slezena

Members
 • Content Count

  122
 • Joined

 • Last visited

About slezena

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 04/15/1987

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Palestine
 1. slezena

  Izrael-Jordan

  Za prelazak iz Izraela u Jordan (i obrnuto) preporucujem najNEprometniji prelaz Eliat-Aqaba, nema cekanja, jordanska viza je ovde besplatna (na severnoj granici iznosi 40 JD), takodje Izraelska kontrola u povratku je ovde najblaza, ne zadrzavaju dugo i ne postavljaju previse pitanja (za razliku od ostalih prelaza). Stopiranje radi odlicno, CS takodje, kapovanje je bezbedno. Pozdrav iz Palestine.
 2. Moje iskustvo govori da kontrola na aerodromu uopste nije tako strasna. Prvi put su hteli da znaju gde idem, koliko para nosim sa sobom i da li imam povratnu kartu, sve ukupno je trajalo ne duze od 2 minuta zadrzavanja. Drugi put (dosla sam u Izrael pre 3 dana) me apsolutno nista nisu pitali. Bila sam prilicno sigurna da ce mi praviti problem, jer nemam povratnu kartu, ali ovog puta su me zadrzali svega 10 sekundi. No, pojavila sam se sa davidovom zvezdom i mislim da mi je to dosta pomoglo. Po izlasku zadrzavaju malo duze, uglavnom par minuta ispitivanja pojedinacno.... Sve u svemu, uopste
 3. Poklanjam besplatne karte za voz, koje su mi ostale i koje neću iskoristiti u predviđenom terminu, za sledeće zemlje: Holandija, Belgija, Italija, Rumunija, Bugarska, Slovenija...možda Austrija. Za svaku zemlju imate po 4 besplatne vožnje u svim vozovima 2. razreda, osim za Rumuniju (2 vožnje ostale) i Austriju (takođe). Karte važe do 14. aprila 2012. glase na moje ime, ali je ispisano hemijskom olovkom i jako je lako prepraviti u zavisnosti od vašeg pola (za slučaj da ste muškarac) ) Iz iskustva vam mogu reći da mi dodatna dokumenta (pasoš i sl.) niko od konduktera nikada nije tražio. Nij
 4. Kakva su vaša iskustva u vezi sa stopiranjem za Božić? Koliko je prometno? Ja ne slavim ovaj praznik i baš mi odgovara da se sutra negde izgubim na par dana. Verujem da na auto putu nije problem, jer uvek ima stranaca, ali šta je sa lokalnim putevima, da li Srbi putuju za Božić i u kojoj meri?
 5. Zemlja: Srbija Šta: knjiga Naziv: Kosovo jedna ljubavna priča Autor: Saša Simonović "Roman koji u osnovi prati ljubav dvoje mladih Beograđana koje, igrom sudbine, tokom sukoba na Kosovu život razvrstava na dve različite strane noseći sa sobom mnoge antagonizme, emocijalne fristracije i moralne dileme. Ovo je roman čije se vrednosti kriju u jednostavnoj priči i odgovarajućem jeziku, ali i ubedljivoj realističkoj slici važnih momenata iz naše nedavne prošlosti." Zemlja: Turska Šta: knjiga Naziv: Talismanic city, Istanbul Autor: Ferhat Aslan "The legends of Istanbul, which tears the dar
 6. Sada trazim drustvo za povratak Vracam se u petak ili subotu najkasnije.
 7. Pozdrav iz Istanbula! Direkt vožnja sa srpsko-bugarske granice B-) Kasno sam videla tvoj post,ali svakako mi je to bilo jako rano da krenem kad planiraš nazad? Možda bismo mogli zajedno?
 8. Naravno, raki uvek Hajde ljudi, zar niko neće u Istanbul, zašto ste takvi
 9. Uf, to mi nikako ne odgovara, jer sam u frci sa vremenom, pokušavam nekako da ukombinujem praznike i + da sama sebi dodam par slobodnih dana, kako ne bih odsustvovala sa fakulteta jako dugo No, možda bismo mogli da se dogovorimo da se zajedno vratimo? (poželjno društvo i za povratak)
 10. Pozdrav svima! Tražim žrtvu za auto-stop do Istanbula oko Uskrsa. Možemo se dogovoriti za konkretan datum, ali definitivno moram biti tamo najkasnije do 25.-26. aprila. Ako neko ide u tom pravcu, mogli bismo da stopiramo zajedno
 11. Dva puta sam isla u tom pravcu, jednom do Subotice, a jednom do Beca. Definitivno preporucujem autoput, cekanje je svedeno na minimum, a mesto je odlicno, odmah posle nadvoznjaka. Radovi su u toku, tako da ne voze brzo.
 12. Ti vjerovatno mislis na libansku vizu, posto sirijska se ne moze dobiti na granici ili sam ja nesto propustio... Ne, mislim baš na sirijsku. Brzo i besplatno se dobija na granici bez ikakvih problema.
 13. Viza se može dobiti i na granici i ne traže ništa od dokumenata, ja sam je dobila bez ikakvih problema. Mislim da je to mnogo jednostavnije, bez obzira na ove nevesele vesti, pogotvu za ljude koji nisu iz Beograda.
 14. Jednostavno kombinuješ avion i autobus, lepo doletiš u Skopje ili Prištinu odakle imaš svakodnevne autobuske linije, više polazaka dnevno. Priština-Drač ti je 10ak eura, iz Skopja ne znam koliko često idu diretni autobusi (ima sigurno, ali može se desiti da ga propustiš), međutim lako možeš doći do Tetova odakle imaš više polazaka dnevno za Albaniju (Tiranu) i cena karte je 15 eura. Iz Tirane za Drač ti je najbolje vozom koji je smešto jeftin i ima 8 polazaka dnevno, putuje se sat vremena. Što se Podgorice tiče, čujem da postoje neki autobusi koji idu za Skadar, ali ne znam ništa o tome.
 15. Našla sam saputnika, konkurs se zatvara ivanaste i ja idemo