Posted August 15, 2008 Ne znam da li se pisalo.. ali ako nije, evo.. za ljude koji putuju u Izrael preko Sirije i Libana, i zele istim putem da se vrate, a pritom ne koriste Sr Pasos.. Ako ulazite na prelazu gde je West Bank, Jordanci vam nelupaju pecat, jer smatraju da je to nj. teritorija, znaci samo chek point, a Izraelima samo kazete da vam ne lupe, isto pri povratku.. Kao da niste ni bili u Izraelu, a bili ste.. Za ostala 2 prelaza naravno ne vazi, jer vam Jordanci lupaju izlazni pecat.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2011 Na jednoj drugoj temi je pomenuto da su neki clanovi KPS trenutno u Izraelu. Posto idem tamo u septembru, zanimaju me svi utisci! Kako najbolje iskoristiti nedelju dana u Izraelu? Gde ici na izlete? Smestaj? Prevoz po Izraelu? Jeftina klopa? Cene uopste? Pisite Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2011 Taj prelaz je vise nego lud, brdo kalasnjikova, nekoliko skeniranja prtljaga, jos vise kontrola pasosa, ispitivanja, ...sta sve. Ako hocete brze da predjete, onda uranite iz Amana, jer kasnije dolaze grupe, i mozete zanociti ovde. Jett ide do mosta iz Amana za 7 i 1/4 jd. Odatle pretresanja i cuda pa drugim busom za Jeriho ili Jerusalem. Bolje i jeftinije je za Jeriho, em vidite grad, tipican Palestinski, pa odatle nini bus do Abu Disa i onda jos jedan do Jerusalema. Jes malo komplikovanje al je isplativije.olji CS funkcionise super, prevoz je super ali jako skup, jedna karta za gradski je oko 6-7 sh, do Vitlejema 7 sh, Jerusalem Tel Aviv 20, od Tel Aviva do aerodroma vozom za 15. 1 euro - 4.7 sh znaci prilicno skupa zanimacija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2011 Taj prelaz je vise nego lud, kako se tacno zove "taj" prelaz o kom pricate? gde je najbolje preci iz jordana u izrael ako se putuje iz amana? koji su sve prelazi uopste u opciji? Ako hocete brze da predjete, onda uranite iz Amana, jer kasnije dolaze grupe, i mozete zanociti ovde. zanociti gde? na prelazu? kakvo je stanje na prelazu ako se desi da moramo da zanocimo? Jett ide do mosta iz Amana za 7 i 1/4 jd. Odatle pretresanja i cuda pa drugim busom za Jeriho ili Jerusalem. Bolje i jeftinije je za Jeriho, em vidite grad, tipican Palestinski, pa odatle nini bus do Abu Disa i onda jos jedan do Jerusalema. Jes malo komplikovanje al je isplativije. Sta je to Jett? Koji je most u Amanu u pitanju, ili ima samo jedan most? Da li odmah tu staju i busevi za Jerusalem i/ili Jeriho Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2011 Taj prelaz je vise nego lud, kako se tacno zove "taj" prelaz o kom pricate? gde je najbolje preci iz jordana u izrael ako se putuje iz amana? koji su sve prelazi uopste u opciji? Na prva dva pitanja odgovor je Allenby Bridge. http://en.wikipedia.org/wiki/Allenby_Bridge Na trece: http://www.visitjordan.com/default.aspx?tabid=105 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2011 @ Golosina grancini prelaz se zove Allenby Bridge kod Izraelaca a King Husein Bridge kod Jordanaca ili na arapskom Jissr al Malik Hussein Jednino ovde je moguce proci bez pecata, i to je najblizi putm imas jos iz Amana direktan bus za Jerusalem ali ovde se prelazi na Bet Shean i pecat je obavezanm tako bar kazu putnici. Nisam mislio da zanocite na aerodromu mada me ni to ne bi cudilo, vec da dodjete kasno pa posle se dovucete u Jerusalem jako kasno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2011 E da Jett je autobuska kompanija iz Jordana koji voze do granice, oni staju na Abdali stanici u Amanu, skroz na vrhu ulice. Proveri mozda ima jos polazaka nekih drugih kompanija. Busevi su tu odmah po prolasku svih kontrola, imas lepo i menjacnicu da zamenis novce po jako losem kursu, ali makar do Palestine, posle daju normalnu cifru. evo malo cena U arapskom delu mozete naci falafel za 5 sejkela, pivo je ubitacno skupo,u Tel Avivu placeno 18 sejkela, voda moze da se pije cesmovaca bez problema, ako kupujete pita hlebove uvek na ulici u arapskom delu i to vise komada pa dodje jeftinije, muzej holokausta je besplatan, drugi muzeji i neka zdanaj se placaju prilicno, ali press ili student card pomaze. Cenkanje je sasvim normalno mada ne ocekujte razbjanje cena kao u Siriji. I raspitajte se oko izlazne takse ako se vracate kopnom, da se ne iznenadite. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2011 Hvala Vlado & Vuk_Kg Nije mi bitan pecat jer letim nazad kuci iz Tel Aviva. Bitno mi je da predjem gde su te kontrole najefikasnije, gde mi je posle najlakse doci iz Amana i odakle mi je najlakse stici u Jerusalim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 Znači def. nam je ukinuta viza za Izrael !!! Yes! E sad imam pitanje. Pošto je jedini prelaz gde ne lupaju pečate "King Husein Bridge" , kako u povratku u Jordan kad se na tom graničnom prelazu ne prodaju vize? Npr. uđem iz Sirije, kupim vizu i ulazim u Jordan (sad je 20JD) ... Onda Izrael ... Da li će ta viza što sam je kupio na sirijsko-jordanskoj granici važiti kada se vratim iz Izraela u Jordan? Ili mogu na sirijskoj grani da kupim dve? Ili moram da kupim multi vizu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 Veoma je rizično da to radiš. Ne možeš nikada biti siguran da ti Izraelci neće udariti pečat koliko god da ih zamoliš za to. Npr., sve i da prođe ok u odlasku, šta ako se desi da ti negde odnesu pasoš pri prelasku iz Izraela u Jordan (pri nekom od 3-4 nivoa ispitivanja kroz koja prolaziš) i tek onda u Jordanu vidiš da nema nazad u Siriju?!?! Moj ti je savet da letiš iz Tel Aviva za Ženevu, Easyjetom, pa odatle za Budimpeštu ili Prištinu. Probaj da centriraš datume i napraviš povoljnu kombinaciju. Recimo, sredinom maja imaš let iz Tel Aviva za Ženevu za manje od 80 EUR (ne zaboravi da kada letiš iz Izraela njihova izlazna taksa je već uključena u cenu karte - ako izlaziš kopnom mislim da je ta taksa oko 30 EUR, mada nisam 100% siguran oko iznosa). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 Izlazna Izraelska 20 eura, moze kartica visa etc. Jordanci pecatiraju papir, Izraelci ako dodjes na ispitivanje a dolazish 50 % posle posete Libana srecan si ako udjesh, tako da nema diskusije u opshte sa covekom koji ti uzima pasosh vech samo sa sigurnosnim oficirom. Izrael jako jako skup, Podgotovo Jerusalim i Tel Aviv, chak je i elliat jeftiniji i ako je na moru. Palestina ima mnogo mnogo jeftinije cene. Mozes iz Elata preci u Jordan i Izvaditi aseza vizu, koja je free. Ili Elliata produziti do Kaira sada su cene za evropu jeftinije, a relativno se lako dolazi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 Ja smatram da sem prevoza, sve cene su jako slicne nasim ?? Hrana i pice, sta ti jos treba? Vodu ne moras da placas, pije se sa cesme, ako koristis CS na konju si. E sad ovo nije destinacija za kupovinu i razbacivanje? Zar ne? Muzej holokausta se ne placa, i ulaz u crkve. Neki muzeji da, ali to nije strasno. Jeste Izrael skup kad dodjete iz Sirije, koja i dalje razbija. U arapskom delu Jerusalema ima jos jeftine klope i svega osalog, uz cenkanje se moze prilicno lepo proci. U centralnim turistickim atrakcijama bas deru kozu... Mi smo usli sa libanskim pecatom, ja sa dve sirijske vize a Djera sa libanskim pecatom i jednom sirijskom, uz blago cimanje od svega par sati... Slazem se za Tel Aviv da je jezivo skup... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2011 А шта уопште питају при тим испитивањима? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2011 21. septembra ce se UN izjasniti o Palestini. Ako je priznaju, Izraelci spremaju krvoprolice, a ako ne, Palestinci spremaju pobunu. Lep dan da se bude na tim teritorijama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2011 Hocete vi biti tamo tada? Ja brisem 12.og 21. septembra ce se UN izjasniti o Palestini. Ako je priznaju, Izraelci spremaju krvoprolice, a ako ne, Palestinci spremaju pobunu. Lep dan da se bude na tim teritorijama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2011 mi bas 21. odosmo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2011 Au, Golosina, kakav sjajan tajming! Znam da dugo planirate tu posetu Bliskom istoku, pocev od potrage za jeftinim kartama, preko prikupljanja svih mogucih informacija, ali, pitanje je koliko je pametno bas biti toliko istrajan u svojim namerama, narocito u ovim ludim vremenima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2011 jao znam.. bolje da smo se organizovali za brazil al kupili jos u januaru letove i sad mi je nesto zao da mi tako propadne to, kad se, ipak, verovatno, nece nista lose desiti... (mada su sanse za to vece nego ikad, al nismo valjda baksuzi) Au, Golosina, kakav sjajan tajming! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2011 Za Brazil nikad nije kasno A za Bliski istok, huh, nadam se da ce se bar malo smiriti situacija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2011 Taman na vreme - ako je to glasanje tokom dana/popodne 21.09. u Ujedinjenim Nacijama u NYC, onda ce to biti vec 22. u Izralu mi bas 21. odosmo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2011 Ne sirim paniku, samo prenosim vest. http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-14573559 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 Pozdrav ljudi. Trebalo bi da idem u Izrael oko Nove Godine, barem se nadam. Da li je neko skoro bio? Skoro mislim u poslednjih godinu dana, jer su informacije ovde stare skoro dve godine. Hvala, Tales Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 Vidi Wizzair-om Budimpesta-Tel Aviv Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 Peconi, prebaci se na drugi forum, već smo to razglabali u zadnjih sat vremena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 Ja sam bio proslog septembra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites