Posted July 15, 2019 Valjda treba to i da potkrepi adekvatnim dokazima, izvodom sa bankovnog racuna, potvrdom o zaposlenju i slicno. Ocigledno da to ne moze da prilozi, pa onda i ne moze i ne treba da napise da sam finansira svoj put, jer bi to bila laz, koja se vrlo lako moze razotkriti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2019 Ne treba jer se to ne trazi. Niko ne trazi izvod sa racuna, niti mora da bude zaposlen da bi imao pare uopste. Mozda covek ima 100 000 evra u steku u kuci ustedjevine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2019 On 7/14/2019 at 12:04 AM, mveruovic said: Treba sam sebi da finansiras put tj da dokazes da si sposoban za to, pa samim tim i da imas jake veze sa Srbijom i da ces da se vratis. 2 hours ago, mveruovic said: Mozda covek ima 100 000 evra u steku u kuci ustedjevine. Nema, rekao je da nije sposoban da sam sebi finansira put. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2019 Tako je jedan moj nosio izvod sa racuna na kom ima 20000€ pa su mislili da je neki krimos i odbili ga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2019 On 1/13/2019 at 8:29 PM, Traveleeeer said: 2026 Ajde sad da rezimiramo za sve sto treba da vade uskoro vizu, dakle da zatrpavamo papirologijom na razgovorima , umereno ili da uopste ne spremamo dokumentaciju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2019 @Dragance Sta ti nije jasno? Ako napise da mu devojka sve placa i finansira tesko da ce da mu daju vizu tj tako ne funkcionise za turisticke vize. Moze da mu posalje ona pare, da dobije na poklon, milion stvari i da ima pare na gomili ali ne i posao i stalna primanja. A i nisu Ameri mentoli da ocekuju da imas ne znam ni ja koje pare kad zivis u Srbiji. Nije sposoban da finansira put, ok, moze da pozajmi pare i to je to. 11 hours ago, Blitz91 said: Ajde sad da rezimiramo za sve sto treba da vade uskoro vizu, dakle da zatrpavamo papirologijom na razgovorima , umereno ili da uopste ne spremamo dokumentaciju. u 99% slucajeva uopste ne gledaju nikakve papire na razgovoru, to nisam ja izmislio vec pisu ljudi svoja iskustva. Jako retko traze nekom papire koje su poneli na razgovor. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2019 Dakle moze da se pokusa i bez njiih , tj klot da se ode, u razgovoru sa ostalim forumasima sam skontao da je to dosta uverljivije, nego zasipati ih papirima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 17, 2019 Mozes da poneses 100 papira, na ulazu ce hostesa da ti uzme samo pasos i potvrdu ds160 i da ti kaze da ti ne treba nista vise niti da dajes konzulu bilo sta ukoliko on ne bude trazio nesto. Samo pasos i potvrdna stranica ds160 to je to sto uzimaju i traze. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2019 On 7/16/2019 at 7:03 AM, mveruovic said: @Dragance Sta ti nije jasno? Ako napise da mu devojka sve placa i finansira tesko da ce da mu daju vizu tj tako ne funkcionise za turisticke vize. Moze da mu posalje ona pare, da dobije na poklon, milion stvari i da ima pare na gomili ali ne i posao i stalna primanja. A i nisu Ameri mentoli da ocekuju da imas ne znam ni ja koje pare kad zivis u Srbiji. Nije sposoban da finansira put, ok, moze da pozajmi pare i to je to. u 99% slucajeva uopste ne gledaju nikakve papire na razgovoru, to nisam ja izmislio vec pisu ljudi svoja iskustva. Jako retko traze nekom papire koje su poneli na razgovor. Potvrdjujem ovo da ne traže nikakve papire. Dobio sam pre dva dana vizu na 10 godina u nov i prazan pasoš. Sa konzulom je razgovor trajao bukvalno dva minuta. Osim klasičnih pitanja tipa gde planiram da putujem, da li sam bio u USA do sada (nisam nikad bio inače) nije bilo ničeg dodatnog. Samo pasoš dao i reče viza je odobrena. Inače sam stalno zaposlen u državnoj firmi, nemam ništa od nekretnina na svoje ime, nisam oženjen... Po meni glavna stvar su ti razgovori, posebno "prvi razgovor" sa nekim našima koji rade tamo a koji su u fazonu čime se baviš, gde bi da ideš u USA i još neka totalno nebitna pitanja... tu verovatno ide prva procena jesi li opušten, kriješ li nešto... ne bi me čudilo da su neki psiholozi :) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2019 Da li su te pitali u vezi putovanja u zadnje vreme, posto je meni pasos solidno ispunjen.Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2019 Jesu, ali to pitanje sam i očekivao jer sam nedavno izvadio nov pasoš. Poneo sam i stari i pogledali su ga. To je sve što su gledali. Bar javno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2019 Pozdrav ljudi, Vrtim stranice ovde ali nikako da nadjem odgovor na svoje pitanje. Srpski sam drzavljanin i trenutno studiram drugi master u Holandiji, dva puta sam bila u USA kao J1 student i oba se puta vratila kuci cak i ranije nego sto sam mogla zbog fakulteta. Planiram da sa tatom otputujem tamo i posetim prijatelja. Moje pitanje je da li ja imam pravo da za turisticku vizu apliciram iz Holandije s obzirom da imam boravisnu dozvolu na godinu dana, ili to ipak moram da radim u Beogradu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2019 Možeš da podneseš zahtev za vizu i iz Holandije Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2019 Da li su sanse za vizu vece ovde ili naprotiv to moze da bude i problem? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2019 Zdravo svima, iscitala sam vecinu stranica posvecenu ovoj temi, ali nisam pronasla informacije koje su mi potrebne. Da li neko mozda ima iskustva sa useljenickim vizama? Planiram da se vencam uskoro, decko mi je americki drzavljanin i planiramo da odmah nakon toga apliciramo za useljenicku vizu za USA, ima li neko slicnog iskustva? Svaka informacija bi mi znacila Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2019 (edited) Ljudi zanima me da li su sve turisticke vize na 10 godina? Ja sam bila ubedjena da jesu, medjutim moja mama je danas podigla pasos u Dhl i njena viza je na godinu dana.. Ne znam da li je doslo do greske ili je jednostavno ona jedna od retkih koja je dobila samo na godinu dana? Da li neko ima slicno iskustvo ili zna nekoga? Hvala Edited September 24, 2019 by beka94 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2019 Mogu da izdaju i na kraće period, ali to retko rade Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2019 Hvala na odgovoru.. Procitala sam dosta forum, i mozda sam samo 2 primera videla da je viza na godinu dana.. Skoro uvek je na 10 godina.. Bas cudno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2019 Meni je prva viza bila na 3 meseca, zavisi kako procene. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2019 Retko daju na krace periode ali se desava. Mislim da je rekorder 9 dana ili 2 nedelje ne mogu da se setim. Inace za useljenicku vizu imate forum visajourney ima nas podforum tj tema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2019 Zdravo drugari, treba mi vasa pomoc. :) Prvi put da mi je potrebna viza za Ameriku sto pre. Nikada nikakvu vizu nisam vadila pa osim price ljudi koji su imali neka iskustva nemam licno dodira sa ovom tematikom. Naime, planirala sam da idem krajem marta u Majami, na nekih 10ak dana. Isla bih kod prijatelja koji tamo zivi, tj on bi mi bio garancija a inace bih bila sa nekim drugarima u hotelu tamo. E sad, zanima me SVE, haha! Sta je potrebno od papira da se pripremi, koliko novca moram imati na racunu (pretpostavljam da za to prilazem potvrdu iz banke), da li je problem sto sam promenila posao pre nekoliko dana (presla na bolje placen, ali trenutno na odredjeno, sto ce se promeniti kasnije, takva je politika jbg)...? Zaista ne idem da ostanem, idem zapravo na neki festival. Da, sta tacno osoba koja mi je garancija tamo treba da prilozi od dokumentacije ili cega vec...? Molim vas za pomoc. :) Hvala! 😘 Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2019 Sve je ižvakano ovde, samo treba da se lista unazad. Ti bas mislis od 111 strana da si ti jedina postavila ovo pitanje? Skraceno 50/50 su sanse. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2019 HAHA! Ne mislim ali mnogo bre ima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2019 Mozda pogledati sajt Ambasade...pise sve lepo,i video klip objasnjeno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2019 Idem jos malo sa suprugom na intervju, da li da pokusam bez ikakog papira da odem u smislu zaposlenja i izvoda banke itd i da smaram sa bilo kakvim dokazima?Sent from my iPhone using TapatalkIdem jos malo sa suprugom na intervju, da li da pokusam bez ikakog papira da odem u smislu zaposlenja i izvoda banke itd i da smaram sa bilo kakvim dokazima?Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites