U principu bitno mi je ako me odbiju sada da li mi to smanjuje sanse sledeci put kada se prijavim ili je svaki put prica za sebe pa da idem dokle god me ne prihvate? Ako neko ima strucan da pomogne i dalje mi treba pomoc hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2018 Najbitnije od svega je da nista ne krijes, niti umanjujes niti preuvelicavas delo zbog kojeg si hapsen, vec da izneses cinjenice, ukoliko ti to bude trazeno. Mislim da ima negde u formularu pitanje da li si osudjivan, ili slicno, pa vec odgovori onako kako jeste, u zavisnosti od toga kakva je tacna formulacija tog pitanja. Ne mogu da se setim detalja, ali, npr ako je pitanje da li si hapsen, reci ces "da", ako je pitanje da li si osudjivan, reci ces "ne", jer, koliko sam razumeo, jos nisi. Ako je pitanje da li se protiv tebe vodi proces, reci ces "da", ako je pitanje da li si osudjivan na zatvorskuu kaznu duzu od 6 meseci, reci ces "ne" i slicno. Za ostale stvari, apliciras redovno i poneses dokumentaciju za koju mislis da bi ti bila potrebna, odgovaras na pitanja koja ti postave, pokazes ono sto ti traze, ako traze, pa ces videti vec da li ce ti odobriti vizu ili ne. Da li je pametnije ici pre ili posle sudjenja, to vec ne znam da ti kazem, ne poznajem dovoljno tu tematiku, pokusaj, pa ces vec saznati. Niko ti ovde ne moze reci da li ce ti biti odobrena viza ili ne, to mozes saznati jedino ako apliciras. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2018 2 hours ago, Dragance said: Najbitnije od svega je da nista ne krijes, niti umanjujes niti preuvelicavas delo zbog kojeg si hapsen, vec da izneses cinjenice, ukoliko ti to bude trazeno. Mislim da ima negde u formularu pitanje da li si osudjivan, ili slicno, pa vec odgovori onako kako jeste, u zavisnosti od toga kakva je tacna formulacija tog pitanja. Ne mogu da se setim detalja, ali, npr ako je pitanje da li si hapsen, reci ces "da", ako je pitanje da li si osudjivan, reci ces "ne", jer, koliko sam razumeo, jos nisi. Ako je pitanje da li se protiv tebe vodi proces, reci ces "da", ako je pitanje da li si osudjivan na zatvorskuu kaznu duzu od 6 meseci, reci ces "ne" i slicno. Za ostale stvari, apliciras redovno i poneses dokumentaciju za koju mislis da bi ti bila potrebna, odgovaras na pitanja koja ti postave, pokazes ono sto ti traze, ako traze, pa ces videti vec da li ce ti odobriti vizu ili ne. Da li je pametnije ici pre ili posle sudjenja, to vec ne znam da ti kazem, ne poznajem dovoljno tu tematiku, pokusaj, pa ces vec saznati. Niko ti ovde ne moze reci da li ce ti biti odobrena viza ili ne, to mozes saznati jedino ako apliciras. Nikad hapsen nikad osudjivan. Pr8javljena plata je 62 000 din mada nije to sve 😁 taj deo je na racun radim 10 god iskustva prijave. Zena radi u drzavnoj firmi za 30 000 din preko agencije normalno i to preko stele. Nadam se da ce mi odobriti i da je dovoljno to. I da 12 god sam reprezentativac Srbije u kik boksu sampion. Imam 2 pasosa i drugi na isteku popunjen i ozenjen nadam se da je dovoljno da dobijem vizu 😁😁😁 Dali da uplatim neke vece pare na racun pa prikazem ili kolka je plata i dozvoljen minus dovoljno znaci skupa 120 000 din? I nadam se da nece biti problema dzaba meni viza ako zena nedobije ja idem turisticki obiso sam dobar deo Sveta pa bi i severnu Ameriku u narednih 10 god mesto mora znaci 1 godisnje na 10 do 15 dana Mama ziva otac preminuo preminuo imam 3 brata dobrostojeci imam 35 god zena 28 god nemam razloga bezati iz nase zemlje 😁 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2018 Moj poslednji post nije odgovor tebi, vec kjkszpj Sve to sto si napisao ces objasniti konzulu ako te bude pitao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2018 Ok nadam se da je dovoljno sto se mene tice 😁 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2018 Da li je neko cuo da se viza za Ameriku ogranicava na odredjene drzave u USA. Dobila sam turisticku vizu na kojoj u delu Annotation pise:Tourism in MA,NY. Da li to znaci da mogu da putujem u samo te dve drzave? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2018 Pozdrav svima, potrebna mi je pomoc i misljenje a da to nije hocu li dobiti vizu😂 Ovako nesto jos niko nije napisao pa ce vam biti mnogooooo cudno Naime pre par dana sam odbijen za turisticku vizu. Pitali me gde idem i kod koga,naveo sam kod druga u aplikaciji i to sam potvrdio jer sam u istoj cak naveo da ce mi on finansirati. Sve sam rekao njegovo ime,cime se bavi i to jer su me pitali. Pitali koliko idem rekao sam max tri nedelje jer ne mogu vise toliko mi je dat godisnji odmor a posle toga idem na slizbeni put. Pitali me gde sam bio rekao u Rusiji sluzbeno sto se moglo videti u pasosu. Na kraju je rekla likusa na drugom salteru zao mi je niste dobili vizu,pitao sam zbog cega rekla je da nemam dovoljno finansija,onda sam pitao za savet sta i kako opet rekla je mogu uvek probati ali mi ona preporucuje da malo sacekam dok mi se finansijska situacija ne popravi. Iako radim za australijsku kompaniju i tamo sam glavni supervizor sa platom od 400 evra. E sada ima jos jedan deo,taj drug je drzavljanin amerike koji je bio samnom i on je pozvao ambasadu i pitao kako mogu verenika da dovedem ovde sem turisticki sto je najbze,lik mu preko fona kaze mozete aplicirati za verenicku ili ozeniti se u nekoj drzavi i aplocirati za onubdrugu zaboravio sam kako se zove😂 mene sada interesuje ako bih kroz par meseci probao opet sta da uradim,da li da navedem opet da idem kod njega ili ne i da li je taj razgovor evidentiran posto je decko dao moje podatke tom liku? Just now, Loveisalive said: Pozdrav svima, potrebna mi je pomoc i misljenje a da to nije hocu li dobiti vizu😂 Ovako nesto jos niko nije napisao pa ce vam biti mnogooooo cudno Naime pre par dana sam odbijen za turisticku vizu. Pitali me gde idem i kod koga,naveo sam kod druga u aplikaciji i to sam potvrdio jer sam u istoj cak naveo da ce mi on finansirati. Sve sam rekao njegovo ime,cime se bavi i to jer su me pitali. Pitali koliko idem rekao sam max tri nedelje jer ne mogu vise toliko mi je dat godisnji odmor a posle toga idem na slizbeni put. Pitali me gde sam bio rekao u Rusiji sluzbeno sto se moglo videti u pasosu. Na kraju je rekla likusa na drugom salteru zao mi je niste dobili vizu,pitao sam zbog cega rekla je da nemam dovoljno finansija,onda sam pitao za savet sta i kako opet rekla je mogu uvek probati ali mi ona preporucuje da malo sacekam dok mi se finansijska situacija ne popravi. Iako radim za australijsku kompaniju i tamo sam glavni supervizor sa platom od 400 evra. E sada ima jos jedan deo,taj drug je drzavljanin amerike koji je bio samnom i on je pozvao ambasadu i pitao kako mogu verenika da dovedem ovde sem turisticki sto je najbze,lik mu preko fona kaze mozete aplicirati za verenicku ili ozeniti se u nekoj drzavi i aplocirati za onubdrugu zaboravio sam kako se zove😂 mene sada interesuje ako bih kroz par meseci probao opet sta da uradim,da li da navedem opet da idem kod njega ili ne i da li je taj razgovor evidentiran posto je decko dao moje podatke tom liku? Plus da dodam da imam stan,auto ali ni jedan papir nisu trazili i bio sam skroz iskren☹ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2018 Da li je neko cuo da se viza za Ameriku ogranicava na odredjene drzave u USA. Dobila sam turisticku vizu na kojoj u delu Annotation pise:Tourism in MA,NY. Da li to znaci da mogu da putujem u samo te dve drzave?Nije ograniceno nego si verovatno to rekla kao razlog putovanja pa su pribelezili. Kontam da su ti dali na kraci period vizu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2018 Da,na 15 dana...valjda je tako kako kazes😊 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2018 Da,na 15 dana...valjda je tako kako kazesAko je bas samo tako kratko, onda je moguce da je u pitanju restrikcija na te dve drzave. Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2018 Probaj da sletis u te dve drzave, a posle niko ne moze da ti kontrolise kuda se lreces, ali ispostuj koliko si i rekla da ostajes da bi ti sledeci put dali vizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2018 (edited) Sletecu u Boston,ali zelim da idem na Zapadnu obalu,to moram avionom,na aerodromu sigurno traze pasos..i gledaju vizu?? Viza mi je inace na 3 meseca...ne na 15 dana. Edited September 3, 2018 by Duca13 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2018 (edited) 5 minutes ago, Duca13 said: moram avionom,na aerodromu sigurno traze pasos..i gledaju vizu?? Na aerodromu traze pasos [tj. ID], ali ne gledaju vizu. Edited September 3, 2018 by jms_uk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2018 Ako si rekao da ides samo u te dve drave ne znam sta ces na zapadnoj obali a da im to nisi pomenuo? Za unutrasnje letove niko ne trazi vizu kao sto rece jms_uk, ali kada budes negde sleteo i usao u US videce poruku na vizi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites